łyżeczki żelatyny) Polewa czeko-śliwkowa -80g suszonych śliwek (lub daktyli) -3 łyżki gorzkiego kakao - ½ szkl. ciepłej wody -1 łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Orzechowe serduszka w malinowej posypce -100g orzechów ziemnych -90g daktyli - ¾ szkl. liofilizowanych malin (lub 2 batoniki Frupp) -wykałaczki Czekoladowe pandy (opcjonalnie) -kilka kostek gorzkiej czekolady (najlepiej wysokoprocentowej) -kilka kostek białej(...)minut. Po tym czasie wlać drugą część masy i ułożyć w ten sam sposób trzeci biszkopt. Całość można wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. ORZECHOWE SERDUSZKA W MALINOWEJ POSYPCE Orzechy uprażyć na suchej patelni i ostudzić. Daktyle zalać wrzątkiem na 3 minuty i dokładnie odsączyć. Do blendera (rozdrabniacza) wsypać orzechy i nieco je zmielić na drobniejsze
Candy Pandassoków z siemieniem lnianym jakie kiedyś bardzo często sobie robiłyśmy. Wypity ze smakiem od razu po otrzymaniu w pandzie łapki ;) _________________________________________________ Granola Skład: płatki zbóż 32,3 % (owsiane, jaglane), masło orzechowe, orzechy ziemne, suszone owoce 11,3 % (morele, banany), nasiona słonecznika, syrop daktylowy, olej kokosowy, sezam, płatki kokosa, proso ekspandowane. Smak: Już od razu wiedziałyśmy, że ta paczuszka jest zdecydowanie(...)mała xD Płatki owsiane i jaglane to jedne z naszych ulubionych a do całkowitego szczęścia brakowało tylko gryczanych. Wszystkie składniki było tutaj czuć, począwszy od masła orzechowego po nutę oleju kokosowego. Duże kawałki chrupiących bananów i płatków kokosowych to kolejne plusy. Nawet sezamowa goryczka się tutaj pojawiła! Wspaniały dobór składników i to stworzone w Śremie czyli blisko naszego rodzinnego domu
Candy Pandasdlaczego dzieci miałyby być gorsze? Co prawda, ja dzieckiem (patrząc na metrykę) nie jestem, ale robiąc i później zajadając sushi z banana cieszyłem się potwornie. Ręce troszkę ulepione masłem orzechowym, ale co z tego? Przecież zlizać można! Super prosta i fajna przekąska, która sprawdzi się na kinder party i będzie sprawiała radość nie tylko tym małym, ale również dużym dzieciom(...)dodatku takie, które uwielbiam. Jeśli obtoczyć w preparowanej pszenicy, to otrzymalibyśmy zdekonstruowaną kanapkę mistrza – dla tych co nie są w temacie, to kanapki z masłem orzechowy i bananem wcinał Adam Małysz. Artykuł Sushi z banana pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmankukurydzianej lub ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu (można pominąć) szczypta soli 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3-4 łyżki wody 6 łyżek masła orzechowego 5 łyżek syropu klonowego lub innego słodziwa (erytrytol, ksylitol, syrop daktylowy) 1,5 szklanki mleka roślinnego Dodatki: ulubione owoce, syrop klonowy Przygotowanie: 1. W misce wymieszać wszystkie składniki(...)suche (5 pierwszych składników). 2. Siemię lniane zalać 3-4 łyżkami wody, wymieszać i odstawić na 2 minuty. 3. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać kilka łyżek mleka roślinnego (dodałam 4 łyżki
Domowa Cookierenka Agidyni 60 g orzechów brazylijskich 60 g migdałów 30 g wiórków kokosowych 50 g oleju kokosowego 50 g nektaru kokosowego 1 czubata łyżka masła orzechowego 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki soli himalajskiej Dodatki: 30 g nasion chia 30 g lnu złocistego 30 g jagód goji 50 g żurawiny suszonej(...)niesiarkowanych Przygotowanie: Orzechy brazylijskie i migdały zmiksuj przez krótką chwilę w malakserze, aby częściowo je pokruszyć, ale nie zmielić! W rondelku rozpuść olej kokosowy z syropem kokosowym, masłem orzechowym, solą i cynamonem. Do miski wsyp płatki, pokruszone orzechy, pestki dyni, ziarna słonecznika i wiórki kokosowe. Wlej mieszaninę z rondelka i dokładnie wszystko wymieszaj. Blaszkę wyłóż papierem
Zdrowie na języku :Pświątecznego koszyczka. Składniki ( 13 babeczek) suche - mąka owsiana 180 g - mąka kokosowa 60 g - proszek do pieczenia 1 łyżeczka - soda oczyszczona 1 łyżeczka - cynamon 0,5 łyżeczki mokre - masło orzechowe 3 łyżki - miód 1 łyżka - 1 jajko - mleko roślinne 0,5 szklanki - banan 3 sztuki - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej rozgniatamy(...)banany. Dodajemy masło orzechowe, rozpuszczony olej kokosowy oraz pozostałe mokre składniki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec łączymy obie masy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do foremek przekładamy masę nakładając do około 3/4 wielkości foremek. Pieczemy około 25 minut. Moje babeczki udekorowałam polewą, migdałami oraz wiórkami kokosowymi. Masę przygotowałam z daktyli ( 80 gram namoczonych dzień wcześniej
Health-Fit-Lifesuszonych owoców i bakalii, to symbol nowych drzew, jest też obłędnie pyszny. Lojalnie uprzedzam, że znika szybko i żre się go bez umiaru. Ostatnio odkryłam połączenie – domowe masło orzechowe, chlebek bakaliowy i truskawki. Na swoje nieszczęście odkryłam, bo to cholerstwo okazało się być tak dobre, że prawie zagryzłam Najcierpliwszego, jak spożył ostatnią łyżkę masła orzechowego. Więc uważajcie, bo ten chlebek
ladykitchennagrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy w funkcji termoobiegu przez około 10 minut. Uprażone orzechy oczyszczamy ze skórek i wrzucamy do blendera i miksujemy aż uzyskamy mąkę orzechową. Odcedzamy daktyle zachowując wodę z ich namoczenia. Do mąki orzechowej w blenderze dodajemy odsączone daktyle i kakao, które miksujemy stopniowo dolewając odcedzoną wodę z namoczonych daktyli aż do uzyskania preferowanej
Lamarida.plwycieczkę rowerową! Na trawce, świeżym powietrzu smakują jeszcze lepiej.., GWARANTUJE! Składniki na blaszkę ciasteczek: 150g mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70g margaryny Omega Optima 30g masła orzechowego 5 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Margarynę ubijamy z masłem orzechowym i ksylitolem. Ugniatamy z mąką pełnoziarnistą i proszkiem do pieczenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki, przekładamy
CzarnawisienkaWiecznie nie było czasu lub były inne mąki do stestowania. Tym razem naleśniki z mąki kukurydzianej pozwoliły mi ją odczarować. W moim przypadku były to naleśniki kukurydziane z mocną orzechową nutą. Wyjątkowo wybrałem mleko ryżowo-laskowe oraz standardowo na wierzch masło orzechowe domowej roboty . Żeby wyglądało to wszystko trochę bardziej fit i modnie, to dodałem morele, ale spokojnie możesz
Blendmansamo ciasto zniknęło w minut dwie), z wielką radością. Może i Wam zbliża się jakaś uroczystość. Może i Wy osłodzicie ją tym słodkim jagielnikiem z rozkosznym kremem kakaowo -orzechowym. Ciasto pokrojone niedbale (co widać na zdjęciach), fotografie zrobione w pośpiechu, bo wszystkim bardzo spieszyło się do degustacji. Oj ... to było niebo w gębie. Polecam! Składniki ba formę o wymiarach(...)suszonych daktyli, 1 łyżeczka oleju kokosowego raw, masa jaglana: 300 g suchej kaszy jaglanej, 150 ml oleju kokosowego, 2 puszki mleka kokosowego, 6 łyżek syropu z agawy, krem kakowo - orzechowy: 200 g orzechów włoskich lub pecan, 20 sztuk suszonych daktyli, 1 puszka mleka kokosowego, 1/2 szklanki migdałów, 2 łyżki surowego kakao w proszku, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
Jeść, by żyć w zdrowiuwystygnie mogłam w końcu jej skosztować i okazało się, że jest pyyyyyszna! Polecam gorąco na leniwe weekendowe popołudniu, koniecznie z pysznym latte. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Orzechowa szarlotka z pianką i żurawiną (10-12 porcji) Składniki na ciasto: 1 i 1/4 szklanki orzechów laskowych/włoskich, uprażonych na suchej patelni i porządnie zmiksowanych w blenderze(...)preheated to 180 oC oven, bake for about 50 minutes and cool with oven door slightly open. Remove from the oven, sprinkle with powdered sugar and serve. Enjoy! Artykuł Orzechowa szarlotka z pianką i żurawiną / Walnut apple pie with meringue and carnberries pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyMarchewkowa, słodka, pachnąca, pieczona owsianka z chrupiącą orzechową wartwą. Na ciepło rozpływa się w ustach, więc to idealny pomysł na nieśpieszne weekendowe śniadanie. Przepis powstal na podstawie przepisu z książki „Łowcy smaków” Iny Rybarczyk. Tu wersja z moimi zmianami. 100 g płatkow owsianych bezglutenowych 3 małe marchewki starte na grubych oczkach łyżka cynamonu 2 łyżki suszonej żurawiny łyżeczka(...)proszku do pieczenia szczypta mielonj gałki muszkatołowej 2 łyżki ksylitolu 180 ml mleczka kokosowego 100 ml gorącej wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego szczypta soli orzechowy top: 25 g orzrchów włoskich 25 g nerkowców łyżka roztopionego oleju kokosowego 2 łyżki syropu klonowego dodatkowo: 3 łyżki naturalnego twarożku 2 pomarańcze Wszystkie składniki na owsiankę mieszamy i wykładamy do natłuszczonej formy
Mienta blogwyrzutów sumienia . Składniki 2 dojrzałe banany pół puszki czerwonej fasoli 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ksylitolu 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki kakao 2 szklanki mąki ryżowej 2 szklanki mleka sojowego mała cukinia Wykonanie Na wstępie oddzielam białka od żółtek , następnie białka ubijam(...)sztywno , do żółtek dodaję ksylitol , proszek do pieczenia i miksuję na puszystą masę , następnie do wysokiego naczynia dodaję fasolę , banany,cukinie , masło orzechowe , oraz mleko sojowe , kiedy mamy już składniki to blenderem bardzo dokładnie mielimy aby uzyskać gładką masę . Kiedy mamy zmieloną masę , zaczynamy łączyć wszystkie składniki , do ubitych żółtek dodaję mąkę ,zmielone banany z fasolą , oraz kakao , miksujemy
Mój Smakkakao i proszkiem do pieczenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzewamy do 175 C, czas pieczenia ok. 35- 40 minut. Po wystudzeniu przecinamy na połowę. Ciasto bezowo - orzechowe: - 5 białek - 3/4 szklanki cukru - 1 kopiasta łyżka mąki pszennej - 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 25 dag orzechów włoskich, pokrojonych na średniej wielkości kawałki(...)margaryny 1. Składniki łączymy, podgrzewamy, doprowadzamy do rozpuszczenia, nie gotujemy. Gotową masą polewamy wierzch ciasta. Na spód formy wykładamy jedną część ciemnego ciasta, smarujemy je połową masy, przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy drugą częścią masy i na wierzchu układamy drugą część ciemnego ciasta. Wierzch ciasta polewamy polewą, można ją również ozdobić połówkami orzechów lub wiórkami kokosowymi. Ciasto powinno stać w lodówce
Apetyczna babeczka