2 jajka M (65 g) 100 g serka wiejskiego light 2 płaskie łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (30 g) 1 łyżeczka erytrytolu (6 g) lub innego słodzika
Vroblewska-fitlifedietetyczny omlet, który niedawno zagościł w mojej diecie i z całą pewnością pozostanie tam na długo – BE FIT! Wykorzystując dyniowy sezon, mus dyniowy postanowiłam wykorzystać właśnie do zrobienia omletu. Dzięki dodatkowi 2 rodzajów mąk – mąki kokosowej i mąki orkiszowej, które zakupiłam w sklepie Smakosz ( http://www.sklepsmakosz.pl/ ) – wychodzi bardzo lekki, puszysty, bardzo pachnący, no i dietetyczny. Jest świetnym(...)pieczenia -1 łyżeczka * sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą, dodajemy mus z dyni i żółtka, a następnie ubite na sztywno białka, kokos i mleko kokosowe – wszystko razem delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Smażymy z 2 stron po kilka minut na lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni. Zajadamy z ulubionymi dodatkami! Smacznego
Ostra na SłodkoSkładniki które musimy zmiksować: 3 jajka 150 g białego chudego twarogu 6 suszonych moreli 1 duży banan 1 łyżka otrębów ze śliwkami 1/2 szklanki wody 3
ClauditteMissCookingprzygotowany omlet jest puszysty, delikatny i bardzo sycący. Idealnie komponuje się z pastą ajwar, ciągnącym się seeerem i dodatkiem cukinii. Przyznam, że takie placki zawsze smażę w większej ilości! Polecam! (1 duży lub 2 małe) 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki szczypta soli (solidna) Dodatkowo: 4 plastry cukinii + sól i pierz(...)pieprzem i odczekać aż zmięknie - w międzyczasie obracając na drugą stronę. Przygotować omlet/y. Mąkę z mlekiem i żółtkami - dokładnie wymieszać (najlepiej widelcem lub mikserem, aby nie było grudek). Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą żółtkową. Omlet/y smażyć na rozgrzanym oleju/maśle (z obu stron). (Uważać przy przewracaniu placków, ponieważ są bardzo
Di gotujekrewetkami. Brzmi egzotycznie? Smakuje także egzotycznie, ale przepysznie! Do tego taki smażony ryż z kalafiora z krewetkami jest szybki, prosty i lekki. Ta wariacja chińskiej kuchni jest pełna witamin, białka i żelaza. Póki nie ma świeżych kalafiorów w przystępnych cenach, z powodzeniem możecie wykorzystać mrożony kalafior z #Hortex. Tylko uważajcie – smażony ryż z kalafiora z krewetkami potrafi(...)drobne ziarna rozmiaru ziarenek ryżu. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju kokosowego. Jajka dobrze rozmieszać z 1 łyżka sosu sojowego i wlać na patelnię – rozprowadzić tak, jak omlet. Na niewielkim ogniu usmażyć (ok 2-3 minuty) i zsunąć z patelni na talerz – odstawić i trzymać w cieple. Na patelnię dodać resztę oleju kokosowego i mocno go rozgrzać. Wrzucić
Pociąg Do Kuchniszczególnym uczuciem (o ich dobroczynnych właściwościach pisałam w tym artykule klik! ). Wiecie też, że polecam jedzenie jajek na śniadanie - gdyż ich spożywanie rano przyspiesza metabolizm :) Było już kilka omletów ze szparagami (przepisy w sekcji śniadania klik! ), teraz nadeszła pora na .., jajecznicę! Prosto, smacznie , zdrowo, no i zdecydowanie FIT :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 199 kcal(...)konsystencji. Pod koniec dodajemy szczypiorek. Podajemy z ulubionym pieczywem - najlepiej pełnoziarnistym :) Smacznego :) Korzystajcie w pełni z sezonu szparagowego!!! 1 porcja jajecznicy - 199 kcal (+ kromka chleba pełnoziarnistego - około 300 :)) - białko - 15 g - tłuszcz - 14 g - węglowodany - 5,2 g - błonnik
Moje Kuchenne Rewelacjeamarantusa. To pieczywo jest idealne do tej frittaty, ogólnodostępne i...zadowoli poszukiwaczy zdrowych produktów. Amarantus jest bowiem jednym ze zbóż najwartościowszych pod względem odżywczym - bogate jest w błonnik, białko, witaminy oraz cenne dla zdrowia pierwiastki. Nazywany jest również często rośliną młodości - duża ilość zawartych w nim przeciwutleniaczy opóźnia procesy starzenia i przeciwdziała chorobom cywilizacyjnym. Ugotować zielonego brokuła(...)patelnią, aby frittata zaczęła odchodzić od dna. Jeśli patelnia jest dobrej jakości, to żaden problem. Jeśli jest taka wysłużona jak moja, to już trzeba sobie pomóc, najlepiej silikonową łopatką. Omlet ma się ładnie zsuwać z patelni. Skropić oliwą jeśli chcecie. Zsunąć na talerz. Pokroić, podawać ciepłą, lub zimną.idealna na danie nadziane zdrowiem i supr na wynos z pieczywem Granex
