prąd motocyklem na rondzie nie powinna zbytnio dziwić. W wiejskim miasteczku zobaczymy dziadka z laską i pieskiem, który wyszepcze bon giorno, mijając Cię na drodze, a w sklepie starszy pan sprzedający sery, ani myśli mówić po angielsku, za to uśmiechnie się rozbawiony, a wyglądać będzie jak z filmu - śniada cera, posiwiałe włosy, fartuch przewiązany w pasie i ten błysk
W kuchni wieczoremmój przewlekły niedoczas przyszła jasień i wysypała się dyniami na blogach. Dobrze, że chociaż w kuchni mogę na chwilę zwolnić i poczuć jej smak. I jeszcze posłuchać Kabaretu Starszych Panów, który bardzo mi się z jesienią kojarzy. Może za sprawą poniższej piosenki? Dziś ponownie tylko dawka zdjęć. I jeszcze trochę jesieni z telefonu
W kuchni wieczoremProvence2 cups tomato sauce or passata1 generous handful of spinach, chopped½ cup mozzarella cheese, shredded¼ cup Parmesan cheese, gratedPreparation:Preheat oven to 180 oC.Heat the oil in a large pan over medium heat and add the ground meat, breaking it up with a spatula or wooden spoon.Add the minced garlic and herbes de Provence to the meat, season with salt
karmelowyzarzucenia. Są na wysokim poziomie. No i w większości restauracje te, mają odsłoniętą kuchnie, a u Kojota jest w ogóle całkowicie na widoku! Widzimy co tam się dzieje, jak Panowie przygotowują pizze, wszystko schludne i może właśnie to jest ich sekret? Tak, jeżeli miałabym wybrać jakieś godne polecenia miejsce to w 100% poleciłabym właśnie "u Kojota". Jeżeli będziecie
Słodkie PrzyjemnościPanowie! Macie pomysł na obdarowanie pań na tegoroczne święto Dnia Kobiet? Ja swojemu zapowiedziałam - nie chcę kwiatów - rajstop i kawy tym bardziej :) Zaproponowałam mu aby pomyślał nad czymś innym, a Wam proponuje przygotować słodką przyjemność dla swoich dam. Ciasto przekona każdego - mimo, że emanuje słodyczą ma w sobie też trochę płatków owsianych, które powinny przekonać osoby dbające o linie, poza
Słodkie Przyjemnościrobi się praktycznie samo. Znajdą się chętni, prawda? :) Szczególnie w Dzień Kobiet, może dostaniemy śniadanie do łóżka :) - choć osobiście uważam, że takie śniadania powinny być na porządku dziennym Panowie ;)Składniki:2 kajzerki2 jajka15 dag ulubionej szynkiłodyżki szczypiorkuSposób przygotowania:Piekarnik nagrzewamy do 180`CNa samym początku przygotowujemy pucharki – kajzerkom odcinamy wierzch, następnie wydrążamy środek, lekko ugniatając spód. Na dno każdej bułki
Słodkie Przyjemnościczuć tej piwnej goryczki - może dlatego, że nie jest to prawdziwe piwo? :) Coś mi się wydaje, że będzie to hit tej majówki. Mówię o płci pięknej, dla panów wydaje mi się, będzie to za słodki trunek. W każdym razie, smak fajny, bardzo owocowy i słodki. Poza spersonalizowaną butelką, którą widać na moich zdjęciach, dostałam kilka przydatnych gadżetów
Słodkie Przyjemnościstirring constantly. Then, we pour the chicken broth and boil them for 30 minutes until the vegetables are soft cover. When the vegetables are ready, we take off the pan from the heat, we add the butter and spices (0.5 teaspoons). At the end, we mix everything of the blender to a homogeneous mass. Serve the soup with a spoon
Projekty ze smakiempewnością warto ją przygotować w domu. Przepyszne spody biszkoptowe z aż trzema warstwami mas: krówkową, budyniową i śmietanową tworzą bardzo smaczne ciasto, którym nie powstydzi się żadna pani (lub pan) domu. Wszystkie te kremy idealnie się ze sobą komponują, mają delikatną, puszystą konsystencje i tworzą niezwykłe połączenie, któremu ciężko się oprzeć.Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Składniki:Biszkopt:4 jajka
Słodka Stronainto 1 cm cubes250 g eggplant, cut into 1 cm cubes1 can (400 ml) coconut milk1 tsp chili pepper, chopped1 tbsp fish saucesalt and pepperPreparation:In a deep pan, cook garlic and onion in oil over medium heat until translucent.Add the pumpkin, eggplant and fish sauce and saute for a 2-3 minutes.Add coconut milk and bring to boil then
karmelowysię zachowuje. Podobnie przeżywają te bezdomne, z tą jednak różnicą, że ich nikt nie przytuli, nie uspokoi, nie pozwoli zakopać się w koc czy sweter pana. Bezdomne zwierzę nie ucieknie...Bałeś się kiedyś tak bardzo, że serce o mało nie wyskoczyło? przypomnij sobie... I teraz pomyśl, że fundujemy innym żywym stworzeniom takie, wątpliwej jakości atrakcje.Nasze
Codzienna kuchnia niecodziennaprzesłodkie pierniki. Jak na pierwszy raz w dekorowaniu, poszło Pani bardzo dobrze! Takie ludziki można zawiesić na choince a także podarować w prezencie. Pani Ania twierdzi, że Panowie w rodzinie byli zachwyceni laseczkami w bikini, wierzymy Pierniczki świąteczne p. Ani – danie konkursowe Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki125g drobnego cukru125g płynnego miodu50ml mocnej kawy
CoolinarniePLWczoraj dostałam miły prezent z Ramą. Miły pan przywiózł zapakowane w saszetkę termiczną 6 pudełeczek Ramy z masłem i 1 pudełeczko Ramy z masłem i solą morską.Z ciekawości od razu rozpakowałam jedną i zapach powalający. Jako, że lubię zapach i smak masła, jednak mało używam, którego głównym powodem jest złe rozsmarowywanie się masła i co za tym idzie warstwa
Mix smakupuszki pomidorów1 l bulionu z kurczaka lub warzywnego1 łyżka octu balsamicznego1 łyżeczka brązowego cukruserek mascarpone - po 1 łyżce na każdą miseczkęodrobina zielonego pesto (pesto )ugotowany makaronIn the large pan sweat onion on the olive oil and add tomatoes. Cook for about 10 minutes. Add hot stock, balsamic vinegar and sugar and continue to cook for further 10 minutes. Turn
Kulinarna rozmowawash and drain lamb's lettuce and spinach among 3 salad plates. Top each with the remaining pilled avocado, red pepper and cheese. Heat olive oil in a pan and gently fry the walnuts. Sprinkle walnuts on top of each plate and cranberries. Pour a little bit of olive oil on the plates.Podziel na trzy talerze umyte i wysuszone roszpunkę
Kulinarna rozmowa