omlet z białek - 814 przepisów (strona:7/55)

No to klops! Ale z cukinią w środku :) 153

przez praskę, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie mieszamy. Cukinii odcinamy końcówki i przy pomocy noża i łyżeczki wydrążamy miąższ. (Miąższ cukinii możemy wykorzystać do omletu). Następnie mieszankę warzywną mieszamy z białkiem i nadziewamy nimi cukinię. Do formy wykładamy połowę mięsa, układamy na nim na nim cukinię a później przykrywamy pozostałym mięsem, tak by szczelnie "otulić" cukinię

Bon Appetit Małgorzaty
Omlet leniwy z nadzieniem 179

Zazwyczaj omlety robi się troszkę inaczej. Trzeba ubić białka, z pewną ostrożnością wymieszać składniki i przyglądać się, jak pięknie rośnie na patelni. Czasami jednak człowiek ma ochotę na omleta, ale absolutnie nie chce mu się ubijać jajek. Tutaj wkracza omlet leniwy! OMLET LENIWY Składniki na omlet: - 2 jajka - 1 łyżka mleka - 1 łyżka startej rolady ustrzyckiej - sól - pieprz

Życie zamknięte w smaku
Omlet białkowy 367

Omlet białkowy dla wszystkich dbających o linię, dla osób trenujących doskonałe źródło białka, błonnika i doskonale dodaje energii. Polecam wszystkim spróbować bo warto. Omlet białkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Omlet – klasyczny przepis 186

czubate łyżki mąki 1/4 szklanki mleka Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka, mąkę i mleko połączyć na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Omlet smażyć na maśle przez około 4 minuty z każdej strony. Omlety można przygotować zarówno na słodko, jak i na słono. W wersji śniadaniowej najlepiej

Taste and Cook
Omlet z szynką i cebulką 141

mleka ( 50 ml na jeden omlet) 6 plasterków żółtego sera ( 3 na jedne omlet)  2 cebule     3 łyżeczki masła ( 2 po jednej na omlet oraz 1 do duszenia cebulki i szynki) Przygotowanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)masy. Na rozgrzaną patelnie (patelnia do naleśników doskonale się nadaje) kładziemy łyżeczkę masła, i następnie wlewamy nasze jajka z dodatkami. Smażymy wolno do ścięcia się białek, następnie kładziemy w jednym boku omletu naszą cebulkę z szynką i składamy na pół. Smacznego.  Cebulka oraz szynka pokrojona w kosteczkę dusimy na maśle. 4 jajka dodajemy, mleko, serek doprawiamy solą

Sprawdzone przepisy kulinarne
Omlet zawijany śmietanowy, delikatny i puszysty 168

Bardzo delikatny, puszysty omlet. Śmietana powoduje, że omlet jest jeszcze bardziej delikatny. Z tej porcji powstaną Wam dwa omlety na dużej patelni. Przepis na thermomix na dole. Białka z solą ubić na szywną pianę. Żółtka i śmietanę ubić na puszystą masę, dodać mąkę i dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Dodać białka i wymieszać już bardzo(...)średnim ogniu. Jak już omlet będzie na tyle przesmażony żeby podnieść jego boki to można już przewrócić na drugą stronę. Położyć talerz na patelnię i szybkim ruchem odwrócić, tak żeby omlet był na talerzu. Następnie zsunąć delikatnie ponownie na patelnię. Smażyć już teraz dosłownie kilkanaście sekund. Zdjąć z patelni, posmarować zmiksowanymi owocami i zawinąć. Pociąć omlet w ukośne kawałki. Posypać

Kuchnia Pokoleń
Omlet na weekendowe śniadanie! 137

smaków, jestem wtedy zdecydowanie bardziej kreatywna. Dlatego dzisiaj chciałabym Wam zaproponować abyście rano chwilkę wydłużyli ten czas dla bliskich Wam osób i przygotowali pyszne omlety. W zestawieniu przeze mnie zaprezentowanym dają porządną porcję białka, kwasów omega 3, lecytyny i potasu. Jestem pewna, że będą Wam smakować! Składniki na 2 porcje: omlet: - 4 jajka wiejskie albo ekologiczne - sól, pieprz

SMYKWKUCHNI
Omlet białkowy z mąką gryczaną 213

dostawami międzynarodowymi, a tutaj wszystko przebiegło bezproblemowo, co jest ogromnym plusem.  Paczka została rozpakowana w mgnieniu oka i na pierwszy ogień poszła odżywka białkowa, a dokładniej izolat białka serwatki o smaku Chocolate Peanut Butter . Szczerze mówiąc, pierwsze dwa podejścia- tradycyjny shake i dodatek do owsianki, trochę mnie zniechęciły. Odżywka smakowała świetnie, ale była zdecydowanie za słodka. Jest(...)Decydującym przedsięwzięciem był omlet. To zastosowanie whey'a jest jak dla mnie absolutnym strzałem w dziesiątkę. Dzięki słodkiemu smakowi nie trzeba używać dodatkowych słodzików, a całość jest pysznie czekoladowa i puszysta. Takim sposobem ostatecznie przekonałam się do odżywki i oceniam ją jak najbardziej na plus. Sam omlet to 286kcal w tym 33,3g białka , 6,9g tłuszczu oraz

