Makaron tagliatelle z sosem bakłażanowym 230Przepraszamy za naszą miesięczną nieobecność
Pan i Pani Smith w kuchni
Pierogi ruskie 197Czy masz, mój drogi czytelniku, wszystko to, czego potrzebujesz i o czym marzysz? Czy ciągle patrzysz z nadzieją w przyszłość i czekasz na to co da
Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z zielonym grejpfrutem, łososiem i czarnym sezamem 217Chciałam Cię dziś czymś zaskoczyć. Dostarczyć nowych doznań. Odłożyć nudę na najwyższą półkę. Bo zasługujesz na coś oryginalnego. Pamiętaj o sobie. Zawsze. I doceniaj się. Bądź
Kuchnia Pani Wiosny
Nalewka z dzikiej róży 187Potrafisz być bezinteresownie dobry? Życzyć każdemu jak najlepiej? Czy zdajesz sobie sprawę, mój drogi Czytelniku, że dla każdego "wystarczy". Bo przecież jeśli komuś będzie lepiej, to
Kuchnia Pani Wiosny
Uwodziciel podniebienia - TIRAMISU!:) 190Na początek najlepszy, według mnie, deser, który ostatnio cieszy się coraz większą popularnością. Najlepiej prezentuje się w pucharku w formie deseru i taki przepis Wam przekażę
Kuchnia Pani Wiosny
Zupa krem z zielonego groszku;) 147Ta delikatna, zielona zupa to doskonały pomysł na pierwsze danie, zwłaszcza podczas tak gorącego lata. Jej żywy, zielony kolor i aksamitny smak przyciągnie każdego miłośnika kremów
Kuchnia Pani Wiosny
Sernik z kokosową bezą 169Sernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na
Kuchnia Pani Wiosny
Krewetki lubią czosnek:D 172Krewetki idealnie spełniają się jako przystawka, jak również danie główne. Jest mnóstwo sposobów ich przyrządzania, a jednym z nich są smażone krewetki na oliwie z oliwek
Kuchnia Pani Wiosny
Karczek pod pierzynką z bitej śmietany i pieczarek! 169Odpowiedni na niedzielny obiad, albo na każdy inny dzień, by zabić w kuchni nudę! Karczek przygotowany w piekarniku, staje się mięciutki i delikatny, a jego wierzch
Kuchnia Pani Wiosny
Francuskie cudo! 179Pamiętam jak kilka lat temu, będąc we Francji, zadziwiła mnie olbrzymia różnorodność serwowanych tam tart. Ludzie piekli je z przeróżnymi nadzieniami, zarówno na słodko jak
Kuchnia Pani Wiosny
Lody truskawkowo - bananowe w czekoladowej miseczce. 148Na upalne dni polecam orzeźwiający deser z mrożonych truskawek i dojrzałych, świeżych bananów! Oryginalnie podany w czekoladowej miseczce, słodzony miodem i przybrany pachnącymi malinami prosto z
Kuchnia Pani Wiosny
Czekolada na gorąco! 169" Przyszłam na świat, by korzystać z życia i jego darów, a czekolada jest jednym z najbardziej kuszących." Jeanne Bourin Każdemu z nas zdarza się gorszy dzień
Kuchnia Pani Wiosny
Pizzerinki z cukini! 162Uwielbiam wyruszać na poszukiwania inspiracji do ogrodu i wyciąć dorodną, jeszcze ciepłą od promieni słonecznych, cukinię. To wspaniałe warzywo, które towarzyszy mi od dzieciństwa!;) Chyba nie
Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z kapusty pekińskiej. 2739Kapusta pekińska nie należała do moich ulubionych warzyw, dopóki nie wypróbowałam przepisu na sałatkę z kukurydzą, prażonym słonecznikiem i właśnie kapustą pekińską w roli głównej. Tym
Kuchnia Pani Wiosny
Cytrynowe tagliolini z łososiem! 136Makaron to zdecydowanie jeden z najlepszych kulinarnych wynalazków. Uwielbiam szczególnie ten kolorowy. Zielony, czerwony i żółty swoją intensywną barwą aż zachęca do jedzenia. Ostatnio odkryłam, że
Kuchnia Pani Wiosny