pączki - 10682 przepisów (strona:565/713)

Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami 141

jajek półtorej łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 700 ml soku marchwiowego 2 opakowania budyniu śmietankowego Masa śmietankowa: 250 g śmietany 36 % 1 op. galaretki pomarańczowej Dodatkowo: 2 paczki delicji wiórki kokosowe do dekoracji.  Wykonanie: Ciasto: jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temp. 180 stopni

Bon Appetit Małgorzaty
Ciastka z masłem orzechowym bez pieczenia 199

składniki: 2 paczki ciastek owsianych słoik masła orzechowego 1/4 kostka masła  tabliczka czekolady najlepiej gorzkiej Ciastka rozkruszamy na piasek w blenderze albo wałkiem do ciasta. Rozkruszone ciastka mieszamy z masłem orzechowym i masłem. Gotową masę chłodzimy w lodówce. Następnie w dłoniach formujemy kulki i wstawiamy do lodówki. W tym czasie w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę

Bon Appetit Małgorzaty
Gotowany sernik z wiśniami (bez pieczenia) 295

wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych postach.  składniki: 1 kg twarogu sernikowego małe opakowanie margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka pół szklanki mleka 3 budynie waniliowe 5 paczek herbatników kakaowych aromat rumowy około 2 szklanek wydrylowanych wiśni (albo rodzynek) Twaróg, margaryna, cukier, jajka wkładamy do garnka i mieszamy składniki. następnie podłączamy ogień, cały czas

Bon Appetit Małgorzaty
Deser sernikowy z wiśniami 103

twarogu sernikowego 2 czubate łyżki margaryny 1 szklanka wydrylowanych wiśni 1-2  szklanki cukru 2 jajka pół szklanki mleka 2 budynie waniliowe 2 paczki herbatników  pół aromatu rumowego około 1 szklanki wydrylowanych wiśni (albo rodzynek) Twaróg, margarynę, cukier, jajka wkładamy do garnka i mieszamy składniki. Następnie podłączamy ogień, cały czas mieszając. Budynie rozpuszczamy

Bon Appetit Małgorzaty
Quiche ze szpinakiem i chorizo 140

przepis na szybkie i efektowne danie :) Ciasto francuskie można przygotowywać z jakimikolwiek dodatkami.  Składniki: gotowe ciasto francuskie  około pół kilo świeżego szpinaku ewentualnie paczka mrożonego w liściach pół pęta chorizo pół czerwonej papryki 5 łyżek kwaśnej  śmietany 1 jajko 2 garści tartego żółtego sera lub kilka plasterków (albo sery pleśniowe) 1 - 2 ząbki

Bon Appetit Małgorzaty
Gumisiowy jabłecznik z żelkami! 379

stopniach c.  Składniki na krem z jabłek: 1,5 kg jabłek 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 2 budynie + 1 szklanka wody do budyniu  Ponadto: 2 paczki miękkich żelków 250 ml śmietanki kremówki 30% albo 36 %  Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z dodatkiem 2 szklanek wody i 1 szklanki cukru i gotujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Paprykowe pesto z kaparami 94

zrobiłam czerwone pesto :-P 1 duża papryka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku, 2 suszone pomidory z zalewy 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek bazylii ½ szklanki mielonych migdałów (w paczce), oraz kilka orzechów pinii (u mnie migdały i orz. piniowe) 2 łyżki kaparów sól i pieprz 2-4 łyżki oliwy z oliwek (u mnie o smaku tymianku) suszone oregano Paprykę

Bon Appetit Małgorzaty
Rozanielony deser... 147

miętą Składniki masa: 100 g masła 2 op. kisielu cytrynowego 1 opakowanie galaretki o smaku kiwki albo agrestu 6 kiwi Składniki mus: 4 kiwi 2 łyżki cukru pudru Ponadto: paczka kwaśnych żelków 1 kiwi - do dekoracji biszkopciki Masa: kisiele ugotować w 3 szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę, dodać masło, wymieszać mikserem a następnie dodać

Bon Appetit Małgorzaty
Makaron z gorgonzolą i fasolką 161

lunchu, więc zapraszam Was na makaron, który został stworzony na zasadzie "sprzątam lodówkę" ;). Wyszedł bardzo dobry a to zapewne za sprawą boskiej dla mnie gorgonzoli :) Składniki: ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne) ser gorgonzola (mój był z biedronki) 15 dag wędzonego boczku 2 garść mrożonej, zielonej fasolki kilka pomidorków koktajlowych

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche ciastka maślane z M&M’s 160

Składniki na ciastka: 300 g masła,  220 g cukru pudru,  1 cukier waniliowy 600 g mąki tortowej,  3 żółtka,  2 łyżeczki proszku do pieczenia + 1 paczka cukierków M&M’s Składniki na lukier różowy: pół szklanki soku z cytryny albo z grapefruita  2,5 szklanki cukru pudru.  pół łyżeczki barwnika spożywczego czerwonego

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka mięsno - cukiniowa "na okrągło" 153

przykrywamy następnym plastrem cukinii. Całość dociskamy i układamy na talerzu. Ostrożnie wyciągamy pierścień. Możemy to zrobić także przy pomocy salaterki na zasadzie "babki z piasku" albo foremki do wyciskania pączków :) przyprawy marki  Edmir-pol  bez sztucznych dodatków - polecam :) Edmir-pol  to rodzinna firma z tradycjami, istniejąca od 1994 roku. Dbają z najwyższą starannością o dobrą jakość swoich

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 167

stołowa mąki ziemniaczanej składniki na masę marchwiową: 700 ml soku marchwiowego 2 op. budyniu smietankowego sakładniki na masę śmietanową: 250 g smietany 36 % 1 op. galaretki pomarańczowej Dodatkowo: 1 paczka delicji np. wiśniowych 2 łyżki czarnego sezamu Biszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i z sodą. Mieszamy a następnie czekamy około

Bon Appetit Małgorzaty
Rafaello na krakersach 386

Czyli ciasto b ez piec zenia - oto mój sprawdzony przepis na te pyszne ciasto :) Składniki: 2 paczki słonych krakersów 200g wiórków kokosowych 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 opakowania cukru waniliowego 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Sposób przygotowania: 1. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem waniliowym, dodajemy, obie

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Kruszynka / Niebo 12473

jabłek 2 galaretki pomarańczowe 1 łyżka masła Masa orzechowa: 1 kostka masła 20 dag orzechów mielonych 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: polewa kakaowa duża paczka herbatników Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników na kruche ciasto, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie połowy, wykładamy jednakowe blaszki i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. 2. Robimy masę jabłkową: obrane

Kuchnia domowa Ani
Konfitura z płatków róży 144

cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku. 3. Konfiturę przekładamy do słoika, przechowujemy w lodówce. 4. Taka konfitura idealnie nadaje się do mieszania z innymi konfiturami jako nadzienie do rogalików, pączków czy ciast. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania