pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:192/244)

Drożdżówki z jabłkami 140

spacer. Nie wiem kiedy robią się twarde, bo przetrwały najwyżej dzień. Idealne dla dzieci, idealne w podróż i nawet dorosłym smakują po pracy Nigdy nie lubiłam kupnych drożdżówek, pączki owszem, ale drożdżówek nie, a domowe mogłabym jeść na okrągło! Polecam Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej typ 650; - 2 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1/4 szklanki oleju; - 1 szklanka ciepłego mleka(...)wyrośnie chwile je wyrabiać po czym podzielić na 15-16 części, każdą część rozpłaszczać lekko dłonią, nakładać łyżkę nadzienia i zlepiać jak sakiewki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Wszystkie składniki na kruszonkę ucierać palcami aż powstaną grudki. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Posypać kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 15 minut

dom-agi.pl
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 147

Zbliża się najtłuściejszy czwartek w roku! Pączki będziemy robić na pewno, ale dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne drożdżówki z serem w kształcie serca. Bułka jak bułka - chyba każdy zna smak takiej buły, do tego kakao (j ak zrobić prawdziwe domowe kakao? odpowiedź znajdziesz tutaj>> ) i można poczuć się jak dziecko, jak kilkanaście lat temu 😁 To było(...)rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Mini ptysie 143

Zawsze mi się wydawało, że zrobienie ciasta parzonego to trudna i skomplikowana sprawa. Pierwszy raz odważyłam się je zrobić przy podejściu do  pączków portugalskich. Wyszył idealne, więc tym razem, już bez obaw zrobiłam mini ptysie wypełnione delikatnym kremem budyniowym. Uwielbiam ptysie, niestety wiele razy na tych kupionych w cukierni się rozczarowałam, właśnie ze względu na krem o sztucznym smaku(...)przestudzonego ciasta dodajemy po jednym roztrzepanym jaju i miksujemy do dokładnego połączenia jaj z ciastem.  Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczeniaPieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszamy temperaturę do 175 i ciastka suszymy jeszcze przez 10 minut .    krem: Mleko podgrzewamy z cukrem waniliowym.  Żółtka

Bon appetit mon amie
Orkiszowo-dyniowe pieczone donuts (bez laktozy, wegańskie) 123

temu podałyśmy Wam przepis na mini pączki z dziurką ale tym razem chciałyśmy je nieco ulepszyć i dodać do nich puree z dyni, które nada im wilgoci i miękkości. Znów wykorzystałyśmy lukier z ksylitolu i gorzką czekoladę oraz ekspandowaną jaglankę od Soligrano w formie posypki. Takie ziarna świetnie sprawdzają się nie tylko jako propozycja śniadaniowa ale też pięknie udekorują Wasze(...)porcji. Jedną z nich z odrobiną mąki trochę wyrobić i rozwałkować odrobinę (ciasto musi być dość grube). Dużą szklanką wycinać duże koła, przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyciąć w nich mniejsze kółka kieliszkiem. Donuty piec w 170’C ok 15 minut. Po wystudzeniu polać je płynną czekoladą lub lukrem i posypać dodatkami. Ekspandowane drobne ziarno spisało

Candy Pandas
Urodzinowy tort czekoladowo - bananowy 155

dziurką) partiami mąkę z kakao i czekoladę. Dno formy o wymiarach 26,5 x 20 cm (mierzone po dnie) wyłożyć pergaminem. Boki pozostawić czyste. Ciasto przelać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku w 170° C przez 30-35 minut (mniejsza forma 30-40 minut). Jak ciasto przestanie rosnąć zmniejszyć temperaturę do 160° C. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika upuścić(...)przełożenia i dekoracji 5-6 bananów sok z 1 cytryny Banany obrać i pokroić wzdłuż na połówki lub na plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Do wykończenia 500g (5 paczek po 100g) lentilek, M&M lub Smarties 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200g) 150 ml śmietanki 30% Złożenie tortu Na paterze ułożyć pierwszy z przekrojonych blatów. Nasączyć połową herbaty i posmarować

Pełny talerz
Faworki na cydrze 110

Dzisiejszego przepisu miało nie być. W planach na dziś miałam trening, a potem nauka do egzaminu z włoskiego – mowa zależna i niezależna, congiuntivo (moje ulubione

365 dni dookoła kuchni
Marynowany karczek z grilla wg Aleex 133

szczególnie mnie nie zainteresowała. Ja też czekałam na paczkę z książkami dla mojej malutkiej Księżniczki. I szczerze mówiąc seria „Na Czereśniowej” zaprzątała mi głowę bardziej niż kolejny zakup męża. Paczka przyszła. Jego, nie moja. Dario zaczął rozpakowywać spore pudełko, dokładnie zabezpieczone. Zaintrygowały mnie te zabezpieczenia. - Co to? – zapytałam. - Zaraz zobaczysz, jakie fajne – odparł zaaferowany Dario. I rzeczywiście, zobaczyłam. Mąż kupił(...)porcję zalewą. Mięso musi być dokładnie nią pokryte. 6. Naczynie z mięsem w zalewie przykryć folią i wstawić na kilkanaście godzin do lodówki. 7. Po tym czasie porcje mięsa piec na mocno rozgrzanym grillu ok. 2 minut z każdej strony. 8. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
Aromatyczny Ramen 85

różni się od tradycyjnych japońskich zup, które bazują na rybach, zakorzenił się bardzo w kulturze tego kraju. W naszych stronach Ramen kojarzony jest już bardziej z zupkami z paczki i anime, ale pokażę Wam, że w prosty sposób możecie przygotować go sami! Zobaczcie jakie to proste! 😉 Przygotowanie 30 minutes Gotowanie 3 hours Czas całkowity 3 hours 30 minutes Składniki: Bulion(...)gotujemy ramen na niskiej mocy przez ok. 1,5-2h. Wywar odstawiamy do wystygnięcia. Następnie odcedzamy z niego kości i warzywa, a łopatkę przekładamy na blachę i pieczemy w 180° przez ok. 15-20 minut, by zyskała złoty kolor. Ramen stawiamy na ogniu i ponownie gotujemy. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodajemy sos sojowy, sake oraz oraz olej sezamowy. Mieszamy

