Tempura z owoców morza

Tempura z owoców morza

Tempura z owoców morza

Tempura to danie kuchni japońskiej, chociaż wymyślili ją Portugalczycy. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza, ryby lub warzywa, które zanurza się w cieście i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest kruchą, chrupiącą i półprzezroczystą mgiełką z ciasta. Składniki: • 3 duże krewetki • 2 paluszki krabowe • kilka krążków kalmarów • mąka do obtoczenia • olej do smażenia • makaron ryżowy – garść Tempura • 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, owoce morza, sos paprykowy, makarony, sosy, makaron, papryka, ryby, ciasto, makaron smażony, ryba, sos do makaronu, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, dania z makaronem, ryba w ciescie, ryby smażone, ryba w occie

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.