naprawdę smaczne! Pamiętajcie o tym, aby wszystkie liście jarmużu były równomiernie obtoczone w oliwie i przyprawach. Składniki: 100 g jarmużu 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz papryka ostra Jarmuż umyć, osuszyć, polać oliwą z oliwek i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Całość równomiernie pokryć przyprawami i oliwą z oliwek. Przygotowany jarmuż przesypać na blaszkę wyłożoną papierem
Ugotowaćwykonaniu ,lekka i smakowita. 40 dag.ryby ( głowy i płetwy ) 20 dag.włoszczyzny 20dag.marchewki 4 dag.cebuli 8 dag.mąki 1 żółtko sól liść laurowy sok z 1 cytryny szczypta papryki mielonej 16 dag.pieczywa ****************************************** Głowę i płetwy gotujemy z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchewki.W czasie gotowania dodać listek laurowy,paprykę mieloną i sól.Gdy warzywa są miękkie ,wyjąć z zupy głowę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki makaron nitki, 100g papryka czerwona, 1 szt filet z kurczaka, 1 połówka kukurydza, 1/2 puszki brokuł, 3-4 różyczki ser żółty, 100g majonez, 4-5 łyżek jogurt naturalny, 3-4 łyżki czosnek, 2-3 ząbki sól, pieprz olej, do smażenia przyprawa Gyros, 1 łyżka Przygotowanie Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paseczki. Smażymy na odrobinie oleju(...)złoty kolor. Pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą Gyros. Studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Paprykę kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy. Brokuł sparzamy gorącą wodą, dzielimy na mniejsze cząstki. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem i jogurtem. Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy sosem majonezowym, doprawiamy solą i pieprzem
Gotowanie moimi oczamimojej rodzinie zapiekane jajka w awokado. Dodatek świeżego bekonu podkręca smak całości i sprawia,że danie jest jeszcze bardziej pożywne. Składniki: 1 awokado 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka natka pietruszki szczypiorek 2 plastry boczku Wykonanie: Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę. Wgłębienie po pestce jeszcze bardziej pogłębiamy i poszerzamy. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Wbijamy jajko.Oprószamy
Z Majeczką w kuchnisoczewicy 2 marchewki mały seler 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka groszku 1 puszka pomidorów 4 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia słodka i ostra papryka sól, pieprz Wykonanie: Cebulę, seler, pietruszkę oraz marchewkę pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy, soczewicę opłukać. Cebulę zeszklić na oleju, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę razem podsmażyć(...)Wlać 0,5L wody oraz puszkę pomidorów, dodać warzywa oraz soczewicę. Gotujemy, aż soczewica będzie miękka. Na sam koniec dodajemy osączony groszek, koncentrat oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Gulasz podałam z kaszą kuskus
magiczna kuchnia Kasisałatka ? Robi się niezwykle szybko, wiec nie napracujecie się przy jej przygotowywaniu. Składniki: 2 zupki chińskie o smaku kurczaka Vifon ( 1 pikantna, 1 łagodna ) 1 świeży ogórek 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy majonez Wykonanie: Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do miski/salaterki. Dodać zawartość saszetek, bez zieleniny. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Fasolę opłukać
kolorowotorcikowoSkładniki: 8-9 plastrów schabu, 3 większe cebule, olej, mąka pszenna, 2 łyżeczki musztardy dijon, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, sól, pieprz, czerwona słodka papryka. Przygotowanie: Z plastrów schabu poodcinać skórę. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron, następnie obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron do zarumienienia i ściągnąć z patelni. Nadmiar tłuszczu odlać(...)samej patelni podsmażyć cebule pokrojone w paseczki. Do cebuli dodać mięso, podlać wodą (800ml), dodać ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe, czerwoną paprykę, sól, pieprz i musztardę. Dusić pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać. W razie potrzeby na koniec zagęścić sos. Smacznego