Mostek w kuchni
Aromatyczny Ramen 107

różni się od tradycyjnych japońskich zup, które bazują na rybach, zakorzenił się bardzo w kulturze tego kraju. W naszych stronach Ramen kojarzony jest już bardziej z zupkami z paczki i anime, ale pokażę Wam, że w prosty sposób możecie przygotować go sami! Zobaczcie jakie to proste! 😉 Przygotowanie 30 minutes Gotowanie 3 hours Czas całkowity 3 hours 30 minutes Składniki: Bulion(...)gotujemy ramen na niskiej mocy przez ok. 1,5-2h. Wywar odstawiamy do wystygnięcia. Następnie odcedzamy z niego kości i warzywa, a łopatkę przekładamy na blachę i pieczemy w 180° przez ok. 15-20 minut, by zyskała złoty kolor. Ramen stawiamy na ogniu i ponownie gotujemy. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodajemy sos sojowy, sake oraz oraz olej sezamowy. Mieszamy

Mostek w kuchni
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 146

Zbliża się najtłuściejszy czwartek w roku! Pączki będziemy robić na pewno, ale dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne drożdżówki z serem w kształcie serca. Bułka jak bułka - chyba każdy zna smak takiej buły, do tego kakao (j ak zrobić prawdziwe domowe kakao? odpowiedź znajdziesz tutaj>> ) i można poczuć się jak dziecko, jak kilkanaście lat temu 😁 To było(...)rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 159

Zbliża się najtłuściejszy czwartek w roku! Pączki będziemy robić na pewno, ale dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne drożdżówki z serem w kształcie serca. Bułka jak bułka - chyba każdy zna smak takiej buły, do tego kakao (j ak zrobić prawdziwe domowe kakao? odpowiedź znajdziesz tutaj>> ) i można poczuć się jak dziecko, jak kilkanaście lat temu 😁 To było(...)rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Muszle faszerowane boczkiem z sosem pomidorowym 145

się je próbuję, zapominam o kulinarnym mozole i w duchu sobie obiecuje ,,muszę zrobić je jeszcze raz”. Są wyśmienite, efektowne i jak już się je robi to najlepiej całą paczkę. Składniki (na 3-4 porcje): około 20 muszli makaronowych oliwa z oliwek Farsz: 400g surowego chudego boczku 2 cukinie, pokrojone w drobną kostkę 2 łyżki serka śmietankowego sól i pieprz(...)200º. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy ciepły sos. Każdą z muszli faszerujemy mięsem i układamy w naszymi lekko zanurzając w sosie. Naczynie przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut aż sos zabulgocze. Po tym czasie ściągamy folie i pieczemy jeszcze przez 10 minut, aby makaron był chrupiący na wierzchu. Powrót na górę

Smaczna Strona
Finska chalka kardamonowa czyli Pulla, Niedzielne Sniadanie odc.110 150

można się jej oprzeć...  Na niedzielne śniadanie pożarliśmy ją raz dwa popijając kakao.  Przepis pochodzi z bloga Pistachio . Dziękuję Lo!!! Finska chalka kardamonowa czyli Pulla 1/2 paczki (3,5 g) suszonych drożdży lub 12 g świeżych 62 ml ciepłej wody 250 ml mleka (zagotowanego i wystudzonego) 115 g cukru po 1/2 łyżeczki soli i mielonego kardamonu 2 lekko(...)nich tniemy na 3 kawałki z których formujemy dośc długie wałki. Zaplatamy chałkę z 3 wałków jak warkocz. Końcówki podwinąć pod spód. Chałki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut. Powinny stać się puszyste i trochę urosnąć, nie musza podwoić objętości. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Chałki smarujemy roztrzepanym jajkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowy jabłecznik 180

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GNIAZDKA Z CIASTA PARZONEGO 817

Gniazdka z ciasta parzonego, pączki wiedeńskie czy hiszpańskie to dla mnie smak dzieciństwa. Pamiętam cukiernię Rumcajs w Darłowie, którą przy każdej okazji pobytu w tym mieście odwiedzałam właśnie ze względu na obłędne gniazdka. W żadnym innym miejscu nie udało mi się skosztować tak smacznego ciasta parzonego, jak właśnie tam. Swoja drogą, to ciekawa jestem czy nadal istnieje ta cukiernia? Tymczasem(...)odstawać od ścianek garnka. Zestawić i ostudzić. Następnie dodać cukier waniliowy, wbijać po jednym jajku i miksować do czasu, aż ciasto zrobi się jednolite. Przygotować kwadraty z papieru do pieczenia i posmarować je opcjonalnie olejem. Gotowe ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na papier niewielkie kółka (powyciskałam podwójnie, bo lubię jak są wyższe). Na rozgrzany do ok 180 st. olej

Pieguskowa Kuchnia