pani - 2050 przepisów (strona:7/137)

Pierniczki z agrestową konfiturą! 180

Wyobrażacie sobie Święta bez piernika? Bez zapachu korzennych przypraw i tego aromatycznego smaku? Pierniczki z agrestową konfiturą są niesamowicie oryginalne. Przenika się w nich smak lekko

Kuchnia Pani Wiosny
Koniczynki na szczęście! 116

Składniki na ciasto: 2 białka 200g cukru pudru 240g włoskich orzechów mielonych starta skórka z cytryny do wykończenia ciasteczek: orzechy laskowe Sposób wykonania: Białka ubić na

Kuchnia Pani Wiosny
Ule! 165

Wyśmienite ciasteczka z alkoholowym wnętrzem! Składniki na ciasto: 320g biszkoptów 240g cukru pudru 120g masła w temp. pokojowej 6 łyżek mleka 2 łyżki gorzkiego kakao Sposób

Kuchnia Pani Wiosny
Makowo - jabłkowe ciasto! 143

Najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam! Pamiętam jak mama zrobiła go po raz pierwszy... Nie mogłam się nim najeść... Jest leciutkie, bo bez mąki i ma doskonale wyważoną

Kuchnia Pani Wiosny
Sylwestrowa propozycja - PONCZ! 153

To fenomenalny napój alkoholowy pochodzący z Indii. Oprócz tego, że zawiera różne rodzaje alkoholu jest też przyjemnie cytrusowy, słodki i uzależniający! Przygotowuje się go w dużych

Kuchnia Pani Wiosny
Domowa biała kiełbasa! 135

Domowa kiełbasa bardzo różni się od tej zakupionej w sklepie. Ma głębszy i wyraźniejszy smak. Intensywnie pachnie czosnkiem i majerankiem. U mnie w domu przygotowywana jest

Kuchnia Pani Wiosny
"Murzyny" 143

"Murzyn" jest tradycyjnym daniem na Śląsku Cieszyńskim, bez którego nie obędzie się żadne Wielkanocne Śniadanie. Stanowił on kiedyś obok kolorowych pisanek swoistego rodzaju rewanż za mokry

Kuchnia Pani Wiosny
Wielkanocne życzenia :) 113

Wesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy! Pachnącej rzeżuchy, smacznego jajka i pysznej szyneczki. Bogatego zajączka, dużo zdrówka i szczęścia! Mokrego Dyngusa i moc radości:) I przede

Kuchnia Pani Wiosny
Babka drożdżowa! 131

Odkąd pamiętam na Wielkanoc piekło się w moim domu różnego rodzaju babki. Nigdy nie gościły u nas popularne mazurki. Ta tradycja jakoś nas ominęła, pozostawiając babkę

Kuchnia Pani Wiosny
Pszenno - żytni chlebek na zakwasie. 108

Blog skończył wczoraj pierwszy roczek!:)) Z tej okazji postanowiłam zrobić coś pierwszy raz w życiu - upiec chleb. Wiem, że to nie proste zadanie, dlatego przepis podkradłam

Kuchnia Pani Wiosny
Pierogi z jagodami! 148

Danie wybitnie proste i każdemu dobrze znane:) Idealne na lipcowe obiady - lekkie i orzeźwiające. Pyszne z roztopionym masłem lub śmietaną. Dodatkowo można ślicznie wykończyć brzegi pierożków

Kuchnia Pani Wiosny
Migdałowo - agrestowa tarta! 110

Uwielbiam agrest. Słodko - kwaśne, obłędnie idealne kule. Tego lata owoce późno dojrzały, dlatego w lipcu udało mi się jeszcze zerwać z krzaka ostatnie bardzo słodkie owoce

Kuchnia Pani Wiosny
Rolada wołowa! 158

Rolada wołowa to mój sposób na przywołanie dzieciństwa. Potrawa do perfekcji opanowana przez moją mamę. Wypracowany przez lata przepis wykorzystywany przez nią na każde ważne uroczystości

Kuchnia Pani Wiosny
Tarta z warzywami! 146

Jedna z lepszych tart jakie jadłam. Taka polska wersja francuskiego dzieła kulinarnego. Zawiera ziemniaki, paprykę i pyszną cukinię. W dodatku pięknie wygląda po upieczeniu i wyśmienicie

Kuchnia Pani Wiosny