została przy słodkim budyniu… SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * mleko – 500 ml * mąka ziemniaczana – 2 płaskie łyżki * maliny – 1,5 szkl * cukier – 2 łyżki DODATKOWO: * śmietana kremowka * orzechy włoskie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Maliny miksujemy, przecieramy przez sitko, by usunąć pestki. 1 szklankę mleka łączymy z malinami, zagotowujemy. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę i zalewamy gotujące się maliny, mieszamy
Ostra na Słodkosłońca i ciepła! OWOCE POD KRUSZONKĄ Składniki (na 2 małe porcje): po 4 łyżki borówek amerykańskich i po 1 łyżce malin na osobę 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki orzechów włoskich, posiekanych 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki masła klarowanego (albo 2 oliwy z oliwek) 1-1,5 łyżki miodu (lub syropu
Gotowanie to kochanieSKŁADNIKI: 4 liście sałaty lollo bianco 1 pomidor śliwkowy 2 plasterki ziołowego serka Capresi 2-3 cząstki białego grejpfruta nasiona granatu 2 kromki bagietki oliwa z oliwek olej z orzechów włoskich A jak to zrobić: Kromki bagietki pokroić w kostkę i usmażyć z nich grzanki na oliwie z oliwek. Grejpfruta oczyścić z błonek. Na talerzu ułożyć porwane liście sałaty
Kuchnia w opałachcukru pudru 200 ml śmietany 18% 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 3 duże jabłka ½ szklanki rodzynek 1/2 szklanki świeżej żurawiny 1/2 szklanki orzechów włoskich grubo posiekanych Sposób przygotowania: Na sam początek masło ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę, ciągle miksując dodajemy po jednym żółtku a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Słodkie Przyjemnościmąki pół kostki margaryny 25 dag cukru 2 jajka 3 łyżeczki kakao 4 łyżki miodu 1 opakowanie przyprawy do piernika 40 g 1 szklanka mleka pół szklanki orzechów włoskich pół szklanki rodzynek 1 łyżeczka sody pół szklanki wiórków kokosowych lukier zielony gotowy w opakowaniu kolorowe cukiereczki lub posypka do dekoracji Wykonanie: Margaryne roztapiamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy
Z Majeczką w kuchnijesienią oraz jej skarbami. Do oryginalnego przepisu dodałam jedynie suszone banany, które świetnie komponowały się z resztą składników. Składniki na blaszkę 22x24 cm: 1 szkl. cukru 1 szkl. orzechów włoskich 1,5 szkl. mąki 3 duże jabłka - u mnie szara reneta 3 jajka 5 łyżeczek oliwy/oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 8 dag suszonych bananów
Fabryka pomysłówszczypta kardamonu po płaskiej łyżeczce proszku do pieczenia i sody 100 g masła 125 g cukru trzcinowego 2 jajka 3 bardzo dojrzałe banany po garści posiekanej grubo czekolady i orzechów włoskich 1 duża antonówka pokrojona w kostkę Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Keskówkę wykładamy papierem do pieczenia. W misce ucieramy masło z cukrem na puszysta masę. Dodajemy jajka i mieszamy
Dzieje kuchennej WiewióryMożna go zakupić w internetowym sklepie SemCo lub osobiście w lokalnym sklepiku. Składniki na 4 porcje : opakowanie świeżego szpinaku opakowanie kiełków rzodkiewki 1 gruszka 100g orzechów włoskich 100g sera pleśniowego Dressing : 1 łyżka octu winnego 2 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 1/2 szkl. Oleju Lnianego Wielkopolskiego szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Szpinak umyć i osuszyć, rozdzielić
Garnkowe fanaberiejagód jałowca, łyżka tymianku świeżego, sól, smalec gęsi lub wieprzowy, 2 cebule, 100 ml bulionu wołowego, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 20 suszonych śliwek, 1 winne jabłko, 100 g orzechów włoskich łuskanych Przyprawy zemleć, wymieszać z solą, natrzeć nimi mięso i odstawić na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Cebule pokroić w półplasterki. Jabłko pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić
królestwo garówdodatkiem czekolady. Przepis również znajdziecie na stronach magazynu :) Składniki 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 200g łuskanych orzechów włoskich, posiekanych 100g gorzkiej czekolady, połamanej Sposób przygotowania Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać w małych ilościach cukier i ubijać przez 8 minut. W oddzielnej misce przesiać mąkę i wymieszać
pink envelopemąki 200 g startej marchewki (ja ścieram na dużych oczkach) 2 jajka 200 g cukru brązowego 150 ml oleju rzepakowego 50 g wiórków kokosowych 50 g posiekanych orzechów włoskich 3-4 plastry drobno pokrojonego ananasa z puszki po 1 łyżeczce: cynamonu, soli i sody pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przyrządzenia: Na początek ubijamy jajka z cukrem. Po zwiększeniu
upichcictłuszczu oraz cukru, także wszystko co jest zbędne odrzuciłam ;) Składniki: 1 banan 1-2 szkl. płatków owsianych 3 łyżki oleju rzepakowego 4-5 łyżek miodu ziarka słonecznika orzechy włoskie żurawina, rodzynki oraz inne dodatki które chcemy dodać Przygotowanie: Banana rozduszamy dokładnie widelcem. Dosypujemy płatki owsiane, olej rzepkowy (jeśli nie mamy możemy dodać oliwy lub po prostu to pominąć(...)miód (próbujemy, czy ciasteczka będą dla nas wystarczająco słodkie, jeśli nie to dodajemy więcej według naszego uznania), ziarka, posiekane orzechy oraz żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mi akurat skończył się papier i użyłam silikonowej formy do muffinek. Pieczemy w 180st C przez ok 15-20 min, musimy sprawdzać czy nie są już
charlotte gotujenajlepszymi życzeniami ode mnie dla wszystkich Kobiet :) Składniki : 10 dag masła 5 płaskich łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka mleko 7,5 dag mielonych migdałów lub orzechów włoskich 1 gorzka, twarda czekolada lub gotowa starta 100 g 2 budynie czekoladowe ( takie na 500 ml ) Przygotowanie: Masło utrzeć doskonale z cukrem, który dodajemy stopniowo Dodajemy żółtka i ciągle ucieramy
Proste Potrawy