przykrywamy następnym plastrem cukinii. Całość dociskamy i układamy na talerzu. Ostrożnie wyciągamy pierścień. Możemy to zrobić także przy pomocy salaterki na zasadzie "babki z piasku" albo foremki do wyciskania pączków :) przyprawy marki Edmir-pol bez sztucznych dodatków - polecam :) Edmir-pol to rodzinna firma z tradycjami, istniejąca od 1994 roku. Dbają z najwyższą starannością o dobrą jakość swoich
Bon Appetit Małgorzatystołowa mąki ziemniaczanej składniki na masę marchwiową: 700 ml soku marchwiowego 2 op. budyniu smietankowego sakładniki na masę śmietanową: 250 g smietany 36 % 1 op. galaretki pomarańczowej Dodatkowo: 1 paczka delicji np. wiśniowych 2 łyżki czarnego sezamu Biszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i z sodą. Mieszamy a następnie czekamy około
Bon Appetit MałgorzatyCzyli ciasto b ez piec zenia - oto mój sprawdzony przepis na te pyszne ciasto :) Składniki: 2 paczki słonych krakersów 200g wiórków kokosowych 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 opakowania cukru waniliowego 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Sposób przygotowania: 1. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem waniliowym, dodajemy, obie
Kuchnia domowa Anijabłek 2 galaretki pomarańczowe 1 łyżka masła Masa orzechowa: 1 kostka masła 20 dag orzechów mielonych 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: polewa kakaowa duża paczka herbatników Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników na kruche ciasto, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie połowy, wykładamy jednakowe blaszki i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. 2. Robimy masę jabłkową: obrane
Kuchnia domowa Anicytryny lub kwasek cytrynowy do smaku. 3. Konfiturę przekładamy do słoika, przechowujemy w lodówce. 4. Taka konfitura idealnie nadaje się do mieszania z innymi konfiturami jako nadzienie do rogalików, pączków czy ciast. Smacznego
Kuchnia domowa Anicioci. Składniki: 1 kostka masła 1/2 szklanki wody 2 szklanki cukru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 kg mleka w proszku bakalie (rodzynki, orzechy, żurawina) 4-5 małych paczek pokruszonych herbatników (typu petitki) Sposób przygotowania: 1. Masło, cukier, kawę gotujemy ok 3 minut, zestawiamy z ognia, dodajemy mleko w proszku i bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać. 2. Dodać pokruszone herbatniki i dobrze
Kuchnia domowa AniSposób przygotowania Krok 1 Do miski włożyć margarynę , cukier , cukier waniliowy , miód i jajka wymieszać mikserem . Dodać mąkę , sodę i jeszcze raz wymieszać . Przełożyć na stolnicę , dodać większą połowę paczki orzeszków i zagnieść. Krok 2 Ciasto lekko rozwałkować , wykrawać dowolny kształt. Na każdym ciasteczku ułożyć po 3 orzeszki . Ciasteczka można także zrobić ręką nabierając po kawałeczku ciasta i rozpłaszczyć . Piec
CoolinarniePLszybki obiad czy na kolacje. Składniki : 1/2 cebuli 1 paczka Kraina Mrożonek - warzywa na patelnie 300g mięsa mielonego z indyka 330ml śmietany 30% odrobina sera olej sól, pieprz 1 torebka ryżu Wykonanie : ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone
Garnkowe fanaberiesłoik miodu sztucznego (taki jak od dżemu) 2,5 szklanki cukru 4 op. przyprawy do pierników (po 2 dag) 14 zmielonych goździków 20 sztuk zmielonego ziela angielskiego 1 paczka kakao (ilość według uznania) 5 jaj 1,5 szklanki mleka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Z jednej szklanki cukru robimy karmel. Kiedy będzie ciemny odstawiamy i wlewamy 0,5 szklanki ciepłej
Salonik smakówpikantny – 3 czubate łyżki szczypiorek – 1 mały pęczek Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – Wykonanie: Zupki chińskie pokruszyć drobno, wsypać do nich sypkie przyprawy z paczki (przyprawę curry + przyprawę złoty kurczak), zalać 100ml wrzątku i przykryć pokrywką na kilka minut, by makaron nieco napęczniał. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć dokładnie z zalewy. Kapustę pekińską poszatkować dość drobno
Kulinarne Przebojezmniejszamy temperaturę do 180 st. C i pieczemy jeszcze ok 25 - 30 min, aż tarta wyrośnie i ładnie się przyrumieni. Tartę zrobiłam z połowy porcji. Gotowe ciasto już rozwałkowane (paczka 275 g) zużyłam całe czyli więcej niż w 1/2 z przepisu, nieco więcej też dałam śmetany natomiast pozostałych składników połowę . Wyszła porcja dla 2-3 osób
Stare Garyjuż zostało. Zawsze się udaje. składniki ciasto 500 g mąki 150 g masła 2 jaja 150 g cukru pudru 5 - 6 łyżek kwaśnej śmietany lub kefiru 1 paczka ( 15 g ) proszku do pieczenia masło do posmarowania formy nadzienie z jabłek 1 kg kwaskowatych jabłek cynamon wanilia lub cukier waniliowy ok 100 g cukru - lub więcej jak lubimy słodkie rodzynki
Stare Garyponury, bo za oknem zimowo. Trzeba go było szybko osłodzić. Takie ślimaczki robi się błyskawicznie, zrobiłam z cukrem i cynamonem, ale myślę, że wytrawna wersja też się uda. składniki: paczka gotowego francuskiego ciasta, rozwałkowanego brązowy cukier cynamon przygotowanie : ciasto rozwinąć, posypać równomiernie cukrem i cynamonem - kto lubi słodsze - sypie więcej. Zwinąć w ruloniki dwa długie boki ku sobie ( powstanie coś
Stare Garyrynku kupiłam długie czerwone papryki - zupełnie bez pomysłu co z nimi zrobić , ale były ładne. No i już . To wystarczyło. składniki (3 porcje) 3 długie czerwone papryki paczka szpinaku ok 100 g sera typu bałkański, pokrojony w małe plasterki 3 ząbki czosnku sól pieprz przygotowanie papryki umyć, osuszyć przekroić wzdłuż na połowy, usunąć pestki. blaszkę na której będziemy piec
Stare Garyduże jaja, w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki rumu 1/8 łyżeczka ekstraktu z migdałów 450g gotowego ciasta francuskiego, podzielone na dwie części, schłodzone (użyłam gotowego, świeżego ciasta francuskiego w rulonie, paczka xxl, 375g) Glazura 1 żółtko mleko 1 łyżeczka przygotowanie W średniej misce, lub w misie miksera, połączyć mielone migdały, cukier, sól i skórkę pomarańczową. Dodać masło i mieszać aż się
Stare Gary