Składniki: 5 łyżek płatków owsianych pełnoziarnistych szklanka mleka łyżka domowego masła orzechowego garść borówek Wykonanie: 1. Płatki zalać szklanką mleka. Gotować na małym ogniu, ok 4 min, ciągle mieszając. 2. Dodać łyżkę masła orzechowego, dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut. 3. Owsiankę podawać posypaną borówkami
Atlas SmakówSkładniki: 1 szklanka chudego mleka 2 łyżki kaszy jaglanej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka masła orzechowego 1 banan kilka migdałów Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem, następnie zimną wodą i ponownie wrzątkiem. Mleko przelać do rondelka. Kaszę wsypać do mleka. Gotować na małym ogniu ok. 10-15 min. Pod koniec dodać miód i masło orzechowe. Mieszamy. Następnie wszystko zblendować
Prosto i Smacznie z Anetąwiesz, co podać niespodziewanym gościom? Nie chcesz ciastek ze sklepu ani gotowych paczkowanych ciast? Upiecz francuskie ciasteczka miodowo-orzechowe. Jakiś czas temu pokazywałam Wam ciasteczka francuskie z gruszką , dzisiaj przyszedł czas na orzechowe. Szybko, pysznie i oryginalnie. Goście na pewno będą zachwyceni, a Ty nie napracujesz się i nie spędzisz za dużo czasu w kuchni. Wystarczy paczka gotowego ciasta francuskiego
Codzienna kuchnia niecodziennaostatki proponuję dla tych, którzy nie mają ochoty na smażenie sterty chrustu dość wytrawne wafle z masą czekoladowo-orzechową z nutą czarnej porzeczki. W poszukiwaniu idealnej masy do wafli tym razem użyłam czekolady i śmietanki kremowej oraz sporo orzechów. Dzięki temu wafle są bardziej wytrawne w smaku i zdrowsze. Wafle orzechowe z porzeczkową nutą 1 opakowanie wafli tradycyjnych
Gotuj Sam!temu! 100 lat synu! Składniki: • 2 szklanki mąki • 2 łyżki cukru pudru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli, szczypta sody • 3 banany • 1/2 szklanki masła orzechowego • 2/3 szklanki tłustego mleka • 1 jajko • 2 łyżki spirytusu • 1 litr oleju do smażenia Polewa • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: • Wymieszać wszystkie suche składniki. • Banany zmiksować, wymieszać(...)masłem orzechowym, mlekiem, jajkiem i spirytusem. • Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać na gładką masę. • Rozgrzać olej w metalowej misce. • Najlepiej smaży się w misce, bo ma wąskie dno i szerszą górę. • Przygotować 2 łyżeczki. Jedną nabierać ciasto racuszkowe, a drugą zrzucać na rozgrzany olej. • Smażyć
To co kochammożna je jeść bez wyrzutów sumienia. Dla mnie pycha! Składniki na 16 sztuk: • 1 puszka fasoli czerwonej • 150 g daktyli bez pestek/1 szklanka gorącej wody • 3 łyżki masła orzechowego typu crunchy • 2 łyżki kakao • 2 łyżki mąki ryżowej • 1/2 łyżeczka sody • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia • czekoladowe płatki Wykonanie: • Daktyle zalać wrzącą wodą i po 30 minutach(...)zmiksować na gładką masę. • Fasolę odcedzić i zmiksować z daktylami. • Masę wymieszać z masłem orzechowym, kakao, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. • Wykładać po łyżce na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyszło mi 16 ciastek. • W każdym zrobić dołek i wsypać po kilka czekoladowych cukierków. • Piec
To co kochamtrwać - codziennie ! Składniki: 80 g płatków żytnich Lubella 20 g ziarna ekspandowanego, u mnie pszenica 50 g miodu 40 g cukru 40 g masła 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki jagód goi 1 łyżka nasion chia Wykonanie: W rondelku umieścić mód i cukier. Rondel postawić na małym ogniu i gotować, aż cukier i mód się rozpuszczą i ulegną karmelizacji(...)karmelu dodać masło - wymieszać i gotować jeszcze 2 minuty. Do ciepłej masy karmelowej dodać masło orzechowe - wymieszać. Do miski wsypać płatki śniadaniowe oraz pozostałe dodatki. Wlać ciepłą masę karmelową. dokładnie wymieszać składniki. Przygotować kawałek papieru do pieczenia. Na papier wyłożyć masę i uformować ją w kwadrat/prostokąt. Owinąć papierem do pieczenia i mocno docisnąć. Można obciążyć na kilka minut
kolorowotorcikowopomocą właśnie wypiekam orzeszki ale nie tylko, bo są tam też szyszki, grzybki oraz muszelki. Jest z nimi trochę zabawy ale naprawdę warto je przygotować. Masa orzechowa: 25 dag mielonych orzechów włoskich 25 dag cukru pudru 3 żółtka 20 dag masła można dodać kieliszek likieru orzechowego lub amaretto kakao do koloru lub dodać nutelli Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem, dodawać
W garach u GosiBudyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste Ciasto Czekoladowe Ciasto "Krówka" Miodownik Kokosowo-Orzechowe z Powidłami S. Anastazji Brownies z Migdałami Ciasto "Krówka" - bez pieczenia Ciasto "3Bit" - bez pieczenia Ciasto Rafaello - bez pieczenia Ciasto Cappuccino - bez pieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi(...)Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki Tort Makowy z Masą Budyniową i Dżemem Porzeczkowym Tort "Raffaello" Tort Makowy z Białą Czekoladą Tort Brzoskwiniowy Serniki Sernik "Krówka" Sernik z Kokosem Siostry Anastazji Sernik Wiedeński Sernik Czekoladowy
Słodka Stronapracy , czy po treningu , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 2 garście szpinaku 1 garść jarmużu szklanka mleka sojowego waniliowego łyżka masła orzechowego 1 banan pół jabłka Wykonanie Do blendera przekładam banana ,szpinak , jarmuż , mleko sojowe , masło orzechowe , oraz pół obranego jabłka , wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy . Po dokładnym zmiksowaniu
Mój SmakRAWBITE to organiczne batony owocowo-orzechowe, stworzone wyłącznie z naturalnych składników - nie znajdziesz tu konserwantów, chemicznych dodatków, polepszaczy smaków, aromatów, a także glutenu, laktozy, dodatku cukru czy składników modyfikowanych genetycznie (GMO)! W procesie produkcji RAWBITE nie stosuje się wysokich temperatur, co sprawia, że jest on w pełni zgodny z zasadami RAW (surowego jedzenia - raw food) i pozwala zachować wszystkie(...)przyjemnie chrupią. Baton pozostawia przyjemny posmak w ustach. Podsumowując, nie jest najgorszy, a prawdopodobnie najlepszy spośród wszystkich dotychczas próbowanych przeze mnie batonów proteinowych. Baton dostarcza 10 g białka. ORZECHOWY daktyle (53%) * orzeszki ziemne (46,5%) * sól morska (0,5%) Spójrzcie tylko na skład - krótki, prosty, zawierający same dobre produkty, czyż to nie jest
Zdrowie na języku :Pjesienią. Smaku nadała mu odżywka białkowa, mąka bananowa oraz miks prażonych ziaren i owoców. Całość z dodatkiem cynamonu smakowała jak typowe, jesienne ciasto z jabłkami. Pyszności! PRZEPIS NA CZEKOLADOWO - ORZECHOWY OMLET Z JABŁKIEM /1 porcja/ /przepis własny/ 150 g ricotty 40 g mąki gryczanej 25 g odżywki białkowej o smaku czekoladowego masła orzechowego (JWHEY Lean Protein Chocolate Peanut Butter
Poranek na słodkodorosłych ale prawdziwą furorę robią podczas dziecięcych uroczystości. Wśród tych drobiazgów jedną z "najulubieńszych" form są, przynajmniej w naszej rodzinie, różnego rodzaju rogaliki - drożdżowe , kruche, serowe, maślane, migdałowe , orzechowe. Rożki czy rogaliki wypełnione słodkim nadzieniem makowym, marcepanowym, orzechowym, powidłami, budyniem czy owocami. Wśród nich każdy znajdzie coś pysznego dla siebie :-) Już po raz drugi zachęcam Was do podzielenia się przepisami
babka w formiemielonego kardamonu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki soli Polewa: 10 dag czekolady 1 czubata łyżka oleju kokosowego 2 łyżki mleka sojowego 1 łyżka syropu klonowego Orzechowy krokant do posypania Jak wykonać ? Ciasto: Obraną marchewkę, i dynię w jednakowych proporcjach zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Mąkę wymieszać z solą, mielonym kardamonem oraz proszkiem(...)piekarniku przez 45-50 minut lub do suchego patyczka. Polewa: Wszystkie składniki umieścić w miseczce ustawić nad kąpielą wodną, mieszać do rozpuszczenia. Zimne ciasto polać polewą, posypać orzechowym krokantem. Słodkich wypieków! Ps. Jeśli chcemy upiec to ciasto w tradycyjnej blaszce składniki należy podwoić i wydłużyć czas pieczenia. Uwaga: zniżka 10% na produkty Ambition dla moich czytelników
Wanilia i KardamonArtisan Grains. Oprócz niej, w ofercie firmy znajdują się również: * mieszanki do wypieku wegetariańskiego pasztetu; * dania instant z warzywami i ziarnami; * prażona zielona soja z dodatkami; * batoniki owocowo - orzechowe. Jeśli chodzi o freekeh, to smakuje on podobnie jak pszenica kamut czy nawet zwykła pszenica. Nie jest tak mocno zielona jak na opakowaniu (raczej brązowo - zielona), ale za to bardzo wartościowa(...)niż brązowy ryż. Ponadto posiada niski indeks glikemiczny, dzięki czemu mogą spożywać go diabetycy. Sporo w nim też minerałów, między innymi magnezu, żelaza, cynku czy potasu. W smaku lekko orzechowy i chrupiący. Całkiem niezła alternatywa dla kaszy i ryżu
Poranek na słodko