Wiecie, że kiedyś panie malowały sobie policzki sokiem z buraka aby wyglądać zdrowo? To naprawdę się działo, bo burak ćwikłowy faktycznie jest bardzo zdrowy. Wspomaga wytwarzanie czerwonych krwinek, korzystnie wpływa na ciśnienie krwi, pracę serca i coś dla złośników - układu nerwowego. Warzywo, to jest jednym z najsłodszych o największej zawartości cukru, dlatego niestety nie jest zalecane dla cukrzyków. Dzisiaj
pieprzny smaczekoil1-2 tbsp of curry powder1 tablespoon flour400 ml coconut milk250 g of fresh spinachsalt and peppertoasted sliced almonds, to servechopped coriander leaves to servePreparation:In a large, deep pan, preferably a wok, heat over high heat canola oil and add the chicken. Stir fry until nicely browned on each side.Next add the onion, chilli, broccoli and garlic, stir
karmelowydrugiego na nogi <3 Wakacje bez tego to nie wakacje.7. Swoją drogą jeżeli już o tym mowa, w pewnym roku tak często chodziliśmy do salonu gier, że pan który jest tam kierownikiem znał nas już po imieniu i nam dawał darmowe gry. A nasi rodzice normalnie z nim gadali :P8. Swoją pierwszą miłość przeżyłam na obozie między podstawówką
More food, love and dreamsjego ofercie możecie znaleźć m.in całą masę przypraw, herbat, kasz i niespotykanych kaw, bo czy spotkaliście się kiedyś z kawą o smaku kokosowym, albo tiramisu? Kontakt z Panem Markiem był niezwykle przyjemny i szybki, paczka doszła sprawnie i bez problemu. Każdy produkt był z osobna opakowany w zamykaną torebkę. A co znalazłam w swojej paczce
More food, love and dreamsCiebie "Natalia paczka do Ciebie".W ostatnim czasie po raz drugi nawiązałam współpracę ze sklepem internetowym Skworcu. ( O poprzedniej współpracy pisałam tutaj).Jak ostatnim razem kontakt z Panem Markiem był niezwykle przyjemy i szybki. Paczkę otrzymałam w tym samym tygodniu w którym nawiązałam kontakt. (Chyba 1-2dni, już nie wiem xd)Jeszcze większy uśmiech na twarzy miałam
More food, love and dreamsZakwas należy wyjąć z lodówki, odżywić i przechowywać w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin przed użyciem go do wypieku kolejnego chleba.przepis zaczerpnięty z książki Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake
Grahamka, weka i kajzerkabochenki w ściereczki i pozwól odpocząć przez 12 godzin, wtedy to jest najlepszy do krojenia i kosztowania. Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.przepis zaczerpnięty z książki Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake
Grahamka, weka i kajzerkachleb z piekarnika i odstaw na kratkę do ostygnięcia. Chleb owsiany, przypadkowy.Dwa chleb owsiane, przypadkowe.Chleb i kromusie. Kromusie.Miąższ i chrupiąca skórka.Chrupiąca skórka.inspirowała książka Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake
Grahamka, weka i kajzerkawtedy to jest najlepszy do krojenia i kosztowania. Się piecze.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.inspirował przepis z książki Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake
Grahamka, weka i kajzerkaroast until soft for about 15 minutes.Slice pork loin into 1 cm slices and rub thoroughly with salt, paprika and pepper, next drizzle with olive oil.Preheat a large frying pan with 2 tbsp of oil and add pork. Cook for 2-3 minutes on each side (not too long) until no longer pink. Next place on a plate
karmelowysię wina dodajemy sok z 1 plasterka pomarańczy i dobrze mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek pomarańczy i cytryny. Gotowe :)!***** We pour the wine into the pan and we add the vanilla sugar, the cinnamon sugar, cloves and ginger. We boil the wine to simmer, stirring constantly (we don't bring the wine to a boil
Projekty ze smakiemSkładniki / Ingredients:4 cukinie / 4 courgettes1 (400 g) puszka pomidorów cherry bez miąższu / 1 (400 g) can of cherry tomatoes without pulp70 g parmezanu (starty
Projekty ze smakiemflour, milk, water, and again, we mix for smoothly together. If the dough is too thick, we add a little water and mix. We fry the pancakes for pan on both sides, lightly. We make stuffing after frying all the pancakes. In a bowl, we crumble cottage cheese a fork, we add egg yolk, sugar cane and yogurt, then
Projekty ze smakiemdoprowadzamy wina do wrzenia). Wino wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek mandarynki i cytryny. Gotowe :)***** We pour the wine into the pan and we add a sugar, nutmeg, mandarin juice, cloves, raisins, pinch of rosemary and ginger. We boil the wine to simmer, stirring constantly (we don't bring the wine
Projekty ze smakiemuntil all the ingredients to combine. We do pancakes from the mass of potato and we coat them in flour on both sides. Ready pancakes, we put in a pan with hot oil and we fry them on both sides until golden brown. Before serving, we sprinkle pancakes a sea salt to taste. Ready
Projekty ze smakiem