peanutbuttermonster
Puszyste placki śniadaniowe 142

odrobiną soli na sztywną pianę. Najpierw łączymy ze sobą mąkę z proszkiem i masło z żółtkami i mlekiem. Kiedy ciasto jest już jednolite, dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Smażymy jak omlety na malutkiej patelni, której dno nie będzie przywierało. Moja propozycja podania to krem czekoladowy Terravita plus maliny i cukier puder.    #terravita   #terravitaczekolada  #niktniepatrzy

MamaOskarka
Waniliowy omlet jaglany z bananem 292

połowa omleta wylądowała wszędzie z wyjątkiem patelni. Każdy wymaga więc nabycia umiejętności technicznych, a trening czyni mistrza. Za którymś razem na pewno się uda! Omlet to 277kcal w tym 14,5g białka , 4,7g tłuszczu , 46,2g węglowodanów oraz 2,7g błonnika . SKŁADNIKI: 50g kaszy jaglanej- przed ugotowaniem 2 białka  40g banana 5g sezamu aromatu(...)ugotować według instrukcji na opakowaniu i wystudzić Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z kaszą Banana rozgnieść widelcem i wraz z cynamonem i sezamem dodać do masy, dokładnie wymieszać Dodać odrobinę aromatu waniliowego i ponownie wymieszać Masę wyłożyć na rozgrzaną patelnię teflonową Po kilku minutach przekręcić na drugą stronę (omlet jest BARDZO delikatny, więc wymaga to dobrej

peanutbuttermonster
Biskwity z bitą śmietaną i owocami 196

się podobnie jak biszkopt , czyli ubija białka z cukrem, dodaje żółtka i łączy z mąką, a potem piecze, tylko w wersji mini. Omleciki zawsze nadziewam bitą śmietaną i dodaję sezonowe owoce, tym razem z działki przywieźliśmy borówki i poziomki, więc one stanowią owocowy dodatek do bitej śmietany. Piotrek lubi też gdy omlety są obficie posypane cukrem pudrem(...)Przygotowujemy 2 blachy do pieczenia wyłożone papierem do pieczenia. Na każdym z nich rysujemy po 4 okręgi o średnicy ok. 10 cm każdy. Ciasto na omlety przygotowuję w mikserze. Oddzielamy żółtka od białek. Do misy wbijamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru nie przerywając ubijania, gdy białka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Białkowy omlet na słodko 192

szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem, aż się rozpuści. Do żółtek dodajemy mąkę i miksujemy. Dodajemy mleko i powtarzamy jak poprzednio. Do białek dodajemy masę i mieszamy dokładnie drewnianą łyżką. Gotową masę na omlet przelewamy na patelnie z rozgrzanym olejem lub masłem. Smażymy z obu stron, aż do zarumienienia. Usmażony omlet podajemy z serkiem wiejskim i powidłami

Truskawkowa Fiesta
Omlet biszkoptowy 99

Jest to popisowy przepis na omlet mojego syna. Smaczny Żółtka oddzielić od białek. Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Do ubitych białek co jakiś czas dodać żółtko i delikatnie wymieszać. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać i po łyżce dodać do masy jajecznej. Mieszać bardzo delikatnie. Na patelnię dodać(...)trochę masła i roztopić. Wylać połwę masy jajecznej i smażyć na średniej temperaturze około 2-3 minut. Omlet musi dać się przewrócić. Zrobić to delikatnie. Z drugiej strony smażyćokoło 2 minut. Omlet powinien wyrosnąć. Podawać ciepły z dowolnymi owocami lub dżemem, klepiskiem bitej śmietany lub jogurtu. Bardzo smaczny polecam

Kuchnia Pokoleń
Omlet biszkoptowy 174

ulubiony dżem owoce Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy mleko, mąkę oraz sól. Mieszamy. Białka ubijamy. Łączymy masę z białkami. Olejem smarujemy cieniutko średniej wielkości patelnię. Wylewamy omlet na rozgrzaną patelnie. Smażymy z obu stron na złoto. Jogurt mieszamy z miodem. Omlet smarujemy dżemem, polewamy jogurtem i dodajemy owoce. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Omlet z kaszą jaglaną 146

Wymieszaj jajka z kaszą jaglaną, dodaj sól i pieprz. Rozgrzej tłuszcz na patelni, wylej masę jajeczną i przykryj pokrywką. Spowoduje to, że omlet będzie puszysty. ZMNIEJSZ ogień na średni. Poczekaj około 5-7 minut. Gdy białko zacznie się ścinać, posyp wierzch  serem parmezanem, słonecznikiem i szczypiorem. Złam omlet w pół, odczekaj kilka sekund, wyłącz gaz, ponownie posyp serem

Pasje Jolki