pączki - 10682 przepisów (strona:564/713)

Biscotti di Prato 125

Włoszech. Smacznego. W Wypiekaniu na śniadanie uczestniczyli: Paweł z bloga Marder & Marder Manufacture Ola z bloga Przepisy Aleksandry Agnieszka z bloga Kuchnia Maryny Karina z bloga Jak pączek w maśle Marzena z bloga Kulinarne Szaleństwa Maniusi Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie Joanna z bloga Różowa Kuchnia Kinga z bloga Małe Kulinaria Magda z bloga Kulinarna Piniata Dorota

mojewypiekiinietylko
Ciasta i desery 176

Torcik marchewkowy Galette ze śliwkami Financier z gruszkami Bocconotti calabresi Panna cotta idealna Clafoutis z wiśniami Galette z rabarbarem i truskawkami Tosty francuskie z rabarbarem Finansier z rabarbarem Tureckie pączki Galette des Rois Cynamonowe palmier Waniliowe ciasteczka Sable Polvorones Panforte ze Sieny Greckie ciasto Ravani

Chilli Czosnek i Oliwa
Wegańskie batoniki jabłkowo-cynamonowe 243

wstaniu od świątecznego stołu warto zadbać o odzyskanie lekkości, a "ciężkie" ciasta zamienić na coś zdecydowanie zdrowszego.  Gwiazdka w tym roku odwiedziła mnie jeszcze w Wigilię podrzucając pyszną paczkę od firmy Naturalna Spiżarnia . Znalazły się w niej między innymi: masło orzechowe bez soli i cukru ( KLIK ), masło migdałowe ( KLIK ) oraz suszone jabłka ( KLIK ), które zachęciły

peanutbuttermonster
Zupa porowa z bobem czyli Zupowy Wtorek odc. 18 119

Wiosenne burze krążą nad okolicą, robi się raz ciemno, raz słonecznie a w garnku bulgocze zupa. Pachnąca, zielona niczym listek świeżo rozwinięty z pączka. Pomysł zaczerpnięty z "Moich smaków życia", u mnie niestety jeszcze z bobem mrożonym. Zupa porowa z bobem na 2 porcje: 250 g bobu, ugotowanego w osolonej wodzie i obranego z łupinek 2 młode ziemniaki, obrane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Łupacz w mleczku kokosowym, z papryka i pomidorami czyli Środowe Rybki odc.38 153

zajmę się smażeniem ciężkostrawnych pączków, pieczeniem tych pieczonych z marmoladką oraz produkcją sterty kardamonowych bubbles na jutrzejsze tłustoczwartkowe urodziny Syncia mam dla Was pyszny sposób na rybę. W roli głównej Łupacz, u nas po raz pierwszy i nie żałujemy! dzieci zachwycone, ja również, nawet psiapsiółka się skusiła :) inspiracją przepis ze wspomnianego ostatnio segregatora

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pyszne migawki z świętowania u Wiewiórki 179

klatce schodowej w wykonaniu małych gości i raz telefonicznie :) dostałam kwiaty, prezenty i laurki oraz całe mnóstwo czekolady. Dzieciaki naprawdę mnie wzruszyły! na dodatek odebrałam z poczty dwie paczki a tym samym stałam się posiadaczka dwóch cudnych, starych, ćmielowskich filiżanek do espresso oraz

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami 141

jajek półtorej łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 700 ml soku marchwiowego 2 opakowania budyniu śmietankowego Masa śmietankowa: 250 g śmietany 36 % 1 op. galaretki pomarańczowej Dodatkowo: 2 paczki delicji wiórki kokosowe do dekoracji.  Wykonanie: Ciasto: jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temp. 180 stopni

