Takie pierogi podawajcie okraszone cebulką przesmażoną na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i kilku plasterków boczku. Smakują także (jak widzicie na zdjęciu) ze szczypiorkiem. Możecie podać pierogi inaczej, zrezygnować z boczku, zamiast tego polać danie lekko przesmażonymi pomidorkami koktajlowymi na klarowanym maśle, z cebulką lub bez. Składniki: Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody(...)łyżeczki soli 1/3 łyżeczki ostrej papryki Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych - zamiennie możecie użyć kilka pieczarek Przyprawy: bazylia, oregano, lubczyk, sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: składniki na ciasto mieszamy ze sobą, z tym że wodę dolewamy stopniowo do momentu powstania gładkiego i elastycznego ciasta, przygotuj farsz
Zasmakuj Kuchnikaszy gryczanej lub krakowskiej - 2 szklanki wody. Wodę zawsze delikatnie solimy. Składniki (dla 4 osób): 1 pierś z kurczaka 1 marchewka 6 średnich pieczarek 1 średnia cebula 1 czerwona papryka pół szklanki mrożonego zielonego groszku 200 g kaszy jęczmiennej opcjonalnie - kilka plasterków chili (będzie gorąco!;) przyprawy do kurczaka: kebab-gyros, pieprz ziołowy, lubczyk przyprawy do warzyw na patelni(...)ugniatam, obtaczam w przyprawach, odstawiam na noc (jeśli nie macie czasu odstawcie choć na godzinę, niech mięso przejdzie przyprawami), marchewkę obieram i kroję w cienkie talarki, cebulę w kostkę, paprykę w kostkę, dobrze umyte lub obrane pieczarki w talarki, rozgrzewam patelnię z łyżką oleju i łyżką masła, wrzucam na nią wszystkie warzywa i duszę pod przykryciem 8 minut
Zasmakuj Kuchniłyżki oleju rzepakowego 400 g ulubionej (tłustej) kiełbasy 200 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku 250 g korniszonów 200 g papryki konserwowej 100 ml wody 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi(...)rozgrzanej oliwie. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy, i ciągle mieszając, zagęszczamy. Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchenszybki i smaczne danie obiadowe, nie wymaga dużo pracy, możemy je przyrządzić w każdej chwili. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki przyprawy do grosa 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 5-6 łyżek oleju Dodatkowo: Sos arabski łagodny Fanex Sposób przygotowania: Umyte piersi z kurczaka kroimy w średniej wielkości paski, do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do grosa i paprykę
Bajeczna Kuchniakolacje. Oto przepis na pieczony omlet z warzywami prosto z San Escobar. Składniki 3 jajka 100 g zielonej fasolki szparagowej 50 ml mleka 1 opakowanie serka do smarowania ½ czerwonej papryki 3 pomidorki koktajlowe 1 szalotka kilka szczypt suszonej kolendry kilka szczypt tymianku kilka szczypt ziół prowansalskich sól pieprz świeżo mielony Fasolkę szparagową gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy(...)odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Jajka rozbijamy w miseczce, dodajemy serek, mleko i mieszamy, aby składniki dokładnie się połączyły. Paprykę kroimy w kostkę, szalotkę w piórka i dodajemy do masy jajecznej. Następnie łączmy z fasolką szparagową i doprawiamy solą, pieprzem, kolendrą, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Masę przelewamy do formy na tartę. Pomidorki koktajlowe kroimy w plasterki i układamy na wierzchu masy
My Chcemy JeśćSkładniki: * 1 opakowanie (250 g) tortellini z serem * 150 g sera feta * 1/2 puszki kukurydzy konserwowej * 1/2 puszki groszku konserwowego * 1/2 puszki czerwonej fasolki * 1 nieduża czerwona papryka * 1 słoik oliwek nadzianych pastą paprykową * sól, pierz do smaku * 1 i 1/2 łyżeczki majonezu Wykonanie: Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu, zlać na sitku, wystudzić. Kukurydzę, groszek i fasolkę również odcedzić(...)sitku. Paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę a oliwki przekroić na pół, ser feta w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, wymieszać. dodać majonez, sól (ostrożnie z doprawianiem solą, gdyż ser feta jest dość słony) i pieprzem, ponownie wymieszać. Odstawić na około 2 godzinki do lodówki
Zrób to smaczniedobre kilka lat obowiązkowo na święta, ale i także bez okazji. Polecam :) Składniki - 1 kg schabu bez kości - 3 łyżki cukru - 3 łyżki soli - czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka mielona Dodatkowo - do zawinięcia : pończocha lub kolanówka, gaza, płótno itp. Wykonanie Schab myję, oczyszczam z błonek,skórek i zbędnego tłuszczu, boczną polędwiczkę zostawiam, bo lubimy, ale można wyciąć. Osuszam(...)wodą, osuszam i nacieram solą. Tak natarty znów umieszczam na 24 godziny w lodówce. Po tym czasie schab płuczę z soli, osuszam i nacieram przyprawami: czosnkiem, majerankiem, kminkiem i papryką, wkładam do lodówki na kolejne 24 godziny. Po tym czasie przekładam obtoczony w przyprawach schab do kolanówki ( pończochy ) i suszę. Mięso suszę w temperaturze pokojowej , w lekko przewiewnym miejscu
