pączki - 10939 przepisów (strona:563/730)

Chleb pomidorowy drożdżowy z maszyny do chleba 223

posiekanych 2 łyżki oleju  z  pomidorów 1 całe jajko, rozmieszane 1 łyżka cukru (dałam 1 łyżeczkę) 1 łyżeczka soli 3 szklanki mąki pszennej  chlebowej  7g (paczka) suchych drożdży  przygotowanie W szystkie składniki umieścić w maszynie do pieczenia chleba zgodnie z zaleceniami producenta - najpierw mokre, potem suche, sól i cukier wsypuję w 2 narożniki, na środku

Stare Gary
Makaron z pomidorami i batatami 208

Dostałam smaczną paczkę od Blomedia. A w niej, między innymi, włoski makaron  i pomidorowe passaty. Wszystkie produkty  to upominki  firmy North Coast - dystrybutora produktów marki Cirio. Nie pozostało nic innego jak ugotować coś makaronowego. A ponieważ w domu pałętał się jeden spory słodki ziemniak, postanowiłam i jego wykorzystać. I tak powstało szybkie danie makaronowe, z sosem pomidorowym

Stare Gary
Kapuśniaczki, czyli drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami leśnymi 460

takiej formie, jednak dotychczas lenistwo ograniczało mnie znacznie w ich przygotowaniu - długie gotowanie kapusty, moczenie grzybów i tak dalej. Do czasu aż z pomocą przyszła mi Nasza Chata , w paczce od nich dostałam m.in. zamkniętą w słoiku kapustę z grzybami i od razu zobaczyłam w niej idealny farsz do pasztecików. :-) Kapusty z grzybami nie trzeba już gotować, jedynie przepłukać

Szefowa kuchni
CHRUPIĄCA CIECIERZYCA W DWÓCH NOWYCH WERSJACH SMAKOWYCH 290

danie. Ja przygotowuję od razu w dwóch wersjach na jednej blaszce (każda na oddzielnym papierze tak, by się ze sobą nie mieszały) Składniki: - ziarna suchej ciecierzycy (u mnie cala paczka 400g) - 3 łyżki oleju z pestek dyni (może być inny, ale ten daje niepowtarzalny orzechowy posmak) - czosnek granulowany lub mielony z młynka - sól himalajska lub morska Dodatkowo dla wersji pikantnej

Smaczne Zdrowe
Współpraca - Nasza Chata - leśne specjały z Borów Tucholskich 213

które - jak w tym przypadku - mam sto pomysłów. ;-) Przedwczoraj dostałam produkty od firmy Nasza Chata . Firma jest mi dobrze znana, ich produkty nie raz gościły na moim stole. W paczce znalazłam móstwo grzybów i owoców leśnych w różnej postaci. To, co od razu rzuca się w oczy to dobry skład: bez konserwantów, bez wszechobecnych "E". Przepisy już wkrótce na blogu

Szefowa kuchni
Ciasto marchewkowe - najlepsze 168

cytryny 300 g mielonych migdalow 50 g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia Skladniki na glazure: 1 serek Philadelphia-175g 50 g cukru pudru 30 g masla 1 paczka marchewek marcepanowych-12 sztuk Wykonanie: Wlaczyc piekarnik na 180°C ( z termoobiegiem na 160°C).Spod tortownicy wylozyc papierem do pieczenia,bok wysmarowac maslem. Marchewke obrac i zetrzec na najmniejszych oczkach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mleko migdałowe. Poznaj moc migdałów 227

proprcja wody do bialej masy kokosa wynosi 2:1 ( wagowo). A oto moja propozycja wykonania domowego mleka migdalowego. Skladniki: 1,5 szklanka obranych ze skorki migdalow (250 g-cala paczka) 2-2,5-3 szklanki wody Wykonanie: migdaly zalac zimna woda i zostawic do namoczenia na cala noc lub nawet dluzej.Po namoczeniu migdaly stana sie delikatne i lekkostrawne nastepnego dnia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cannelloni z mięsem pod beszamelem 197

