pan - 500 przepisów (strona:22/34)

Ktoś nam podłożył świnię! …. 187

spojrzenia na kuchnię  wraz z bardzo czynnym udziałem Piotra/San Jacinto z Najsmaczniejszy Blog, który również przygotował wędliny domowe, tuszonkę i chleb razowy na zakwasie. Pierwsze kilka godzin w piątek Panom zajęło rozbieranie półtusz i wstępna obróbka niektórych elementów, m.in zapeklowanie szynki, ja w tym czasie przygotowałam pierwszy etap gotowania szynki metodą 2 x 5 minut , zmniejszyłam tym razem ilość majonezu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Za zdrowie Pań 125

którą następnie układamy łyżką na zastygniętych galaretkach. Wstawiamy desery ponownie do lodówki.. Po schłodzeniu podajemy piwo i cieszymy się jak większość chce napić się za zdrowie Pań lub Panów ;). Smacznego! The post Za zdrowie Pań appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 331

stanie surowym. Cóż, nie próbowałam, ale wszystko przede mną! Jest szansa, że w mojej przyszłości będzie wycieczka do Chin, Korei czy na Syberię - gdzie jagoda ta właśnie rośnie - bo Pan Mąż, wędrując palcem po mapie i przygotowując nam plan kolejnych podróży, coś ostatnio nabiera ochoty na wschodnie klimaty. :)  W naszych polskich warunkach, cytryńca najłatwiej posmakować w postaci naparów, suszu

Grunt to przepis!
Orzechowo-jęczmienne ciasteczka z nutą cytryny 170

wykładamy masę na blachę wysmarowaną olejem lub na papier bądź folię do pieczenia i formujemy okrągłe ciasteczka. Pieczemy ok. 10-15 minut.      Orzechy laskowe. Cytryna. Pan posyłający komplementy. Nowe buty. Jasna pościel. Chwila obecna. I uczucie pozornego przemijania

Weganizm infantylny
Torcik waflowy 208

zewnątrz w każdej chwili swojego życia? Wiem, że niektórzy tak robią, ale wciąż uczą nas, by jednak emocje tłumić, zwłaszcza te, które zwą się "negatywnymi". Wystarczy, że Pani lub Pan w sklepie ma niesmak na twarzy, jakiś grymas, może jeszcze jest w stosunku do nas niegrzeczny lub zupełnie obojętny, a już chcemy go w myślach wyklinać (generalizuję, jestem tego świadoma

Weganizm infantylny
Polak Węgier dwa bratanki... 250

hour in a mixture of garlic, sweet&hot paprika, marjoran, caraway seeds. Then fry for 5 min and translate into a deep pot. In the same frying pan fry little onion with both paprika (don't add paprika a  hot oil, becasue it loses it's flavour!). Onion move to meat, add water ant boil for 1 hour

bastalena
Diabeł tkwi w szczegółach czyli PITy wypełnione 161

zielone oliwki. Usmażone chlebki wypełniłam farszem oraz podałam z sosem tzatziki.  Chlebki proponuję wykonać z tego przepisu lub wypróbować szybszą, smażoną wersję czyli Pitę Pan. Z drożdży, wody, cukru i łyżki mąki zrobiłam rozczyn (15min. do wyrośnięcia). Następnie do miski przesiałam szklankę mąki, wlałam rozczyn, posoliłam i zagniotłam ciasto. Ponownie pozostawiłam do wyrośnięcia

bastalena
Upichcimy... w lipcu? 231

wykonaniem poczekam jak wrócimy do Norge, bo tam łosoś bardziej norweski ;) muszę tylko pomyśleć nad zastąpieniem pora. placki z kaszy gryczanej z fetą i wędzonym łososiem I znów Pan łosoś. A co?! krem z pieczonych buraków Buraczanej diety ciąg dalszy. Tym razem w zupie.Ciąg Dalszy Nastąpi