Kuchnia z widokiem na ogródochotę na domowy fast food. Wystarczy kilka sosów, frytki i obiad gotowy. 600 g fileta z piersi kurczaka (1 podwójny) 1 duża cebula Przyprawa do mięsa Oregano Słodka czerwona papryka Ciasto: 2 jajka 0,5 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki mleka Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w paseczki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, oregano i słodką czerwoną papryką. Cebulę kroimy
VioletoweKucharzeniemięsa 1 łyżka mąki pszennej do obtoczenia mięsa 1 łyżka oleju ok. 2 szkl gorącej wody pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki czosnku suszonego 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej + 100 ml wody zimnej Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Ja przekroiłam każdy kotlet na pół. Kotlety lekko ubijamy tłuczkiem. Następnie każdy(...)stron aż zrobi się biały. Do garnka wlewamy 2 szkl gorącej wody i wstawiamy na gaz. Obsmażone mięso od razu przekładamy do garnka z wodą, przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami, papryką i czosnkiem. Gotujemy ok. 30 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z zimną wodą aby nie było grudek i dolewamy do sosu. Mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnesposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny. 2 filety z kurczaka 500g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni wysmarowanej olejem, dusimy do wyparowania wody. 2. Filery posypujemy
Szefowa kuchnidnia. Jeśli lubicie lekkie a zarazem sycące śniadania to jest to propozycja dla Was. Składniki (na 1 porcję): 1 naleśnik z tego przepisu 1 jajko 1/4 czerwonej papryki 1/4 awokado odrobina sera feta (20 gram) szczypta soli i pieprzu Na suchej patelni umieszczam naleśnika na którego wbijam jajko. Białkiem sklejam boki, tak by jajko nie wypłynęło poza(...)naleśnika i całość smażę 3-4 minuty na patelni przykrytej pokrywą. Tuż przed podaniem doprawiam solą i pieprzem jajko. Podaję z kawałkami papryki, awokado oraz pokruszoną fetą. Wartość odżywcza 1 porcji = 1 sztuka Wartość energetyczna: 270 kcal Białko: 15,3 g Tłuszcze: 16,7 g Węglowodany: 14,7 g Błonnik: 2,4 g Smacznego
Mango Papajaugotowanych ziemniaków 1 jajko 6 łyżek mąki pszennej sól, pieprz na sos: 6 ząbków czosnku 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki pszennej 300 ml bulionu warzywnego sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie dodatkowo na panierkie 1 jajko + sól, pieprz, ewentualnie zioła wedle uznania bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Krokiety: 1. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, jeśli mamy świeżo(...)rondelku podgrzewamy 3 łyżki oleju dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilę podsmażamy dodajemy 3 łyżki mąki, całość mieszamy do zasmażki wlewamy bulion warzywny, zagotowujemy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami. Ewentualnie można dodać na koniec również śmietany ale nie ma takiej potrzeby
Mój pomysł naprzecieru pomidorowego wymieszanego z dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, szczyptą soli, pieprzu, 1 łyżeczką oregano oraz 1 łyżką oliwy) kawałek kiełbasy, dobrej jakości kilka pieczarek kawałek cebuli kawałek papryki czerwonej ok. 2-3 garści startego żółtego sera oregano wykonanie: Sos pomidorowy podgrzewamy. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni, pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z pokrojoną cebulką(...)paprykę kroimy w wąskie paseczki i również podsmażamy na patelni. Wszystko raczej podsmażamy osobno. Z wyrośniętego ciasta formujemy placek o średnicy patelni, w moim przypadku średnica ok. 29 cm. Przekładamy na suchą patelnię przykrywamy pokrywką i podsmażamy na mały ogniu ok. 4 min. Następnie odwracamy na drugą stronę i chwilkę podsmażamy pod przykryciem. Następnie rozsmarowujemy podgrzany sos pomidorowy i wykładamy
Domowy Smak Jedzeniaciecierzycy ugotowanej 250 g soczewicy ugotowanej 2 słodkie ziemniaki 5 marchewek 3 z ą bki czosnku 3 listki laurowe 1 seler 1 cebula 1 łyżeczka ostrej papryki 500 ml wywaru warzywnego 500 ml passaty pomidorowej natka pietruszki s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 250 g di ceci lessati 250 g di lenticchie già cotte(...)miękkości . Po ok. 5 minutach dodajemy drobno pokrojone ząbki czosnku, słodkie ziemniaki, marchewki oraz seler. Warzywa doprawiamy sol ą , pieprzem oraz ostr ą papryk ą . Na koniec dodajemy wywar warzywny, passate pomidorow ą oraz listki laurowe. Wszystko mieszamy, gotujemy pod przykryciem ok. 25 minut. **** In una grande casseruola riscaldate 3-4 cucchiai
La grande e la piccola cuocaszklanki ugotowanej fasoli 1 marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 litr przecieru pomidorowego 1 litr bulionu warzywnego 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki szczypta chili 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ziaren kolendry świeżo mielony pieprz sól 3 łyżki oleju Mięso pokroić w kostkę ok 2cm, obsmażyć z każdej strony
Obiad gotowy