powstały warzywa zapiekane. Danie bardzo dobre, lekkostrawne i wyraziste. Polecam 😊 Składniki: -1 l gęstego przecieru pomidorowego lub zmiksowane pomidory z puszki -2 cukinie (ok. 25 cm ) -2 duże marchewki -2-3 ogórki kiszone -1 szklanka ugotowanego ryżu -1 duża kulka sera mozzarella -2 duże ząbki czosnku -1 łyżka ziół(...)rozgrzać dobrze olej i krótko obsmażyć cukinię z dwóch stron. Na dno żaroodpornej formy ( u mnie o wym. 30 x20 ) wylać połowę przecieru, na niego wyłożyć plastry cukinii. Na cukinię wyłożyć marchewkę, następnie ryż, wyłożyć dwie - trzy gałązki świeżego tymianku lub posypać suszonym. Można skropić delikatnie przyprawą maggi. Ułożyć ogórki kiszone. Zalać pozostałym przecierem pomidorowym
Kulinarne przemysleniawarzyw konserwowych (ogórków, papryki) , duszonych warzyw lub pieczarek. Pomysły na obiad: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatki do obiadu… Sałatka obiadowa z cukinii Sałatka z ogórków i pomidorów Buraczki z cebulką do obiadu Sałata ze śmietaną Surówka z białej kapusty ze śmietaną
Kulinarny S.O.S.ząbki * jajko – 1 szt * mąka pszenna – 3-4 łyżki * ser żółty np. gouda – ok. 100 g * sól, pieprz DODATKOWO: * ogórki * pomidory * roszponka * czerwona cebula * ser feta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinię ścieramy na grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną cebulkę i czosnek oraz starty ser – wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Pieczemy
Ostra na Słodkosezon na ogórki gruntowe już minął. Gdzieniegdzie można je jeszcze kupić, ale jakoś szczególnie Was do tego nie namawiam. Znając życie, ogórki wylądowały w potrawie, bo chciałam się ich pozbyć z lodówki. Publikuję post dzisiaj, bo już naprawdę nie ma na co czekać. Jak wyskoczę z nim w styczniu, zjecie mnie za dodatek ogórków. Za co oczywiście(...)mieszamy. Przed podaniem posypujemy poszatkowanymi orzechami ziemnymi i kiełkami. Podobne przepisy: Wieprzowina po chińsku z orzechami ziemnymi Makaron ryżowy z warzywami Makaron ryżowy z kurczakiem Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem Wołowina z makaronem po chińsku Artykuł Makaron ryżowy ze schabem i warzywami pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovySzybka sałatka do obiadu to bardzo szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Świetnie będzie się komponował z mięsem z ciemnym sosem oraz ziemniakami z wody. Do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!porcje Składniki: 3 łyżeczki miodu 1/3 łyżeczki przyprawy chilli w proszku 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 500 g kurczaka 1 puszka mleka kokosowego 200 g cukinii 200 g ogórka 200 g dyni 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka koperku Przygotowanie: Wymieszać na patelni miód, chilli
KuchniaWeDwoje.plJeżeli lubicie kiszone ogórki, koniecznie spróbujcie ukisić cukinię. Obstawiam, że ten smak również przypadnie Wam do gustu :) Ja ostatnie kawałki mam właśnie spakowane w pudełku z obiadem do pracy. Jutro nastawiam kolejne słoje! Czytaj więcej
Kasia Sarnasezonie letnim, zamyka w słoikach i zimą jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Więc jeśli lubicie ogórkowe sałatki to polecam Was ten przepis :) Składniki: * około 2 kg ogórków gruntowych * około 1 kg cukinii * 1 papryka czerwona * 1 papryka żółta * około 250 g marchewki * około 250 g cebuli * 4 łyżki soli Przyprawy na 1 słoik pojemności około(...)Skworcu ) * pół łyżeczki gorczycy białej (użyłam Skworcu ) Składniki na zalewę: * 1 litr wody * 250 ml octu spirytusowego 10% * 200 g cukru * 1 łyżka soli Wykonanie: Ogórki umyć, pokroić na cienkie plasterki. Cukinię pokroić wzdłuż na ćwiartki, następnie każdy kawałek pokroić w plasterki. Papryki pokroić w cienkie nieduże paski. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie
Zrób to smaczniePrzepis na cukinie faszerowane soczewicą i dwoma serami z tymiankową nutą. Smaczne wegetariańskie danie, dające na długo uczucie pełnego brzuszka. Uwielbiam pieczone warzywa z farszem i często je robię. Zapiekać można wszystko i wychodzą z tego zazwyczaj cuda. Na przykład cukinie faszerowane mięsem , ogórki zapiekane z bazyliowym persto, mozzarellą i pomidorkami , pieczarki faszerowane kaszą czy ostatnio przygotowywałam dla Ascensia(...)Diabetes Care przepis na okrągłe cukinie faszerowane pieczarkami . Farsz można przygotować na milion sposobów i dlatego to jest takie piękne! Moja propozycja na dziś jest z soczewicą. Cukinię aktualnie można kupić przez cały rok, ja mam swoje źródło, gdzie kupuję te okrągłe (bardzo mi się podobają!), ale równie dobrze można użyć z tych zwykłych, podłużnych i przekroić je na pół
DietologPrzepis na cukinie faszerowane soczewicą i dwoma serami z tymiankową nutą. Smaczne wegetariańskie danie, dające na długo uczucie pełnego brzuszka. Uwielbiam pieczone warzywa z farszem i często je robię. Zapiekać można wszystko i wychodzą z tego zazwyczaj cuda. Na przykład cukinie faszerowane mięsem , ogórki zapiekane z bazyliowym persto, mozzarellą i pomidorkami , pieczarki faszerowane kaszą czy ostatnio przygotowywałam dla Ascensia(...)Diabetes Care przepis na okrągłe cukinie faszerowane pieczarkami . Farsz można przygotować na milion sposobów i dlatego to jest takie piękne! Moja propozycja na dziś jest z soczewicą. Cukinię aktualnie można kupić przez cały rok, ja mam swoje źródło, gdzie kupuję te okrągłe (bardzo mi się podobają!), ale równie dobrze można użyć z tych zwykłych, podłużnych i przekroić je na pół
DietologZapowiedziałam domownikom, oczywiście w żartach, że od teraz cukinia będzie na śniadanie, obiad i kolację - a jest to wykonalne. Dzisiaj surówka z cukinii. Składniki: 1 mała cukinia 1 marchewka 2 ogórki małosolne 1/3 sałaty lodowej Dowolny sos do surówki (woda, oliwa, cytryna, cukier, sól + zioła ) Wykonanie: Umytą cukinię skrajamy obieraczką do warzyw i tak samo postępujemy
Smaki EwyKlasyczna wątróbka drobiowa 🙂Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, do tego ziemniaczki z wody i surówka z młodej marchewki i cukinii , a to wszystko podkreślone smakiem świeżo kiszonego ogórka 😃 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)jeżeli tak dolewamy resztę wody, dodajemy musztardy, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze 2 minuty. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody, surówką z marchewki i cukinii oraz z kiszonym ogórkiem
Kulinarne przemysleniaporcje Składniki: 3 łyżeczki miodu 1/3 łyżeczki przyprawy chilli w proszku 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 500 g kurczaka 1 puszka mleka kokosowego 200 g cukinii 200 g ogórka 200 g dyni 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka koperku Przygotowanie: Wymieszać na patelni miód, chilli w proszku, olej kokosowy
KuchniaWeDwoje.plCukinia- tak naprawdę tylko ona w tym roku najbardziej cieszy oko w przydomowym ogródku. Koperek w ogóle nie chciał rosnąć, pomidory marne, ogórki też kiepskie... Cukinii za to nie brakuje nic! Kwitnie i owocuje na okrągło. Sporo już zebrane i przetworzone, ale spokojnie jeszcze zdążę zrealizować kilka pomysłów, bo końca jej nie widać :) Normal 0 21 false false false
Kuchnia w czekoladzietych, co lubią gorgonzolę i cukinię będzie to przysmak. Składniki: * 40 dkg makaronu spagetti * 2 nieduże cukinie * 10 dkg gorgonzoli * 2 łyżki masła * mała cebula * sól do smaku * żółty ser do posypania * natka pietruszki do oprószenia Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozpuściłam masło, dodałam posiekaną w kostkę cebulkę i zeszkliłam. Cukinię pokroiłam w talarki i dusiłam razem(...)kostkę gorgonzolę i przemieszałam aż się rozpuści. Ugotowany makaron wyłożyłam na patelnię z cukinią i przemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i oprószyłam serem żółtym i natką z pietruszki. Notatki: * im mniejsza cukinia tym smaczniejsza, ja swoją zebrałam z ogrodu i cukinie miały długość ogórków konserwowych. Pokroiłam 6 takich małych. * miałam gorgonzolę łagodną * posolić do smaku na końcu przed podaniem
Pieprzyć z Fantazjącukinią i przemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i oprószyłam serem żółtym i natką z pietruszki. Notatki: * im mniejsza cukinia tym smaczniejsza, ja swoją zebrałam z ogrodu i cukinie miały długość ogórków konserwowych. Pokroiłam 6 takich małych. * miałam gorgonzolę łagodną * posolić do smaku na końcu przed podaniem * nie przelewać makaronu zimną wodą * jak cukinia jest większa to pokroić w pół
Pieprzyć z Fantazją