Bardzo lubimy wietnamski kociołek. Każdy sobie kucharzem, kelnerem i konsumentem. Jesz to co chcesz i co lubisz, chyba, że sąsiad też lubi to samo co ty
slodkokwasnaplpraska zmiazdzylam 2 zabki czosnku, rzucilam na rozgrzanego woka ( 2 lyzki oleju )Smazylam 2 min. Dodalm 2 puszki mleka kokosowego, 100 ml rosolu kurczakowego,2 -3 lyzki zielonej curry pasty, 4 lime leaves- gotowalam ok 2 min Dodalam piersi z kurczaka, pokrojone w kostke- gotowalam na malym ogniu 20 min. Na koniec dodalam 1 lyzke fish sosu, 2 lyzki
Smaki EdytyCześć Jak zauważyliście na zdjęciu z wczorajszego posta były nie tylko kanapki z tatarem. Część kanapek była z pastą z kurczaka. Skorzystałam z przepisu pastę kurczakową curry z serwisu Moje Gotowanie . Gotowanego kurczaka zastąpiłam piersią z kurczaka z rożna. Takie kanapeczki z bagietki z dodatkiem różnych past mogą stanowić ciekawą propozycję czy to na kolację czy na spotkanie w gronie(...)przyjaciół. Pasta kurczakowa z curry Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miskę, łyżkę, łyżeczkę, wagę kuchenną, garnek. Przygotuj składniki na 4 porcje: 2 jajka, 10 dag ugotowanego mięsa z udźców kurczaka, 1/2 jabłka, 2 łyżki soku z cytryny, 5 rzodkiewek, 1/2 pęczka szczypiorku, 10 dag gęstego majonezu, 2 łyżeczki curry, sól, pieprz, rzeżuchę lub inne kiełki. Jajka ugotuj na twardo
blog.moje-pasje.infosmażenie i na sakieweczki :) Smażymy sakieweczki :) A tak wyglądały gotowe przystawki :) Uwierzcie mi, były wspaniałe! ;) Poniżej są składniki na curry. Żeby przygotować dobre curry najpierw musiałam zrobić pastę- czyli utłuc wszystkie przyprawy w moździerzu- mozolna praca, ale dla smaku warto się poświęcić :) Co tu widać? Cebulkę i ziemniaka nie muszę Wam przedstawiać. Przygotowywałam Masaman curry o bardzo(...)suszone papryczki i cebulka oraz przyprawy- biały pieprz, cynamon, liście laurowe, kumin. Zielone łodygi to trawa cytrynowa, obok szalotka, imbir, galangal- brat imbiru oraz kolendra. Po zrobieniu pasty gotujemy curry w woku ;) A tu gotowy produkt :) Kuleczki z mięsa kraba. Kurczak z czerwonym curry na pierwszym planie, mąż wsuwa smażony ryż :) Do wyboru, do koloru :) Tajska sałatka
Czerwona Porzeczkapowiem szczerze idealnie do niego pasowała. Oprócz soczewicy w środku tej pasty są pieczone marchewki ( które upiekłam dzień wcześniej razem z chlebem), włoskie orzechy, natka pietruszki oraz curry i pasta tahini. Zjedliśmy ją na kanapkach z avocado ale bardzo pasuje też do niej świeży pomidor. Pasta jest lekko słodkawa, delikatna ale można ją oczywiście zaostrzyć dodając do środka chilli. Piękny(...)oprócz kopa z kalorii przyjętych z kanapką:). Dobry początek dnia. Kanapkowa pasta z soczewicy, z marchewką i orzechami Drukuj Prep time 20 min Cook time 30 min Total time 50 min Author: www.cookingforemily.pl Ingredients 2-3 większe marchewki 2 łyzki oliwy ½ szklanki soczewicy czerwonej 1 łyżeczka curry spora garść orzechów włoskich 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki
Cooking for Emilyzielem angielskim. Do zupy poza tym będziemy potrzebowali: duża czerwona papryka 100g cienkiego ryżowego makaronu kilka pieczarek małą puszka kukurydzy 200ml mleka kokosowego łyżka ostrej pasty np. curry (lub można zrobić samemu) natka pietruszki cebula czerwona Jeżeli ostrą pastę chcemy zrobić sami, to potrzebujemy: łyżeczka papryki ostrej pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki przyprawy curry ząbek czosnku