Bon Appetit Małgorzaty
Ciastka z masłem orzechowym bez pieczenia 199

składniki: 2 paczki ciastek owsianych słoik masła orzechowego 1/4 kostka masła  tabliczka czekolady najlepiej gorzkiej Ciastka rozkruszamy na piasek w blenderze albo wałkiem do ciasta. Rozkruszone ciastka mieszamy z masłem orzechowym i masłem. Gotową masę chłodzimy w lodówce. Następnie w dłoniach formujemy kulki i wstawiamy do lodówki. W tym czasie w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę

Bon Appetit Małgorzaty
Gotowany sernik z wiśniami (bez pieczenia) 295

wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych postach.  składniki: 1 kg twarogu sernikowego małe opakowanie margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka pół szklanki mleka 3 budynie waniliowe 5 paczek herbatników kakaowych aromat rumowy około 2 szklanek wydrylowanych wiśni (albo rodzynek) Twaróg, margaryna, cukier, jajka wkładamy do garnka i mieszamy składniki. następnie podłączamy ogień, cały czas

Bon Appetit Małgorzaty
Deser sernikowy z wiśniami 103

twarogu sernikowego 2 czubate łyżki margaryny 1 szklanka wydrylowanych wiśni 1-2  szklanki cukru 2 jajka pół szklanki mleka 2 budynie waniliowe 2 paczki herbatników  pół aromatu rumowego około 1 szklanki wydrylowanych wiśni (albo rodzynek) Twaróg, margarynę, cukier, jajka wkładamy do garnka i mieszamy składniki. Następnie podłączamy ogień, cały czas mieszając. Budynie rozpuszczamy

Bon Appetit Małgorzaty
Quiche ze szpinakiem i chorizo 140

przepis na szybkie i efektowne danie :) Ciasto francuskie można przygotowywać z jakimikolwiek dodatkami.  Składniki: gotowe ciasto francuskie  około pół kilo świeżego szpinaku ewentualnie paczka mrożonego w liściach pół pęta chorizo pół czerwonej papryki 5 łyżek kwaśnej  śmietany 1 jajko 2 garści tartego żółtego sera lub kilka plasterków (albo sery pleśniowe) 1 - 2 ząbki

Bon Appetit Małgorzaty
Gumisiowy jabłecznik z żelkami! 379

stopniach c.  Składniki na krem z jabłek: 1,5 kg jabłek 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 2 budynie + 1 szklanka wody do budyniu  Ponadto: 2 paczki miękkich żelków 250 ml śmietanki kremówki 30% albo 36 %  Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z dodatkiem 2 szklanek wody i 1 szklanki cukru i gotujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Paprykowe pesto z kaparami 94

zrobiłam czerwone pesto :-P 1 duża papryka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku, 2 suszone pomidory z zalewy 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek bazylii ½ szklanki mielonych migdałów (w paczce), oraz kilka orzechów pinii (u mnie migdały i orz. piniowe) 2 łyżki kaparów sól i pieprz 2-4 łyżki oliwy z oliwek (u mnie o smaku tymianku) suszone oregano Paprykę

Bon Appetit Małgorzaty
Rozanielony deser... 147

miętą Składniki masa: 100 g masła 2 op. kisielu cytrynowego 1 opakowanie galaretki o smaku kiwki albo agrestu 6 kiwi Składniki mus: 4 kiwi 2 łyżki cukru pudru Ponadto: paczka kwaśnych żelków 1 kiwi - do dekoracji biszkopciki Masa: kisiele ugotować w 3 szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę, dodać masło, wymieszać mikserem a następnie dodać

Bon Appetit Małgorzaty
Makaron z gorgonzolą i fasolką 161

lunchu, więc zapraszam Was na makaron, który został stworzony na zasadzie "sprzątam lodówkę" ;). Wyszedł bardzo dobry a to zapewne za sprawą boskiej dla mnie gorgonzoli :) Składniki: ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne) ser gorgonzola (mój był z biedronki) 15 dag wędzonego boczku 2 garść mrożonej, zielonej fasolki kilka pomidorków koktajlowych

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania