Cześć! Dla tych, co lubią gorgonzolę i cukinię będzie to przysmak. Składniki: * 40 dkg makaronu spagetti * 2 nieduże cukinie * 10 dkg gorgonzoli * 2 łyżki masła * mała cebula * sól do smaku * żółty ser do posypania * natka pietruszki do oprószenia Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozpuściłam masło, dodałam posiekaną w kostkę cebulkę i zeszkliłam. Cukinię pokroiłam w talarki i dusiłam razem z cebulą do momentu aż zmięknie. Na sam koniec dodałam pokrojoną w kostkę gorgonzolę i przemieszał... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.