Taste of imaginationDzisiaj danie, które ma pogodzić wegetarian z mięsożercami Jeśli z przepisu wykreślimy łopatkę, to dostaniemy danie wege. Można też na odwrót, ale my nie zrezygnowaliśmy ani
slodkokwasnaplewelacyjne połączenie bobu z sezamem i curry. Znakomita pasta śniadaniowa lub przystawka do podania z pieczywem, podpłomykami, chlebkami naan lub nachosami. Świetnie smakuje także jako pasta do makaronu i dip do warzyw. Hummus z bobu jest lżejszy i mniej wymagający w przygotowaniu niż hummus z cieciorki. Składniki: 300 g bobu, 2-3 łyżki tahini, ok. 100 ml zimnej wody(...)przełożyć łyżką cedzakową do lodowatej wody, wystudzić, odsączyć na sicie, obrać. Bób przełożyć do miksera, dodać tahini, oliwę, czosnek, curry, sok z cytryny i połowę wody, zmiksować na gładko. W trakcie miksowania dodawać pozostałą wodę (do uzyskania odpowiadającej nam konsystencji, pasta do makaronu i dip mogą być rzadsze). Doprawić do smaku solą, pieprzem
SzczyptaSmaQPANANG CURRY to rodzaj tajskiego curry z orzeszkami ziemnymi. W... Artykuł Panang curry z kurczakiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETytuł trochę przewrotny, ale rzeczywiście ciężko nazwać pastę, którą ukręciliśmy. Niby trochę żółta, niby trochę czerwona (patrząc na składniki, smak i zapach). Trochę jak pasta do
slodkokwasnaplidealna propozycja na wigilijny stół. Składniki: 3-4 średnio wymoczone filety śledziowe pół puszki zielonego groszku 1 mała cebula 200 ml śmietany 18% łyżeczka ostrej musztardy łyżeczka curry (najlepiej pasty) pęczek posiekanej natki pietruszki sól cukier Wykonanie: Śmietanę lekko ubić i dodać do niej musztardę, curry i natkę pietruszki(jedną łyżkę natki odłożyć do dekoracji). Cebulę drobno pokroić posypać delikatnie
Pysznie & Pięknienowego. Niezbyt dużo wymagań, prawda? ;) Przejrzałam kilka przepisów i ostatecznie zdecydowałam się na przyrządzenie własnej wersji popularnego indyjskiego curry madras. 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 1-2 cm startego imbiru 1 papryczka czerwone chili 2 łyżki pasty madras 2 plastry schabu, puszka pomidorów 1-2 łyżki płynnego miodu 3-4 łyżki octu balsamicznego pęczek kolendry sól, pieprz
Codzienne GotowanieDzisiaj zupełnie bez mięsa. Tylko warzywa i tofu. Tofu jak wiadomo smaku nie ma, ale za to bardzo fajnie wchłania wszystko co mu zaproponujemy. A my
slodkokwasnaplbardzo łatwa wersja Red Curry z dodatkiem mleczka kokosowego,pędów bambusa i kurczaka.Podać można z osobno ugotowanym białym ryżem. SKŁADNIKI NA 4 porcje: 100-150 g pasty red curry 800 ml mleczka kokosowego (2 puszki) 1 puszka plasterków bambusa 1/2 piersi drobiowej pokrojonej w kostkę 1 tarwa cytrynowa lub 4-5 listków limonki lub (mogą być suszone) 1 łyżka
Sztuka gotowania w/g Samirytajskiego Massaman Curry z kurczakiem i ziemniakami. Przyjemnie zjeść coś tak aromatycznego i pysznego, jak właśnie to danie. Szczerze polecam! Składniki: podwójna pierś kurczaka 1 słoiczek pasty Massaman Curry (ok. 3 łyżek) 1 puszka mleczka kokosowego 1 mała biała cebula 5 ziemniaków garść orzeszków ziemnych świeża kolendra Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i lekko podgotować
Pasja Smaku