ogórki z cukinia - 1263 przepisów (strona:23/85)

Najprostszy przepis na pomidory w słoikach 94

detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Najprostszy przepis na pomidory w słoikach pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Bruschetta w słoikach 262

żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ   Artykuł Bruschetta w słoikach pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą 71

skorzysta z tego przepisu. Na dole wrzucę Wam jeszcze parę linków na inne zielone cuda. Poszperajcie, może znajdziecie coś dla siebie. Składniki: 1 opakowanie mieszanki sałat 1 długi zielony ogórek 200 g sera feta 1 większa szalotka (można użyć małej czerwonej cebuli) 1 duży ząbek czosnku pół pęczka koperku 2 czubate łyżki łuskanych ziaren słonecznika 2 łyżki oliwy extra virgin(...)truskawkami, pomidorami i fetą Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami Sałatka z grillowaną cukinią i fetą Sałatka z pieczoną papryką i fetą Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą Sałatka z roszponką, grejpfrutem i fetą Sałatka z cukinii Artykuł Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Domowe suszone pomidory 87

ostudzenia. Po tym czasie odwracamy i chowamy do spiżarni *** *** Pomidory są gotowe do spożycia po około dwóch tygodniach *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Domowe suszone pomidory pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. 144

jeden Rudy Rydz, który również chciał być na zdjęciu ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. pochodzi

Blog z Apetytem
Grzyby w zalewie octowo-miodowej 168

wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby w zalewie octowo-miodowej pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików 169

słoiki do wystudzenia. *** A tu jeszcze zdjęcia z kotkiem, który zawsze musi wtrynić się przed obiektyw ***     POLECAM RÓWNIEŻ: GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Grzyby marynowane 78

temperaturę na 130’C i pasteryzujemy przez 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby marynowane pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Nutella ze śliwek 80

małym ogniu, bez przykrycia, co jakiś czas mieszając *** *** Gorący krem czekoladowy nalewamy w słoiki i zakręcamy. Pasteryzacja nie jest potrzebna *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Nutella ze śliwek pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ananaski z cukinii ;) 138

Ananaski z cukinii Słodziutka cukinia w zalewie, bardzo podobna w smaku do ananasa z puszki. Można ją dodawać do ciast, sałatek i deserów. Bardzo smaczna. Polecam!     Składniki: 2 kg cukinii 2,5 szklanki wody 2 łyżeczki kwasku cytrynowego 0,5 kg cukru 2-3 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka kurkumy       *** Cukinie myjemy i obieramy(...)nasienne *** *** Cukinie kroimy w drobną kostkę *** *** Wodę z kwaskiem cytrynowym zagotowujemy *** *** Gorącą wodą zalewamy cukinie i odkładamy na minimum 12 godzin *** *** W tym czasie cukinia powinna puścić sok *** *** Następnie zlewamy zalewę *** *** Do zalewy dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i kurkumę. Całość zagotowujemy i mieszamy *** *** Do gotującej się zalewy dokładamy cukinię i gotujemy przez około 5 minut często mieszając *** *** Cukinię wraz

Blog z Apetytem
Słodko-kwaśny sos z cukinii 153

cukinii 1,5kg pomidorów 1 kg czerwonej papryki 1 papryczka chilli 3 cebule 5 ząbków czosnku 500g koncentratu pomidorowego 3 łyżki soli 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki octu 10%     *** Cukinię myjemy i kroimy w kostkę lub w krążki (w celu uzyskania intensywniejszego odcienia czerwieni sosu, cukinię możemy obrać ze skórki). Pokrojoną cukinię przekładamy(...)dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA WIELOWARZYWNA LATO W SŁOICZKU PRZEPIS TUTAJ Artykuł Słodko-kwaśny sos z cukinii pochodzi z serwisu

Blog z Apetytem
Kiszone rzodkiewki 185

kisiła je moja mama, kiszę i ja. Gdy zaczyna się robić ciepło to często z Piotrem przygotowujemy kiszonki warzywne. Można kisić różne warzywa, nie tylko kapustę, czy ogórki, można kisić buraki , cukinię, kalafior, marchewkę! Kiszenie to najzdrowszy i najprostrzy sposób konerwowania warzyw. Kiszone rzodkiewki i ogórki po lekkim zakwaszeniu można jeść po 3-4 dniach kiszenia, wypróbuj mój

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
LENIWA PIZZA 106

Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 czerwona papryka kilka plastrów szynki mała cebula 20 dag sera żółtego pęczek posiekanego szczypiorku 3-4 ogórki konserwowe 1 mała cukinia zioła prowansalskie pieprz ziołowy sól olej rzepakowy  ketchup Sposób przygotowania: Wymieszać mąkę z mlekiem i jajkami.  Dodać sól, pieprz ziołowy i zioła prowansalskie. Wymieszać(...)minut. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, oczyścić i wysuszyć. Pokroić na mniejsze części. Cebulę podsmażyć na maśle, dodać do niej paprykę, cukinię i chwilę smażyć razem. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Następnie dodać wszystkie warzywa do ciasta, ser, wędlinę i szczypiorek. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej

Prosto i Smacznie z Anetą
Gulasz warzywny z kiszonym ogórkiem – dieta dr Dąbrowskiej 232

wychładzającej diety. Mnie tak posmakował, że zagości w mojej kuchni na dłużej. Dodatek ogórka kiszonego nadaje potrawie wyrazistości i chrupkości. Składniki: – 2 cukinie – 2 papryki, czerwona i żółta – 1 bakłażan – 5 sztuk ogórków kiszonych – 2 cebule – 1 szklanka soku pomidorowego – natka pietruszki – sól, pieprz, papryka wędzona(...)kostkę, poddusić ok. 5 minut. – Dodać obrany i pokrojony w kostkę bakłażan oraz cukinię pokrojoną w grubą kostkę. – Zagotować z przyprawami, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 15 minut. – Dodać ogórki pokrojone w półplasterki, zagotować przez chwilkę. – Na koniec wlać sok pomidorowy i gotować

To co kocham
Sałatka bałkańska ze smażonym serem. Idealna na obiad, gdy za oknem upał. PRZEPIS 71

regularnie. Wyróżnia ją to, że część warzyw jest najpierw krótko smażona. Z dodatkiem sera to idealne danie na gorące dni. Przepis na sałatkę bałkańską Składniki: 1 cukinia, 3 dojrzałe pomidory, 2 papryki, 1 ogórek zielony (długi), mała cebula czerwona, 200 gramów sera hallumi lub podobnego (nadającego się do smażenia), oliwa, ocet winny lub jabłkowy, świeża bazylia lub zioła suszone, sól(...)Cukinię pokrój w grubą kostkę, przesmaż na odrobinie oliwy przez około 4 minuty, przełóż do dużej miski. Paprykę pokrój w grubą kostkę, także przesmaż i przełóż do miski. Pomidory przekrój na pół, połóż przekrojoną stroną na patelni i poczekaj, aż się przyrumienią, przełóż do miski. Niech składniki nieco przestygną. Teraz do sałatki dodaj cebulę pokrojoną w pióra oraz ogórka pokrojonego

Kulinarna Polska