W kuchni u Monikiniedużej główki kapusty włoskiej 300-400 g mięsa mielonego (łopatka) 1 duża marchewka 1 cebula 1 mały seler ziele angielskie liść laurowy 1 łyżka słodkiej mielonej papryki koncentrat pomidorowy 1/2 filiżanki ryżu sól, pieprz, 1 łyżka sosu sojowego siekany koperek Sposób wykonania: 1. Cebulę posiekać, lekko zrumienić na patelni na oleju, dodać mięso i sos sojowy. Smażyć ok 10 minut(...)laurowy, mięso i kapustę. Gotować ok 15 minut. Po tym czasie dodać suchy ryż, ewentualnie uzupełnić wodę. Gotować ok 15 minut. 4. Na koniec do zupy dodać słodką mieloną paprykę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz oraz siekany koperek. Zagotować. Smacznego!!! Źródło: Zjem
Kuchnia domowa Anipomidorową z jarmużem i imbirem Składniki: 2 filety z kurczaka 3 pomidory ok. 3 cm korzenia imbiru 4 ząbki czosnku garść świeżego jarmużu natka pietruszki przyprawy: sól himalajska, pieprz, papryka słodka Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Przekrajamy wzdłuż na pół, aby otrzymać dwa cieńsze kawałki mięsa, które rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy je solą, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie delikatnie podsmażamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!piekarnika. My nie potrafimy się im oprzeć. Prawdę mówiąc, nawet nie próbujemy Dzisiaj polecamy przepis na pieczone ziemniaki. 1 godzina 2 os. składniki: 7-8 ziemniaków oliwa z oliwek papryka słodka papryka ostra rozmaryn tymianek sól morska świeżo zmielony pieprz wykonanie: Obieramy ziemniaki i gotujemy do momentu, aż woda zacznie wrzeć. Wtedy zdejmujemy z gazu i odcedzamy. Do miski, która
Ania i Marcin gotująramach podjętej współpracy mam niebywałą przyjemność przetestować 3 produkty: Konfitura z dyni z wanilią - skład: dynia, cukier, cukier waniliowy własnej produkcji, sok z cytryny Ajwar (pasta paprykowa) - skład: papryka, cebula, czosnek, olej, ocet, chili, papryka pepperoncino, sól, cukier. Mus jabłkowy z cynamonem - skład: jabłka, cynamon (100 g musu wyprodukowano ze 145g jabłek) Co w nich takiego
Słodkie okruszkikolorowy i świeży czosnek zgnieciony w łupinach.po pięciu dniach wyjmujemy mięsko i płuczemy pod bieżącą wodą. www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm Mięsko trzeba związać sznurkiem lub włożyć w siatkę wędzarniczą 2.nacieramy papryką słodką lub ostrą jak ktoś lubi. 3.natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. 4.dodajemy do tego przyprawy dowolne dużo ja dałem łyżkę soli(...)godz.mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min.wyłączamy gaz i czekamy 6-8 godz.po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem na 15-20 min.temp 150-160 stopni.Jak wystygnie wkładamy do do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO. PS.podstawowy przepis stworzyła moja znajoma
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Cukier - 3/4 szklanki Sól kamienna/Morska (niejodowana) - 3 łyżki Peklosól - 1,5 łyżki Majeranek - 1,5 łyżki pieprz czarny - 1,5 łyżeczki pieprz ziołowy -1,5 łyżeczki Papryka słodka - 1 łyżka papryka słodka wędzona - 1 łyżka. czosnek świeży wyciśnięty przez praskę -5,6 ząbków zioła prowansalskie -1,5 łyżeczki bazylia -1,5 łyżeczki oregano -1,5 łyżeczki Pończocha lub gaza opatrunkowa
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.świeży czosnek zgnieciony w łupinach.po pięciu dniach wyjmujemy mięsko i płuczemy pod bieżącą wodą. www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm Mięsko można związać sznurkiem lub włożyć w siatkę wędzarniczą 2. nacieramy papryką słodką lub ostrą jak ktoś lubi. 3. natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. 4. dodajemy do tego przyprawy dowolne dużo ja dałem łyżkę(...)godz.mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min.wyłączamy gaz i czekamy 6-8 godz.po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO. PS.podstawowy przepis stworzyła moja znajoma Dominika Świątek ten jest troszkę zmodyfikowany ale zasada ogólna robienia ta sama
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Cukier - 3/4 szklanki Sól kamienna/Morska (niejodowana) -4 łyżki Peklosól - 1,5 łyżki Majeranek - 2 łyżki Pieprz młotkowany z kolędrą 1 łyżka pieprz czarny i ziołowy mielony - po jednej łyżce Papryka słodka - 1 łyżka papryka słodka wędzona - 1 łyżka. czosnek świeży wyciśmięty - 4-6 sporych ząbków Pończocha/rajstopa lub gaza opatrunkowa. Sznurek masarski albo szpagat. Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy i oczyszczamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.