plaskie lyzki 30 g maki-2 plaskie lyzki 500 ml mleka sol,pieprz,galka muszkatalowa 600-700 g mielonego miesa wolowego 1 cebula 1 jajko 2 zabki czosnku  paczka makaronu cannelloni ,starty parmezan PRZYGOTOWANIE :  obrac cebule i czosnek,pokroic.Zeszklic na rozgrzanym masle ghee obrac marchew,seler.Gdy uzywasz naciowego obierz go z wlokien.Marchewke z selerem utrzec na grubych oczkach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pizza-kości na Halloween 182

będą wyglądać tylko bardziej makabrycznie. Nie są  trudne do przygotowania,a można jeszcze bardziej ułatwić sobie pracę korzystając z kupnego ciasta drożdżowego na pizzę (wówczas 400 g-2 paczki).Moje są zdrowszą wersją ,ponieważ ciasto powstało całkowicie z mąki orkiszowej.Aaaa...im cieńsze kości,tym bardziej chrupiące.Zapraszam do przepisu! Składniki na 12 kości: 380 g mąki orkiszowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kalafiorowa z papryką i kurkami 173

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania kilka paczek makaronu. Jest to Makaron Międzybrodzki. Na pierwszy ogień poszedł makaron w kształcie ryżu. Miałam już taki makaron ale innych firm i okazało się, że ten jest lepszy od poprzednich. Jest to makaron 4 - jajeczny. Moja rodzinka uwielbia makaron, ja uwielbiam kurki, kalafior więc zrobiłam pierwszy raz zupę kalafiorową z makaronem. Zawsze kalafiorowa

Ewa w kuchni
Kremówki domowe 256

Dostałam ogromną paczkę z produktami do testów od firmy Emix. Są tam między innymi gotowe mieszanki ciast. Ja osobiście nie przepadam za takimi produktami i wolę coś sama wymyślić, ale skoro są to trzeba to wykorzystać. Na pierwszy ogień poszły kremówki domowe i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Ciasto szybkie w wykonaniu a co ważne jest smaczne. Zresztą może

Ewa w kuchni
Pierogi z opieńkami i kaszą jaglaną 198

Dostałam super paczkę z przyprawami Kamis i będzie wielkie testowanie. Części z nich nie miałam okazji próbować ale już widzę, że bardzo przypadną mi do gustu. Dziś na pierwszy ogień poszła ognista mieszanka przypraw czyli to co lubię. A taka mieszanka świetnie nadaje się np. do pierogów. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Szafranowo - waniliowy sernik 142

paczce z przyprawami Kamis był między innymi szafran. Kiedyś miałam okazję piec babkę szafranową a dziś szafran dodałam do sernika. A do tego domowy cukier waniliowy i serniczek poezja po prostu wyszedł. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ryż zapiekany z warzywami, kurkami i skrzydełkami 268

wartości 50 zl na zakup dowolnych produktów w sklepie internetowym. Zamóiwienie zrealizowane ekspresowo, co prawda z małymi problemami bo wybrany paczkomat się zepsuł i trochę czekałam na odbiór paczki to ogólnie wszystko jest okey. Sklep jest dobrze zaopatrzony i każdy znajdzie cos dla siebie. Jako, że w kuchni zawsze coś się psuje a mi akurat odmówiła posłuszeństwa jedna z tarek

Ewa w kuchni
Ciasteczka makowe pieguski (bez glutenu, mleka i jajek) 263

łatwo się wałkuje, nie rozpada się przy wycinaniu i nie traci kształtu podczas pieczenia.  Te kruche ciasteczka zasmakują nie tylko alergikom :) Składniki: kleik ryżowy dla niemowląt 85g (pół paczki) margaryna bezmleczna 100g cukier puder 50g mak mielony 20g (3 łyżki) migdały mielone 50g mąka bezglutenowa np. Mix it Schar  100g proszek do pieczenia bezglutenowy   0,5 łyżeczki

głodny alergik