Dzisiaj więcej barw! Magiczna sałatka z niebanalnym, cytrusowym sosem vinegrette. Zachwyca bogactwem smaków. Jest słodka, a zarazem wytrawna, pachnie pomarańczą i mango. Doskonała z lekkim sezamem
Kuchnia Pani Wiosny" Bo w życiu wszystko lepiej smakuje, jeśli jest przyprawione miłością. Trzeba jej dodawać wszędzie. Gdzie tylko się da." Przepis pochodzi z Francji i zawsze przywołuje wspaniałe
Kuchnia Pani WiosnyGorące powietrze, pachnący ogród i rażące w oczy słońce. Lato. Pełne przepychu. Unoszący się zapach ziół, intensywny smak w pełni dojrzałych warzyw, głębia kolorów i ta
Kuchnia Pani WiosnyProsta sałatka, niewymagająca dużo czasu do przygotowania. Idealnie sprawdza się latem z grillowanym mięsem. Jest to również dobra odmiana dla najpopularniejszego podawania gotowanych ziemniaków na ciepło
Kuchnia Pani WiosnyKruchy spód, schłodzony sernik, dojrzałe owoce i świeża, orzeźwiająca mięta to idealne połączenie na gorące, letnie dni. Mimo iż ciasto nie wymaga pieczenia, to przy jego
Kuchnia Pani WiosnyUwielbiam ten grecki dip w bardziej ostrym wydaniu, z czosnkiem i dużą ilością startego, świeżego ogórka. Idealny do głównego dania, grillowanego mięsa ale również do wegetariańskich
Kuchnia Pani WiosnyKrótki moment zastanowienia... Jak opisać to co widzicie? Delikatną rybę przenika aromat kilku przypraw. Proporcję są wyważone. Królować musi łosoś. Dodatki jednak nie są zupełnie nieme
Kuchnia Pani WiosnyLubię powroty do rodzinnego domu. Nawet na kilka dni. Tą ciepłą atmosferę, grę świateł w salonie i małe, kolorowe bukieciki mojej mamy. Uwielbiam inspiracje, które zawsze
Kuchnia Pani WiosnyIleż straciłby świat bez parmezanu. I sałatek! Tyle w nich kolorów i przenikających się smaków. Gruszka na ciepło z odrobiną miodu i prażony słonecznik, doskonały ser
Kuchnia Pani WiosnyCzasami przychodzą takie dni, że trudno wyobrazić sobie, że życie mogłoby istnieć bez czekolady. To taki słodki przyjaciel. Na wyciągnięcie ręki. Jeśli tak samo jak ja
Kuchnia Pani WiosnyPrzyznam, że szczęście ostatnio odwiedziło moją kuchnię. Mam tu na myśli kilka paczuszek z tureckimi przyprawami. Dostałam i jestem wdzięczna. Nawet bardzo! I o ile nazwy
Kuchnia Pani WiosnyDystans. Nabierz go. Tylko sporo, bo na pewno w życiu Ci się przyda. Oddal się od problemów. Staną się malutkie. Zapraszam Cię dziś do mojej kuchni
Kuchnia Pani WiosnyWróciłam. Zrobiłam kilka kroków wstecz. Zaczęłam szukać siebie, ukrytej gdzieś głęboko. Musiałam przejść przez długi korytarz, zbudowany z ludzkich oczekiwań. Trafiłam do domu. A tam
Kuchnia Pani WiosnyKruche, słodkie ciasteczko i wytrawna, lekko kwaśna konfitura jeżynowo - malinowa. Piękny kształt i wyśmienity smak. Idealne na Święta. Z prawdziwą wanilią i aromatyczną cytryną. Rozpływają się
Kuchnia Pani WiosnyPrzychodzi taki moment w życiu, kiedy trzeba na chwilę zwolnić. Przyjrzeć się samemu sobie i ocenić sprawiedliwie. Czy warto tracić zdrowie i życie na marzenia, które
Kuchnia Pani Wiosny