mieszając, gotować kolejną minutę. Ciasto ponownie zagnieść. Odrywać małe kawałki ciasta, formować bułeczki, lekko spłaszczać, nakładać po łyżce kremu oraz po 5-7 sztuk porzeczek. Zlepiać tak jak pączki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30min, by bułeczki nieco podrosły. Piec ok. 8 min w temp. 225st. Ostudzić na kratce
Z miłości do słodkościPoczątkowo na Tłusty Czwartek nastawiałam się na smażenie pączków. Potem, błądząc po czeluściach internetu znalazłam przepis na ultra szybkie muffiny w smaku przypominające ciasto pączkowe - z tym że pomijamy etap smażenia w głębokim tłuszczu, podczas którego cellulit sam wpełza nam na uda. Cóż, może dietetyczne nie są, szczególnie z dodatkiem nutelli, ale zawsze odrobinę lżejsze :) Składniki: 250 g mąki
sama złodyczszczególności. Polecam , bardzo szybka i smaczna. Czego potrzebujemy: ok 4 łodygi selera naciowego 1 filet z kurczaka 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka mała paczka suszonej żurawiny kukurydza jedna puszka\ 2 łyżki słonecznika uprażonego 1 łyżka płatków migdałowych Wykonanie: Kurczaka obsmażamy z przyprawa na patelni. Seler opłukać pokroić w drobną kostkę Słonecznik i migdały
W kuchennym oknie Ewytrochę twarogu i jabłka. Inne składniki też na pewno znajdą się w każdej kuchni. Potrzebujemy: ok 1/2 zmielonego twarogu ciasto francuskie jeden płat 2 łyżeczki cynamonu pół paczki budyniu śmietankowego dwa jajka dwa jabłka ok pół szklanki cukru Wykonanie: Formę do tarty wykładamy ciastem. Twaróg ucieramy z jajkiem, cukrem, cynamonem i budyniem. Wykładamy na ciasto
W kuchennym oknie Ewygęś (ok.4,5 kg) 5 jabłek 5 ząbków czosnku 1 cebula 2 paczki majeranku sól, pieprz słodka papryka PRZYGOTOWANIE Gęś natrzeć z zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić do lodówki nawet na dobę. Jabłka obrać,pokroić w ósemki i obtoczyć w majeranku. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek posiekać. Nadziać gęś jabłkami wymieszanymi z cebulą
Moje Kuchenne Rewelacjepieczenia. 2. PIEKARNIK: > w tym momencie można włączyć już piekarnik, aby się nagrzał – 180 stopni, opcja góra i dół. 3. KRUSZENIE HERBATNIKÓW (3 min): jeśli macie blender, zmiksujcie całą paczkę herbatników na drobny piasek. Jeśli nie, przerzućcie je do głębokiego naczynia i pokruszcie przyciskając kubkiem lub tłuczkiem. 4. MASŁO (2 min): rozpuszczamy w rondelku a następnie wlewamy do pokruszonych herbatników
Nerds Kitchenmasła, 3/4 szklanki cukru, 1/3 szklanki mleka, 2 łyżki kakao, 1 i 1/2 szklanki pełnego mleka w proszku, kilka kropel aromatu pomarańczowego, paczka kwadratowych wafli andrutów. Wykonanie Do garnka wlać mleko, dodać masło i cukier. Gotować, aż składniki całkowicie się rozpuszczą. Dodać kakao oraz kilka kropel aromatu. Lekko przestudzić. Mieszając, stopniowo wsypywać mleko
Z miłości do słodkościCzas na jakiś deser. Miałem straszną ochotę ostatnio na coś słodkiego, może dlatego, że skończyły mi się już w domu słodycze ze świątecznej paczki. Przygotowałem chyba mój ulubiony deser - łatwą w przygotowaniu cudownie słodką, pachnącą wanilią śmietankową panna cottę z musem truskawkowo - czekoladowym. Do przygotowania panna cotty potrzebowałem: 250 ml kremowej śmietany 30%, 300 ml mleka pełnego
Wyprawy kulinarnetaką metalową po rozgrzaniu nie stwarza oporów. Sernik z sporą ilością czekolady, ale też wyczuwalne są biszkopty moczone w kawie Składniki 500g twarogu sernikowego z wiaderka kilka biszkoptów paczka herbatników 250ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 2 łyżki żelatyny 100 g czekolady mlecznej 100 g białej czekolady 3 łyżki cukru kawa Przygotowanie 1. Rozpuszczamy
zjem to blog kulinarnytabor cygański. Gizmo obłożony rolkami ciasta do pizzy i i bananami wyglądał na dziwnie zadowolonego. Kopytkował w słoik suszonych pomidorów między nogami, a niebo gwiaździste chwilowo przesłaniały mu dwie paczki pampersiaków epicko upchniętych między gondolkę a spacerówkę. Można? MOŻNA! Ech, nic nie poradzi na matkę wariatkę ;) A zakupy udane. Doskonale wkomponowały się w zapiekankę. Szybką. I zapychającą ;) mięso mielone (300g
bastalenaimają się mojej żadnej diety, zawsze pochłaniam je w każdej ilości. Do tego stopnia, że opanowałam ich podkradanie bez otwierania opakowania (stary patent gdy mama chciała uchronić biedną paczkę przede mną) No dobrze pozostawiając moje "słodkie dzieciństwo" i wracając do rzeczywistości, przepis na kulki wydawał mi się idealnym pomysłem. Wcześniej piekłam ciasto o tej samej nazwie, przepisem
ciastkarnia na kruchym spodziejajek 3/4 szklanki cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia masa zielona: duża butelka zielonego Ptysia 3 budynie waniliowe lub śmietankowe masa jasna: śmietana 30% 4 galaretki zielone paczka delicji Wykonanie: Ubić białka i stopniowo dodawać żółtka i cukier. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 180 stopniach. Odlać ptysia do szklanki
ciastkarnia na kruchym spodziemrożonych malin masa śmietankowa: 2 opakowania serka Bielucha 0,5 l śmietany 30% 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 6 białek 2 łyżki cukru pudru 2 paczki migdałów Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę i pod koniec dodajemy mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy i piecz 45 minut
ciastkarnia na kruchym spodzieSkładniki: 250 g masła 4 szklanki mąki 7 jajek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego olejek waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki mrożone lub z słowika dwie paczki płatków migdałowych Żółtka utrzeć z cukrem. Masło roztopić na małym ogniu i należy uważać aby się nie zagotowało. wlać je na utarte jajka i wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy
ciastkarnia na kruchym spodzie