pączki - 10682 przepisów (strona:573/713)

Wyniki biedronkowego konkursu 118

Wyniki biedronkowego konkursu Zwycięzcami w walentynkowym konkursie są... Marta Charzewska Ania Surowiec Iwona Filipowska   Serdeczne gratulacje :) Dane do wysyłki paczek proszę przesłać na adres kontakt@ciastkozercy.pl

Ciastkozercy
Szczęśliwcem jest... 117

Paczkę niespodziankę z akcesoriami do pieczenia (i nie tylko ;)) wygrywa Marta Filipiak! Serdeczne gratulacje :) Dane do wysyłki proszę przesłać na kontakt@ciastkozercy.pl Konkurs ciastkozercy.pl

Ciastkozercy
Pamiątki z wakacji 116

może przydać". W rezultacie jedna półka na słodkie drobiazgi już dawno przestała wystarczać i zajmuję powoli następne kawałki kuchni. Z tegorocznych wakacji też udało mi się przywieźć kilka nowych paczek (które na razie stoją na podłodze i czekają, aż znajdę im miejsce w jakiejś szafce). Wydawało by się, że te same sklepy w różnych krajach powinny mieć bardzo zbliżoną ofertę

Ciastkozercy
Jesienne babeczki z jeżami 245

Ostatnio robiąc porządki w jednej z szafek znalazłam nieodpakowaną paczkę marcepanu - z niego właśnie powstały dzisiejsze jeże. Dekorację przy odrobinie dobrych chęci można zrobić także z czekolady plastycznej ( tu przepis ) lub z masy cukrowej ( np. tej domowej ). Moje jeże posadziłam na prostych czekoladowych babeczkach z dodatkiem kremu z twarożku, świetnie nadadzą się jednak także na dekorację jesiennego tortu czy ciasta

Ciastkozercy
Pychotka orzechowa z masą śmietanowo kawową. 368

kremówki 30 % ja kupuję łaciatą 4 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki żelatyny 3/4 szkl mleka 3 łyżki wody Nie cała paczka biszkoptów  Wykonanie; Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody aby napęczniała . Kawę rozpuścić w letnim mleku , dodać żelatynę . 2 łyżki cukru i dobrze wymieszać. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym

Sama słodycz i szczypta chili
SAŁATKA Z GOTOWANYM KURCZAKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ 234

mój ukochany seler naciowy. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 400g (lub 1 mała puszka, czasami można kupić takie malutkie) paczka (100g) ziaren słonecznika mała kapusta pekińska 2 łodygi selera naciowego majonez łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz 1/2 ząbka czosnku koperek Wykonanie: Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy

Walijskie Pichcenie
DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY Z SOKIEM Z CZARNEGO BZU 146

Kiedy chodzi za mną "coś słodkiego" i mam ochotę na "sama nie wiem co" :-) gotuję budyń. Taki domowy, nie z paczki.  Jest bardzo szybki do zrobienia a o wiele  smaczniejszy niż ten ze sklepu. Składniki: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej wanilia z 0.5 laski wanilii lub ew. odrobina cukru waniliowego Wykonanie

Walijskie Pichcenie
MINESTRONE CZYLI WŁOSKA ZUPA Z WARZYWAMI I MAKARONEM W POLSKIM WYDANIU 203

sól pieprz słodka i ostra papryka pół cebuli 2 małe cukinie ząbek czosnku oregano puszka pomidorów w sosie własnym koperek ziele angielskie liść  laurowy 2 łyżki oleju 1/2 paczki drobnego makaronu Wykonanie: Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę: marchewki, pietruszkę, seler, czerwona paprykę ,cukinię i czosnek. Po podsmażeniu przekładamy wszystko do garnka

Walijskie Pichcenie
OPONKI SEROWE 167

karnawale szalejemy z pączkami, chrustami, i innymi smażonymi na tłuszczu słodkościami.  Przymykamy wtedy oko na kalorie :), i tradycji staje się za dość...  U mnie dziś oponki serowe. Pyszne, puszyste, szybciutkie do zrobienia.  Jeśli tylko mamy w domu wszystkie produkty, zrobienie ciasta zajmie nam raptem 15 minut. Potem pozostaje tylko smażenie - hmm... dla mnie czynność najgorsza, ponieważ

Walijskie Pichcenie
B... Brokułowa! 186

kapuśniak, ale dzisiaj uraczyliśmy się w południe pyszną, rozgrzewającą zupą brokułową , która jest banalna w przygotowaniu! Składniki : 3 szklanki bulionu warzywnego 1 mała cebulka 1 marchewka 1 ziemniak 1/2 paczki mrożonych brokułów (w której akurat znalazło się też kilka kwiatów kalafiora ;)) 1 szklanka makaronu razowego typu: świderki nasiona do posypania (u nas słonecznik i pestki dyni) starty parmezan (może być

Kitchens Alphabet
Lasagne bolognese - czyli lazania po bolońsku 356

półtorej porcji) Wegetarianom proponujemy przepis na sos warzywny . Możecie również wykorzystać swój ulubiony sos boloński. Sos beszamelowy 30g masła 50g mąki pszennej 250 ml mleka Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Paczka świeżego makaronu w plastrach Ok. 150-200gr żółtego sera Przygotowujemy sos boloński. Przygotowujemy sos beszamelowy: W garnuszku podgrzewamy masło. Do stopionego masła dorzucamy mąkę. Całość mieszamy i podgrzewamy przez

Kolizje Smaków
Ale Meksyk! Zupa meksykańska 131

300g mięsa wołowego 400ml bulionu ½ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 3 ziemniaki 1 papryka czerwone + 1 papryka żółta 1/3 paczki « mieszanki do zup » z marchewką, groszkiem przyprawy : sól, pieprz, papryka ostra/słodka, czosnek, ser do posypania (u mnie Emmentaler) Przygotowanie  : 1.      Warzywa myjemy

Kitchens Alphabet
Legumina jabłkowa z żurawiną 130

łyżki masła 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 3/4 szklanki mleka 2 łyżki mąki Żurawina. 0,5  szklanki żurawiny świeżej 3 łyżki cukru 3 łyżki wody Kruszonka. 1 paczka herbatników 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru pudru 100 ml śmietany kremówki na wierzch Wykonanie. Obrane jabłka zetrzeć i polać sokiem z cytryny. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać

Kulinarny karnet Christophera
Moja wariacja 3 bita. 331

Potrzebujemy: -  1  litr mleka -  4 budynie waniliowe/śmietankowe bez cukru, każdy na 500 ml mleka(ja zawsze daję po 2) -  6-7 paczek herbatników np szkolnych -  puszka masy kajmakowej 400 g -  170 g  masła -  ok 700 ml śmietany 30% -  1 szkl cukru czekolada do dekoracji Wykonanie. W blaszce lub tortownicy układamy

Malinowe Pocałunki
Szparagi w dojrzewającym boczku, podane na sosie beurre blanc z jajkami po benedyktyńsku. 170

palcem: jeśli białko jest sprężyste to znaczy, że jest gotowe, jeśli nie zanurzyć je jeszcze na kilka sekund we wrzątku. Szparagi dzielimy na 6 równych części. Tzn w każdej paczce musi znaleźć się taka sama ilość całych szparagów. Każdą wiązkę obwijamy boczkiem. Skrapiamy oliwą i układamy albo w piekarniku i pieczemy ok 10-20 min w temp 180 stopi

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania