Ciasto salceson (piernik z jabłkami)
Ciasto salceson (piernik z jabłkami)
Przepis na : deser
Składniki: 4jaja, 2 szkl. mąki pszennej tortowej, 1szkl.cukru, 1szkl. oleju, 1łyżka kakao, 1łyżeczka cynamonu, 1łyżeczka sody, 1łyżeczka proszku do pieczenia, 6dużych jabłek, czekolada, garść lub dwie orzechów włoskich. Przygotowanie: Jaja ubić z cukrem, dodać cynamon i dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, ciągle mieszając. Dodać olej i pokrojone w kostkę jabłka. Wyłożyć na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Piec 50 min. w 180stopniach w rozgrzanym piekarniku. Rozpuścić czekoladę i... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki
Autor
weronikka1
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, jajko, orzechy, czekolada, ciasto, orzechy włoskie, pieczone jabłka, jabłka pieczone, desery, deser, ciasteczka, ciasto z orzechami, ciasta tortowe, ciasta z jabłkami, ciasteczka z czekolada
Inne przepisy z W kuchni u Moniki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję