sól, pieprz olej do smażenia 3 łyżki śmietany łyżka majonezu łyżka soku z limonki starta skórka z połowy limonki opcjonalnie: ogórki awokado Śmietanę mieszamy z majonezem, sokiem i skórką z limonki i odstawiamy do lodówki. Cukinię (bez gniazd nasiennych) oraz marchewkę ścieramy na tarce. Jeśli zbiera się woda, to ją odciskamy. Dodajemy jajka, mąkę i posiekane zioła(...)patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i zmniejszamy ogień. Nakładamy niewielkie placuszki i smażymy z obu stron. Gotowe placuszki podajemy z sosem i dowolnymi dodatkami, np. z ogórkiem i awokado. Smacznego :) Artykuł Placuszki z cukinii i marchewki pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogobiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka czy papryki. Doskonale smakuje cukinia w musztardzie oraz cukinia w zalewie miodowej . Ostra musztarda w połączeniu z zalewą słodko – kwaśną i pokrojoną w plasterki, kostkę czy słupki cukinią ze skórką sprawia
sierotka maRysia w kuchniPlacki: 300 g cukinii 3 czubate łyżki mąki 1 jajko 1 mała cebula Sól, pieprz, oregano Oliwa z oliwek Sos: 100 g jogurtu naturalnego 1 ogórek zielony 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Przygotowanie Cukinię myjemy, obieramy ze skórki i trzemy na tarce na dużych oczkach. Delikatnie odsączamy ściskając potartą cukinię w rękach. Jajko ubijamy i dodajemy do cukinii. Do miski
Programista w kuchniPlacki: 300 g cukinii 3 czubate łyżki mąki 1 jajko 1 mała cebula Sól, pieprz, oregano Oliwa z oliwek Sos: 100 g jogurtu naturalnego 1 ogórek zielony 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Przygotowanie Cukinię myjemy, obieramy ze skórki i trzemy na tarce na dużych oczkach. Delikatnie odsączamy ściskając potartą cukinię w rękach. Jajko ubijamy i dodajemy do cukinii. Do miski
Programista w kuchniPoniżej propozycje podania. Zapraszam po inspiracje podania sera burrata. Burrata Świetnie smakuje podana z posiekanymi świeżymi lub grillowanymi warzywami: awokado, pomidorkami koktajlowymi lub pomidorem, papryką kolorową, grillowaną cukinią lub bakłażanem, świeżym ogórkiem, oliwkami, cebulką, także czerwoną. Burratę podaję na półmisku delikatnie skropioną oliwą i sokiem z cytryny. Dodaję paprykę, pomidory, cebulkę, oliwki. Warzywa marynowane i suszone pomidory z zalewy też
Zasmakuj Kuchniwarzywa które będziemy marynować. Proste? no to zaczynamy. Ja swój pomysł zaczerpnęłam od Amber i piklowałam ogórki, Wy możecie puścić wodze fantazji i marynować cukinię, cebulkę, czosnek czy jeszcze coś innego. Marynowane ogórki z cebulką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOwoce : czarny bez, wiśnie, jagody, porzeczki, śliwki, czereśnie, morele, truskawki, rabarbar. Warzywa : szpinak, bób, karczochy, bakłażan, fasolka szparagowa, groszek, patisony, cukinia, kalarepa, młoda marchewka, ogórki, por, liście selera. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length
Coś bym zjadłabułki tartej, by nabrała ścisłości. Dodatki do kotletów… – Chińska surówka z białej kapusty – Surówka z buraków i jabłka – Sałatka obiadowa z cukinii – Surówka ze świeżych ogórków – Sałatka obiadowa z buraczków
Kulinarne S.O.S.bułki tartej, by nabrała ścisłości. Dodatki do kotletów… – Chińska surówka z białej kapusty – Surówka z buraków i jabłka – Sałatka obiadowa z cukinii – Surówka ze świeżych ogórków – Sałatka obiadowa z buraczków
Kulinarny S.O.S.których poświęcamy pół dnia. Choć lubię, nie przeczę, aczkolwiek może nie koniecznie, kiedy żar leje się z nieba. Latem zdecydowane wybieram lżejsze obiady, jak chociażby placki z cukinii z sosem z ogórka , na których przygotowanie potrzebuję tylko kilka minut. W moim domu króluje teraz arbuz. Próbuje różnych kompozycji, dzięki którym próbuję cudownych i soczystych kombinacji. Moim przodownikiem jest wspaniała soczysta
W Kawiarenceczarnych oliwek, cebuli i parówek, maślane, chrupiące z zewnątrz. Ciasto jest na tyle wdzięczne, że możecie do niego dodać posiekaną chili, wędlinę, ser, warzywa, jak np. kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła
Zasmakuj Kuchnikoktajl warzywny z ogórka, selera naciowego, zielonej pietruszki, pomidorów, sok z kwaszonej kapusty. Warzywa, które powinny być składnikiem diety oczyszczającej, to marchew, seler, buraki, brokuły, por, pietruszka, ogórek, kabaczki, papryka, pomidory, cukinia, sałata. Warzywa można podawać w formie surowej lub przygotowane np. na parze. Dozwolone jest też dodawanie oleju lnianego, co poprawia wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Dieta owocowo-warzywna
Słodkie okruszkipozostałych, że dotyczy głównie marynowania, więc wspaniale się z nimi uzupełnia. Znajdziecie w niej ponad 250 przepisów na przetwory z warzyw, owoców, sosy, czatneje i relisze. O ogórkach konserwowych i marynowanej cukinii nie trzeba nikomu wspominać, ale już marynowane w przyprawach korzennych buraki, pikantna fasolka szparagowa, jałowcowa cebula w ginie, grzyby z fenkułem sprawiają, że przynajmniej ja dorabiam półki
GRUBY WAŁEKktórych będą się pięły w górę. Jak zwykle posialiśmy koper, pietruszkę i rzodkiewkę. Dokupiliśmy drobne sadzonki, pora, selera, cebulki - w przyszłości sami zasadzimy wcześniej. Ponadto większe sadzonki: cukinii, papryki, pomidorów i ogórków. Już nie mogę się doczekać kanapek z własnym, świeżym, ogórkiem. Mam też nadzieje, znajdziemy czas na wdrożenie w życie pieczenia własnego chleba żytniego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieKotlet schabowy z jajkiem, ziemniaki, pieczarki i cukinia panierowane w bułce, ogórek kiszony
JejKuchnia