pan - 500 przepisów (strona:17/34)

Zakwas żytni razowy 189

Zakwas należy wyjąć z lodówki, odżywić i przechowywać w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin przed użyciem go do wypieku kolejnego chleba.przepis zaczerpnięty z książki Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb Borodinsky - żytni razowy rodem z Rosji 305

bochenki w ściereczki i pozwól odpocząć przez 12 godzin, wtedy to jest najlepszy do krojenia i kosztowania. Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.Chleb Borodinsky.przepis zaczerpnięty z książki Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb owsiany, przypadkowy 210

chleb z piekarnika i odstaw na kratkę do ostygnięcia. Chleb owsiany, przypadkowy.Dwa chleb owsiane, przypadkowe.Chleb i kromusie. Kromusie.Miąższ i chrupiąca skórka.Chrupiąca skórka.inspirowała książka Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb Rosyjski - żytni mocnorazowy 216

wtedy to jest najlepszy do krojenia i kosztowania. Się piecze.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.Mocnożytni, mocnorazowy chleb rosyjski.inspirował przepis z książki Elaboracion artesanal del pan - Linda Collister, Anthony Blake

Grahamka, weka i kajzerka
Polędwiczka wieprzowa z pieczoną dynią i dressingiem miodowym / Pork tenderloin with roasted pumpkin and honey dressing 230

roast until soft for about 15 minutes.Slice pork loin into 1 cm slices and rub thoroughly with salt, paprika and pepper, next drizzle with olive oil.Preheat a large frying pan with 2 tbsp of oil and add pork. Cook for 2-3 minutes on each side (not too long) until no longer pink. Next place on a plate

karmelowy
Grzane wino / Mulled wine 162

się wina dodajemy sok z 1 plasterka pomarańczy i dobrze mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek pomarańczy i cytryny. Gotowe :)!***** We pour the wine into the pan and we add the vanilla sugar, the cinnamon sugar, cloves and ginger. We boil the wine to simmer, stirring constantly (we don't bring the wine to a boil

Projekty ze smakiem
Makaron z cukinii i bułeczki focaccia / Pasta with zucchini and scones focaccia 150

Składniki / Ingredients:4 cukinie / 4 courgettes1 (400 g) puszka pomidorów cherry bez miąższu / 1 (400 g) can of cherry tomatoes without pulp70 g parmezanu (starty

Projekty ze smakiem
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym / Pancakes with cream cheese and strawberry mousse 147

flour, milk, water, and again, we mix for smoothly together. If the dough is too thick, we add a little water and mix. We fry the pancakes for pan on both sides, lightly. We make stuffing after frying all the pancakes. In a bowl, we crumble cottage cheese a fork, we add egg yolk, sugar cane and yogurt, then

Projekty ze smakiem
Grzaniec z białego wina / Mulled with white wine 150

doprowadzamy wina do wrzenia). Wino wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek mandarynki i cytryny. Gotowe :)***** We pour the wine into the pan and we add a sugar, nutmeg, mandarin juice, cloves, raisins, pinch of rosemary and ginger. We boil the wine to simmer, stirring constantly (we don't bring the wine

Projekty ze smakiem
Placuszki z gotowanych ziemniaków / Pancakes with cooked potatoes 163

until all the ingredients to combine. We do pancakes from the mass of potato and we coat them in flour on both sides. Ready pancakes, we put in a pan with hot oil and we fry them on both sides until golden brown. Before serving, we sprinkle pancakes a sea salt to taste. Ready

Projekty ze smakiem
Lasagne 217

dalej pieczemy. Gotowe :)! ***** Peas and carrots (fresh vegetables must be washed, peeled and cut) steam cook about 20 minutes. We fry the minced meat in olive oil to hot pan. We add the tomato paste and we mix. Then, we add the wine, spices and we mix everything thoroughly. We cook for 20 minutes over low heat. We smear butter

Projekty ze smakiem
Zapiekany ryż z gruszkami i musem brzoskwiniowym / Baked rice with pears and peach mousse 143

brzoskwiniowym. ***** We boil rice in salted water for 20 minutes on low heat. When cooked rice, we must drain off the rice. We melt 4 tablespoons butter in a pan and we leave to cool. We wipe off pears into a bowl, we add bread crumbs, sugar cane and vanilla. Then, we mix well all ingredients together. We smear butter

Projekty ze smakiem
PIERNIK Z PIGWĄ - BEZGLUTENOWY. 180

jedynie do zbliżających się świąt. Nastało odliczanie, rozglądanie się za prezentami, oczekiwanie pierwszego śniegu i... czas piernika. Ale, że biały puch nie wdziera się jeszcze do naszych butów, a pan z brodą ma jeszcze moment, na czytanie listów od wiecznie grzecznych dzieci, to i piernik nie jest typowo świąteczny. Dziś jego jesienna odsłona - z pigwą w roli głównej. Cały bezglutenowy

Wypisz Wymaluj
Z serii do poczytania : Burger Room Żary 164

tymi domowymi oczywiście!Burger Room to dosyć nowe miejsce w mieście, ale nazwa ciekawa i na pewno przyciągająca.Co możemy u Nich zjeść?Wszystkie możliwe burgery, obsługa na 5+, Pan zapytał nawet o stopień wysmażenia mięsa, a od Pani, która nas kasowała dowiedzieliśmy się że burgery są grillowane - no to na prawdę wersja light takich śmieciowych jedzonek. Niestety o tych

Magiczne Życie Marty
Babeczka świąteczny pingwin 174

fakt, iż są trwałe (znacznie łatwiej przetransportować babeczki z masą cukrową niż z kremem) i stosunkowo łatwe do wykonania. Dziś proponuję Wam cukrowe trio na Święta. Pierwszy z bohaterów: Pan Pingwin.Do przygotowania wszystkich trzech dekoracji będziecie potrzebować trzech okrągłych foremek lub szklanek. Pierwsza wielkości Waszej babeczki, druga nieco mniejsza - na głowę zwierzątek i trzecia o połowę mniejsza od drugiej

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania