pączki - 10939 przepisów (strona:574/730)

Zapiekanka mięsno - cukiniowa "na okrągło" 165

przykrywamy następnym plastrem cukinii. Całość dociskamy i układamy na talerzu. Ostrożnie wyciągamy pierścień. Możemy to zrobić także przy pomocy salaterki na zasadzie "babki z piasku" albo foremki do wyciskania pączków :) przyprawy marki  Edmir-pol  bez sztucznych dodatków - polecam :) Edmir-pol  to rodzinna firma z tradycjami, istniejąca od 1994 roku. Dbają z najwyższą starannością o dobrą jakość swoich

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 180

stołowa mąki ziemniaczanej składniki na masę marchwiową: 700 ml soku marchwiowego 2 op. budyniu smietankowego sakładniki na masę śmietanową: 250 g smietany 36 % 1 op. galaretki pomarańczowej Dodatkowo: 1 paczka delicji np. wiśniowych 2 łyżki czarnego sezamu Biszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i z sodą. Mieszamy a następnie czekamy około

Bon Appetit Małgorzaty
Rafaello na krakersach 401

Czyli ciasto b ez piec zenia - oto mój sprawdzony przepis na te pyszne ciasto :) Składniki: 2 paczki słonych krakersów 200g wiórków kokosowych 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 opakowania cukru waniliowego 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Sposób przygotowania: 1. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem waniliowym, dodajemy, obie

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Kruszynka / Niebo 12494

jabłek 2 galaretki pomarańczowe 1 łyżka masła Masa orzechowa: 1 kostka masła 20 dag orzechów mielonych 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: polewa kakaowa duża paczka herbatników Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników na kruche ciasto, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie połowy, wykładamy jednakowe blaszki i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. 2. Robimy masę jabłkową: obrane

Kuchnia domowa Ani
Konfitura z płatków róży 155

cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku. 3. Konfiturę przekładamy do słoika, przechowujemy w lodówce. 4. Taka konfitura idealnie nadaje się do mieszania z innymi konfiturami jako nadzienie do rogalików, pączków czy ciast. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Blok kawowy 311

cioci. Składniki: 1 kostka masła 1/2 szklanki wody 2 szklanki cukru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 kg mleka w proszku bakalie (rodzynki, orzechy, żurawina) 4-5 małych paczek pokruszonych herbatników (typu petitki) Sposób przygotowania: 1. Masło, cukier, kawę gotujemy ok 3 minut, zestawiamy z ognia, dodajemy mleko w proszku i bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać. 2. Dodać pokruszone herbatniki i dobrze

Kuchnia domowa Ani
Ciasteczka miodowe z orzeszkami p. Joanna Łyga – danie konkursowe 149

Sposób przygotowania Krok 1 Do miski włożyć margarynę , cukier , cukier waniliowy , miód i jajka wymieszać mikserem . Dodać mąkę , sodę i jeszcze raz wymieszać . Przełożyć na stolnicę , dodać większą połowę paczki orzeszków i zagnieść. Krok 2 Ciasto lekko rozwałkować , wykrawać dowolny kształt. Na każdym ciasteczku ułożyć po 3 orzeszki . Ciasteczka można także zrobić ręką nabierając po kawałeczku ciasta i rozpłaszczyć . Piec

CoolinarniePL
Warzywna zapiekanka 245

szybki  obiad czy na kolacje. Składniki :   1/2 cebuli 1 paczka Kraina Mrożonek - warzywa na patelnie 300g mięsa mielonego z indyka 330ml śmietany 30% odrobina sera olej sól, pieprz 1 torebka ryżu Wykonanie :  ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone

Garnkowe fanaberie
Pierniczki 168

słoik miodu sztucznego (taki jak od dżemu) 2,5 szklanki cukru 4 op. przyprawy do pierników (po 2 dag) 14 zmielonych goździków 20 sztuk zmielonego ziela angielskiego 1 paczka kakao (ilość według uznania) 5 jaj 1,5 szklanki mleka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Z jednej szklanki cukru robimy karmel. Kiedy będzie ciemny odstawiamy i wlewamy 0,5 szklanki ciepłej

Salonik smaków
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem 4180

pikantny – 3 czubate łyżki szczypiorek – 1 mały pęczek   Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – Wykonanie: Zupki chińskie pokruszyć drobno, wsypać do nich sypkie przyprawy z paczki (przyprawę curry + przyprawę złoty kurczak), zalać 100ml wrzątku i przykryć pokrywką na kilka minut, by makaron nieco napęczniał. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć dokładnie z zalewy. Kapustę pekińską poszatkować dość drobno

Kulinarne Przeboje
Tarta bez formy z serem bekonem i cebulą 252

zmniejszamy temperaturę do 180 st. C i pieczemy jeszcze ok 25 - 30 min, aż tarta wyrośnie i ładnie się przyrumieni. Tartę zrobiłam z połowy porcji. Gotowe ciasto już rozwałkowane (paczka 275 g) zużyłam całe czyli więcej niż w 1/2 z przepisu, nieco więcej też dałam śmetany natomiast pozostałych  składników połowę . Wyszła porcja dla 2-3 osób

Stare Gary
Szarlotka na półkruchym cieście 174

już zostało. Zawsze się udaje. składniki  ciasto 500 g mąki 150 g masła 2 jaja 150 g cukru pudru 5 - 6 łyżek kwaśnej śmietany lub kefiru 1 paczka ( 15 g ) proszku do pieczenia masło do posmarowania formy nadzienie z jabłek 1 kg kwaskowatych jabłek cynamon wanilia lub cukier waniliowy ok 100 g cukru - lub więcej jak lubimy słodkie rodzynki

Stare Gary
Ślimaczki z cynamonem czyli ciastka błyskawiczne 216

ponury, bo za oknem zimowo. Trzeba go było szybko osłodzić. Takie ślimaczki robi się błyskawicznie, zrobiłam z cukrem i cynamonem, ale myślę, że wytrawna wersja też się uda. składniki: paczka gotowego francuskiego ciasta, rozwałkowanego brązowy cukier cynamon przygotowanie : ciasto rozwinąć, posypać równomiernie cukrem i cynamonem - kto lubi słodsze - sypie więcej. Zwinąć w ruloniki dwa długie boki ku sobie ( powstanie coś

Stare Gary
Pieczone papryki ze szpinakiem 186

rynku kupiłam  długie czerwone papryki - zupełnie bez pomysłu co z nimi zrobić , ale były ładne. No i już . To wystarczyło. składniki (3 porcje) 3 długie czerwone papryki paczka szpinaku ok 100 g sera typu bałkański, pokrojony w małe plasterki 3 ząbki czosnku sól pieprz przygotowanie papryki umyć, osuszyć przekroić wzdłuż na połowy, usunąć pestki. blaszkę na której będziemy piec

Stare Gary
Migdałowy placek Króla czyli Galette des rois 175

duże jaja, w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki rumu 1/8 łyżeczka ekstraktu z migdałów 450g gotowego ciasta francuskiego, podzielone na dwie części, schłodzone (użyłam gotowego, świeżego ciasta francuskiego w rulonie, paczka xxl, 375g) Glazura 1 żółtko mleko 1 łyżeczka przygotowanie W średniej misce, lub w misie miksera, połączyć mielone migdały, cukier, sól i skórkę pomarańczową. Dodać masło i mieszać aż się

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania