ogórki z cukinia - 1263 przepisów (strona:11/85)

Ogórki na Zimę – Najlepsze przepisy na przetwory z ogórków 84

smakiem przez cały rok. Najbardziej popularne ogórki do słoików to oczywiście tradycyjne ogórki kiszone , a także ogórki konserwowe , ich przygotowujemy najwięcej. Warto także urozmaicić swoje coroczne przetwory i przygotować coś innego, stawiając na przykład na ogórki po meksykańsku, czy na sałatkę z ogórków. Przepisów na przetwory z ogórków jest mnóstwo, zabraliśmy(...)najciekawszych przepisów, które warto wypróbować. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem. Smacznego! 1. Ogórki po meksykańsku Przepis na: Przepiski.pl 2. Sałatka z ogórków do słoików Przepis na: Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Sałatka z ogórków i cukinii Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Ogórki w musztardzie Przepis na: KulinarnePrzeboje.pl 5. Ogórki do majonezu Przepis na: Moje domowe

Damusia.pl
Pikle z ogórków 173

Przechowywać w zaciemnionym miejscu. Pikle mogą być samodzielną przegryzką, dodatkiem do dań obiadowych lub warzyw czy mięs grillowanych. Pamiętam czasy, gdy dorośli jadali je pod wódeczkę :) --------- Podobne: Ogórki konserwowe Cukinie i patisony w occie Ogórki z papryką, cebulą i imbirem

Weekendy w domu i ogrodzie
Podsumowanie sierpnia 110

wspólnego pieczenia .. Popularna 10 w SIEPRNIU: Sałatka gyros z ogórków i cukinii Sałatka z ogorków,cebuli i papryki na zimę Pieczone ziemniaki Chrupiące kukurydziane serniczki Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Sałatka ryżowa po węgiersku Bigos z cukinii Rożki budyniowe Przecier z ogórków na zimę Schabowy wg Magdy Gessler

Moje domowe kucharzenie
Placki z soczewicy z warzywami 116

musicie być świadomi, iż ugotowana soczewica w ustach podczas jedzenia przypomina groch, nie smakiem a konsystencją. Do przygotowania placków potrzeba nam: 1 opakowanie zielonej soczewicy (około 500g) 1 ogórek szklarniowy 1 cukinia (średniej wielkości) 1 puszka odsączonej kukurydzy garść świeżego estragonu suszone zioła: cząber, tymianek, czosnek i czosnek niedźwiedzi sól, pieprz 3 jajka 7-8 łyżek mąki żytniej(...)dużej ilości osolonej wody około 10 min od zawrzenia. Chcemy żeby była lekko rozgotowana. Ogórka trzeba rozkroić i pozbyć się nasion ponieważ zawierają za dużo wody. Kroimy ogórka jak i cukinię w drobną kostkę około 0,5cm.   Gotowe warzywa wsypujemy do miski dodajemy kukurydzę, jajka i mąkę oraz zioła mieszamy wszystko i odstawiamy do lodówki na około

Kuba Gotuje
Kolejne roladki, tym razem z mięsa mielonego 220

warzywami (przepis na 12 niewielkich roladek) Do przygotowania roladek będziemy potrzebować: 0,5 kg mielonego mięsa z kurczaka/indyka 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3-4 niewielkie ogórki konserwowe 1/2 cukinii 1/2 papryki przyprawy: zioła prowansalskie (lub inne ulubione, np. majeranek lub tymianek), sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1-2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo do roladek proponuję(...)same, których użyliśmy do mięsa) Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami na jednolitą, dość zwięzłą masę, odstawiamy na czas krojenia warzyw do lodówki. Ogórki, paprykę i cukinię kroimy w zbliżonej długości grube słupki. Na płaskie powierzchni rozwijamy kawałek folii aluminiowej lub spożywczej i smarujemy go cienko oliwą. Łyżką nabieramy porcję mięsa, którą układamy na folii

Ratunku obiad
Placki z cukinii i marchewki 134

jajka ser feta jogurt typu greckiego klika ogórków gruntowych sól, pieprz, czosnek, przyprawa włoska Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Każde do osobnego naczynia. Cukinie i ogórki oprószyć solą i odstawić do wypocenia się. Odsączyć. Do ogórków dodać jogurt i 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę oraz pokruszoną fetę, wymieszać i doprawić. Do cukinii dodać

MarciochaKucharzy
Cukinia w zalewie gryros 717

się skończyły ale mam jeszcze cukinię więc postanowiłam, że z niej też zrobię trochę tej pysznej sałatki. A na następny rok zrobię od razu sałatkę mieszaną z ogórkami i cukinią. składniki: 2,5 kg młodej cukinii, ja dałam żółtą i zieloną 4 marchewki 4 cebule 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki soli kamiennej 1 szklanka octu 10 % 3 szklanki

Monia miesza i gotuje
Stir-fry z zielonymi strączkami groszku. 169

Stir-fry with green peas. Składniki. 30 dag groszek cukrowy 0,5 cukinia 0,5 papryka czerwona 0,5 ogórek świeży 1 cebula 0,5 por część biała 3 ząbki czosnek 5 pomidorki koktajlowe(...)makaron chow mein noodles 10 dag sos  boemboe olej do smażenia sól Wykonanie. Cebulę, czosnek,  por , paprykę pokroić w paski, przesmażyć na woku. Dodać cukinię i ogórek, na koniec pomidorki przekrojone na połówki. Całość wymieszać z  gotowym  orientalnym  sosem boemboe i  azjatyckim makaronem,( który wcześnie trzeba  zalać  na 4 minuty wrzątkiem

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z cukinii, papryki i ogórków 57

w plasterki, cukinie w kostkę (z cukinii wykrajam środek jeśli są ziarenka), paprykę kroję w paski, cebulę w talarki. Wszystko mieszam, zalewam octem, dodaję sól, cukier, kurkumę i mieszam. Stoi w tej zalewie ok. 3 godzin. Zimne wkładam do słoików i pasteryzuje ok. 10 minut. Autor przepisu: Aneta Artykuł Sałatka z cukinii, papryki i ogórków pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Wiosenna surówka z ogórkiem, cukinią i rzodkiewką 293

Pyszna, lekka surówka idealna do obiadu, jako dodatek do wędlin czy na grilla. Składniki: mała cukinia 3 ogórki gruntowe lub jeden długi 6-7 rzodkiewek płaska łyżeczka cukru pudru łyżka soku z cytryny 125 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Warzywa dokładnie płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, cukier puder, jogurt i przyprawy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z tuńczykiem, cieciorką i cukinią 230

Składniki:świeży młody szpinak lub sałatapuszka tuńczyka w sosie własnympół puszki cieciorkikilka plasterków grillowanej cukinii (można jeść surową)4 jajka ugotowane na twardo1 cebula - podsmażona na oliwie1 ogórek zielony4 szczypty czarnego sezamu (można pominąć). oliwa do smażeniaCukinię grillujemy na patelni(...)grillowej, albo podsmażamy na zwykłej. Następnie cebulę kroimy w piórka i też podsmażamy. Na półmisek wykładamy szpinak albo sałatę, następnie rozkładamy tuńczyka, cieciorkę, cebulę, plastry cukinii i ogórek pokrojony w kostkę. Sałatkę dekorujemy dodatkowo ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Całość posypujemy czarnym sezamem. Sałatkę podajemy z sosem winegret. sałatka ze szpinakiem, tuńczykiem i cieciorką

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z cukinii Siostry Anastazji 413

dań głównych, do mięsa czy ryb. Kolorowa i bardzo smaczna. Warto samemu ją przygotować- satysfakcja gwarantowana :) Zapraszam! Sałatka z cukinii kolorowa Składniki: 1 kg cukinii 1/2 kg kolorowej papryki 1/2 kg zielonych ogórków 5 średniej wielkości cebuli 1 marchewka(...)łyżki drobno posiekanej natki pietruszki oliwa zalewa: 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka cukru 2 łyżki soli liść laurowy, ziele angielskie- dodałam od siebie  Przygotowanie: Cukinie i ogórki obrać i poszatkować.  Paprykę oczyścić i pokroić na paseczki.  Marchewkę obrać, pokroić na cienkie plastry. Składniki na zalewę wymieszać, dodać pietruszkę, przyprawy i warzywa. Zostawić na 2 godzin

Tagebuch po polsku
Surówka z cukinii pora ogórka kiszonego i winogrona 135

cukinia 20 cm żółta • biała część pora • 1 jabłko ze skórką • 2 mniejsze ogórki kiszone • 15 kulek winogrona • 2 łyżki śmietany • sos sałatkowy grecki Sposób przygotowania 1. Cukinię jabłko i ogórki zetrzeć na grubej tarce.Dodać pokrojony w paski por  i połówki winogrona bez pestek  Surówkę posypać sosem sałatkowym dodać śmietanę wszystko razem wymieszać

W królestwie smaków Beaty
Szaszłyki na podkładce ryżowej 113

oraz przyprawą. 2.    Ryż wsypujemy na dno naczynia żaroodpornego, solimy. 3.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy na ryż. 4.    Cukinie obieramy, kroimy w plastry. 5.    Ogórki również kroimy(...)plastry. 6.    Paprykę na większe kawałki. 7.    Pieczarki na grubsze plastry. 8.    Na wykałaczki od szaszłyków nakładamy na przemian: mięso, cukinie, paprykę, pieczarki i ogórek. 9.    Szaszłyki układamy na ryżu. 10.                     Do garnka

Kulinarna Chwila
Sałatka z duszonych warzyw 153

Składniki: cukinia cebula marchewka papryka ogórki kwaszone ocet sól(...)pieprz cukier olej  Warzywa do sałatki dobieramy w równych proporcjach: na każdy kilogram cukinii po kilogramie cebuli, marchewki itd. Warzywa obieramy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na oleju z poszatkowaną cebulą. Gdy marchewka zmięknie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę i ogórki. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dolewamy parę łyżek octu. Wszystko dusimy razem dosłownie

prawdziwe jedzenie