Dobry wieczór! Postanowiłam wziąć udział w akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos
Chocolate Stop Temptingprodukty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa, które kisimy to kapusta i ogórki, ale tak naprawdę to kisić można niemal wszystko. Kiszonki posiadają duże walory nie tylko smakowe. Są cennym źródłem błonnika, soli mineralnych oraz witamin – zwłaszcza C, a także(...)Teraz jesienią i zimą mogę się delektować ich smakiem. Idealne do sałatek, na kanapki… i nie tylko. Zalewa z kiszonych rzodkiewek również nadaje się do spożycia (czyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki: Kimchi Ogórki małosolne Ogórki małosolne na sucho i na mokro Przetwory z czosnku
mojewypiekiinietylkoprodukty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa, które kisimy to kapusta i ogórki, ale tak naprawdę to kisić można niemal wszystko. Kiszonki posiadają duże walory nie tylko smakowe. Są cennym źródłem błonnika, soli mineralnych oraz witamin – zwłaszcza C, a także(...)Teraz jesienią i zimą mogę się delektować ich smakiem. Idealne do sałatek, na kanapki… i nie tylko. Zalewa z kiszonych rzodkiewek również nadaje się do spożycia (czyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki: Kimchi Ogórki małosolne Ogórki małosolne na sucho i na mokro Przetwory z czosnku
mojewypiekiinietylkomakreli pozbywamy się ości i rwiemy ją na mniejsze kawałeczki. 2 Ugotowane jajka, ogórki oraz cebulkę siekamy w kostkę. 3 Całość mieszamy, łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem. 4 Podajemy z kleksem majonezu oraz szczypiorkiem - albo w salaterce, albo na kanapkach, czy jako przekąska na krakersach. Artykuł Pasta z makreli wędzonej z jajkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliiwszystko talerzykiem i zostawiacie na jakieś 2 dni. Kiedy woda stanie się mętna, a ogórki trochę ściemnieją i po przekrojeniu będą miały jednolity kolor w środku, są gotowe! Warto je przechowywać w lodówce, żeby nic się z nimi nie stało. Są genialne na kanapkę, piknik i jako przystawka do obiadu. Jeśli nie macie kamionkowego dzbana z Kazimierza Dolnego, możecie
GRUBY WAŁEKJapońskie kanapki ryżowe Składniki: 250 g ryżu do sushi 3 łyżki octu ryżowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 arkusze sprasowanych wodorostów nori 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 ogórek … Czytaj dalej Onigiri
czarrna od kuchnitortilli razem z wegańską fetą. Świetnym połączeniem jest również sos tzatziki + hummus, np. na kanapce. Niebo w ziemi! Składniki: 250g słonecznika 100g oleju rzepakowego (najlepiej nierafinowanego) 50-70ml wody 2 ząbki czosnku 1 duża cytryna 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 ogórek 1 płaska łyżeczka cukru 1 duży pęczek koperku Przygotowanie: Ziarna słonecznika umieszczamy w miseczce i zalewamy
Blendmannerkowce przełóż do blendera/malaksera/młynka do kawy, dodaj 1-2 łyżki wody z kiszenia ogórków i zblenduj na kremową pastę. Przypraw do smaku solą, pieprzem, wędzoną papryką, sokiem z cytryny i płatkami drożdżowymi. Ponownie zblenduj, uzyskując kremową, jedwabistą konsystencję serka. Wykorzystuj do smarowania kanapek! Smacznego
Moje QulinariaKorniszony (nie mylić z ogórkami konserwowymi) to małe ogórki gruntowe w zalewie octowej poddane wcześniej procesowi kiszenia. Dodatek cebuli, chili i pieprzu sprawia, że są bardziej wyraziste w smaku. Pasują doskonale do pajdy domowego chleba ze smalcem, kanapek z tradycyjnie wędzoną wędliną czy też śledzika w majonezie.” Czytaj więcej
Wiem co jemniezwykle wykwintne danie dla ludzi zabieganych. Niezastąpione jako przekąska w pracy. Szybko i smacznie. Kanapki jemy z tym co mamy akurat w lodówce, ale pamiętajmy aby zawsze było coś zdrowego :) Potrzebujemy: 2 ciabatty masło do posmarowania dużą garść roszponki 1 duży pomidor świeży ogórek ewentualnie majonez 2 plastry wędzonego łososia 3 plastry pieczonego schabu S&P Ciabatty grillujemy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Bardzo szybki w przygotowaniu i zarazem smaczny dodatek do kanapek , ale także fajnie pasuje do grilla czy nawet jako samodzielny posiłek na kolację . Bardzo lubię takie połączenia, warzywa i jogurt , a w tym przypadku jest to jogurt grecki , ostatnio zakochałam się dosłownie w nim i zajadam się nim każdej postaci,i serdecznie zapraszam do spróbowania takiego połączenia(...)warzywa , rzodkiewki i ogórek ścieramy na tarce na grubych oczkach, czosnek ścieramy na drobnych oczkach.Następnie siekamy natkę pietruszki i dodajemy do startych warzyw, doprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania i na końcu dodajemy jogurt grecki i wszystko razem mieszamy do połączenia się składników i gotowe . Super smakuje jako dodatek do kanapek
Mój Smakprzybiera różne kształty i rozmiary. Mąż jest z tych osób, które uwielbiają tego rodzaju kanapki. Syte, pyszne i kolorowe. Torcik jest przygotowany z chleba tostowego z dodatkiem pasty tuńczykowej, jajecznej i rzodkiewkowej, która nadaje ostrzejszej nuty. Całość tortu kanapkowego uwieńcza szczypiorek, pomidor i świeży ogórek. Składniki: 6 kromek chleba tostowego 1 WARSTWA 2 sztuki jajek ugotowanych na twardo 1 puszka
Kuchnia w oparachprzybiera różne kształty i rozmiary. Mąż jest z tych osób, które uwielbiają tego rodzaju kanapki. Syte, pyszne i kolorowe. Torcik jest przygotowany z chleba tostowego z dodatkiem pasty tuńczykowej, jajecznej i rzodkiewkowej, która nadaje ostrzejszej nuty. Całość tortu kanapkowego uwieńcza szczypiorek, pomidor i świeży ogórek. Składniki: 6 kromek chleba tostowego 1 WARSTWA 2 sztuki jajek ugotowanych na twardo 1 puszka
Kuchnia w oparachmoich ulubionych przystawek jest tatar. U mnie w domu podaje się go najczęściej na kanapkach z bułki lub chleba. W wersji bardziej eleganckiej można go podać ładnie uformowany w lekko spłaszczoną kulkę (w kulce można zrobić wgłębienie na żółtko) otoczony posiekaną cebulką, grzybkami lub ogórkami konserwowymi. Tatar wołowy Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miskę, widelec, łyżkę, kubek
blog.moje-pasje.infoTakie pożywne kanapki z grillowanym indykiem przygotowałam na kolację, ale spokojnie można podać na lekki obiad. Są bardzo sycące, sama ledwo zjadłam jedną. Składniki: 2 płaskie chleby żytnie 2 sznycle z indyka Ogórek zielony Pomidor Kilka liści sałaty Ketchup Fanex Pikantny sos arabski Fanex Przyprawa do indyka Słodka papryka Sól olej Sposób przygotowania: Sznycle z indyka lekko rozbijamy, oprószamy przyprawą
Bajeczna Kuchnia