Z Kuchni Do Kuchnijagodami, truskawkami i morelami Brzoskwiniowa herbata zimna lemoniada brzoskwiniowa Lemoniada brzoskwiniowa smoothie jaglany z morelami Śniadania ryż z jabłkami i brzoskwiniami omlet brzoskwiniowy Przepisy Joli: Słynne morele Jacka1f 3 kg najlepszych moreli *, jakie można kupić. 1,5 kg cukru. Pół laski cynamonu, 3 kardamonki, 6 goździków. Zasypujemy cukrem połówki moreli(...)Ugotować ryć na mleku z masłem i brązowym cukrem/ksylitolem/ agawa-co kto lubi. Jabłka zetrzeć na tarce,brzoskwinie pokroić w ósemki. Do ryżu dodać żółtko i ubite na piane białko.W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ryz, jabłka i brzoskwinie.Ostatnia warstwę (ryżu) posypać cynamonem, ułożyć kilka kłaczków masła i zapiekać w temp.180 st.20-30 minut.(zależy od piekarnika) Podawać z frużeliną
Sto kolorów kuchninależysz do tej grupy i wiesz, że możliwości na przygotowanie zbilansowanego posiłku rozpoczynającego TWÓJ dzień to istna studnia bez dna. Od wspomnianej owsianki ( KLIK ), przez placuszki ( KLIK ), omlet na słodko ( KLIK ), na słono ( KLIK ) aż po muffiny ( KLIK ). I tak docieramy do punktu wyjścia: Ale co zrobić, gdy to wszystko już mi się przejadło? Batoniki owsiane! Płatki owsiane, masło orzechowe(...)można równie dobrze zabrać ze sobą i zjeść w drodze. I gdzie Twoje wymówki? Z podanej ilości składników otrzymacie 12 batonów. Jeden to 196kcal w tym 6,3g białka , 10,1g tłuszczu , 20,8g węglowodanów oraz 2,5g błonnika . SKŁADNIKI: 200g masła orzechowego bez soli i cukru Primavika ( do kupienia tutaj ) 200g płatków owsianych górskich 25g miodu
peanutbuttermonsterar.pl . Jest to strona dla osób dbających o swoją tężyznę i zyskać ich uznanie nie jest wcale tak łatwo. Skoro jednak ciasteczka tam trafiły , jak i omlet z owocami ( nagłówek strony) tzn że z moją twórczością nie jest źle. :) Masa serowa. 0,5 kg twarogu półtłustego szklanka śmietany 18% 3 jajka cukier według uznania 2 łyżki manny łyżka(...)czasem, zawsze daje gwarancję że się uda, że nic nie upada . Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do masy makowej razem z żurawiną..Białka oddzielamy od żółtek, te drugie dajemy wprost do masy, a z białek ubijamy sztywną pianę. Delikatnie mieszamy z masą makową ( na raty) i taką masę
Dieta moja pasjawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Frittata to rodzaj omletu z warzywami, który w zasadzie powinien być zapiekany w piekarniku. Danie to jest bardzo popularne we Włoszech i Hiszpanii. Do przygotowania frittaty możemy użyć dowolnych składników - wystarczy odrobina chęci i kreatywności. Z racji, że nie każdy posiada (w tym i ja) patelnię przystosowaną do zapiekania potraw w piekarniku - moja(...)żółty ser do posypania Szpinak przełożyć na patelnię z rozpuszczonym masłem i c hwilkę poddusić, aż stanie się miękki. Dodać kawałki łososia i wymieszać. W międzyczasie białka (ze szczyptą soli) ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z roztrzepanymi żółtkami. Masę doprawić do smaku. (Pamiętać, aby nie przesadzić z solą, ponieważ sam łosoś jest dość słony
Di gotujeW kuchni coraz bardziej czuć święta :) Aromatyczna kawa, pachnąca cynamonem herbata, jabłka, gruszki, śliwki... wszystko pięknie podane, aby poprawić Nam nastrój w gorsze dni... a gdy
Chocolate Muffin Blogswojej diecie, a gdy już zdecydują się na posiłek, który go zawiera, odpowiednio go ugotować. Wartości odżywcze ugotowanego bobu w 100 g Wartość energetyczna - 110 kcal Białko ogółem - 7,60 g Tłuszcz - 0,40 g Węglowodany - 19,65 g Błonnik - 5,4 g Witamina C – 0,3 mg Tiamina – 0,097 mg Ryboflawina(...)zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych
Kulinarne przygody Gatityswojej diecie, a gdy już zdecydują się na posiłek, który go zawiera, odpowiednio go ugotować. Wartości odżywcze ugotowanego bobu w 100 g Wartość energetyczna - 110 kcal Białko ogółem - 7,60 g Tłuszcz - 0,40 g Węglowodany - 19,65 g Błonnik - 5,4 g Witamina C – 0,3 mg Tiamina – 0,097 mg Ryboflawina(...)zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych
Kulinarne przygody Gatityswojej diecie, a gdy już zdecydują się na posiłek, który go zawiera, odpowiednio go ugotować. Wartości odżywcze ugotowanego bobu w 100 g Wartość energetyczna - 110 kcal Białko ogółem - 7,60 g Tłuszcz - 0,40 g Węglowodany - 19,65 g Błonnik - 5,4 g Witamina C – 0,3 mg Tiamina – 0,097 mg Ryboflawina(...)zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych
Kulinarne przygody Gatity