bastalena
Ciocia "Igła" 204

wśród igieł przepracowała, to dziecku nawet powieka nie drgnęła ;) Poza tym, że był dzielny to okazał się w 100% facetem. A dlaczego? Bo oprócz cioci był jeszcze Pan Doktor, jak dla mnie za mało dziecięcy. Lucjanek chyba też tak stwierdził, bo przywitał go kupą serdeczności, fontanną i jak każdy Polak po jedzeniu, nie zapomniał o... siarczystym beeeknięciu! O mamo

bastalena
1477. Chleb drwala 129

Dawno nie piekłam chleba...i dlatego dziś upiekłam aż dwa....jeden z nich to chleb drwala ..z gotowej mieszanki od Pana Adama..Takie mieszanki to super sprawa...wystarczy tylko woda i zawartość torebek...Ta gotowa mieszanka zawiera trzy torebki..jedną z mąką , drugą z drożdżami, a trzecią z dodatkami..czyli pestkami dyni i siemienia lnianego oraz ziarnami słonecznika

Moje domowe kucharzenie
1485. Bułki maślane z miodem 149

jakiegoś czasu używam tylko drożdżesuszone i jestem zadowolona..Bułeczki maślane z miodem są bardzo pyszne..polecam..a przepis podpatrzyłam u p. Adama.Moje nie wyglądają tak pięknie jak u pana Adama...ale były smaczne...ja z racji braku maślanki [ myślałam , że mam w domu..i tak było ..ale mój mężulek wypił..] musiałam coś wykombinować...bo rozczyn rósł..i trza było

Moje domowe kucharzenie
Przekładaniec z masą budyniową i dżemem 197

wystarczy biszkopt..masa budyniowa ..i dowolny dżem.. Szykuje się konkurs z okazji 3 rocznicy bloga...Warto będzie brać udział...jak na razie mam gwarantowane 3 nagrody od pewnego Pana....a dokładniej to będą 3 zestawy nagród ..o nagrodach i sponsorze oczywiście napiszę w osobnym poście...zaglądajcie..a dowiecie się co będzie można wygrać.. Biszkopt 6 jajek 1 szkl

Moje domowe kucharzenie
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 182

polewą z białej czekolady Kulinarny lans Szybka babka na majonezie Kurczę pieczone Babka wielkanocna Kurpinka gotuje Babka gryczana z ricottą Latosiowy dom Babeczki drożdżowe pani kaczuszki Babeczka cytrynowa pana zająca Lejdi of the house Chocolate chip cupcakes Bananowe fairy cakesBananella w wydaniu muffinowym Mania wypiekania Babka cytrynowa Babeczki-owieczkiBabka piaskowo-makowa Mały Bezglutek Bezglutenowe muffiny ziemniaczane Mi smakuje Jogurtowa babka

Moje domowe kucharzenie
Pizza time! 158

Pan pizza jak nic, dobra na każdy wieczór ;) Składniki:2 szklanki mąki pszennej10g drożdży3/4 szklanki letniej wody1/4 szklanki mlekaSól1 łyżka olejuDodatki:12 plasterków salami1 paprykaPół puszki kukurydzy1 cebula150g tartej mozzarelli 3 pieczarki3 łyżeczki przecieru pomidorowegoBazylia, oreganoPrzepis:Do miseczki wlewamy letnią wodę i mleko, dodajemy drożdże i mieszamy aż do ich rozpuszczenia. Do osobnej miski przesypujemy mąkę i dodajemy rozczyn

Emcia Pichci
Warsztatach fotograficzne z Olympusem 172

Przez kilka godzin udało nam się wysłuchać wielu ciekawostek i porad, które na pewno wykorzystam. Spotkania składało się z części teoretycznej, praktycznej oraz szybkiego kursu obsługi programu Lightroom Photoshop. Pan Jakub opowiedział o  akcesoriach potrzebnych do stworzenia ciekawego tła dla fotografowanych potraw, oświetleniu czy ustawieniach aparatu. Najważniejszą rzeczą w stworzeniu perfekcyjnego zdjęcia jest kompozycja i zapanowanie nad światłem

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję