zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy ( mała ) 3 ogórki , korniszony 1/2 małej cebuli 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka majonezu
Ogrodnik w podróżyDlatego dzisiaj kolejny pomysł na mega wypasioną i przepyszną kanapkę z serem halloumi, grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami, kotletem wołowy i sprawdźcie sami! PRZEPIS NA SANDWICHA Z GRILLA - kilka kromek ulubionego pieczywa - ser halloumi - suszone pomidory w zalewie - szparagi zielone - ajvar (możesz kupić gotowy lub zrobić go samodzielnie - PRZEPIS ) - ogórki konserwowe lub pikle - sałata lub mieszanka sałat - kilka plastrów dobrego
SMYKWKUCHNItatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie. Składniki: 200g majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula pół szklanki marynowanych pieczarek 4 ostre ogórki piri piri 1 łyżeczka cukru Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym
Gotowanie i blogowaniedodatek do dań, ale również jako ich składnik: sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie , pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy domownik, nie wyobrażacie sobie śniadania, kolacji lub kanapki do pracy bez ketchupu, polecam "Ketchup premium" Folwark . Butelka starczy
Słodkie okruszkikolację . Sałatka bardzo uniwersalna, można ją dodać na kanapkę, do wędliny, mięs na zimno, grzanej kiełbasy i jak jeszcze kto woli. Warzywa to źródło samych pozytywnych skutków, dostarczamy sobie witamin, regulujemy pracę organizmu i poprawiamy sobie samopoczucie. Składniki: 5 ziemniaków 4 marchewki 2 słodko – kwaśne jabłka 4 ogórki kiszone 4 jaja, ugotowane na twardo puszka kukurydzy konserwowej puszka
Smaczne Potrawyziemniaki ugotowane w mundurkach 2 jabłka 2 kiszone ogórki lub świeże ½ szklanki śmietany lub majonez Kminek Sól do smaku Wykonanie sałatki żmudzkiej: Wszystkie składniki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce, wymieszać z majonezem lub śmietaną i przyprawić do smaku. Nadziewać sałatką czapeczki możemy część przykryć w formie kanapki i podawać np. na przyjęciach karnawałowych
Tradycyjna KuchniaWędliny i ser jako dodatek do kanapek mogą szybko się znudzić. Z pomocą przychodzą nam wtedy pasty kanapkowe, na które pomysłów jest całe mnóstwo. Moja jest z wędzoną makrelą i dużą ilością cebuli - smakowała każdemu:). 4 jajka 200g wędzonych filetów z makreli 1 czerwona cebula 4 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz
Szefowa kuchnibardzo proste w wykonaniu, sycące i smaczne smarowidło do kanapek, a przy okazji bardzo zdrowe, sama makrela to bogate źródło kwasów Omega-3, witaminy D oraz składników mineralnych takich jak selen, fosfor, czy potas. Pasta z makreli i jajek Składniki: 1 Makrela ok. 350g 1 Cebula 3 Jajka 1 Ogórek kiszony 2 Łyżki majonezy Sól Pieprz Przygotowanie: Z makreli
Księga-Smakuwody, pryszniców trzy razy dziennie oraz żarcia pomidorów i ogórków małosolnych, nie robi mi się wcięcie w talii i z osy mam tylko wściekły charakter. Jednak zostawmy siódme poty i umieranie co godzinę z gorąca i zajmijmy się czymś dobrym. Panzanella to sałatka z chleba i pomidorów. Czyli taka kanapka, tylko bez masła, więc zdrowsza. Niewątpliwą zaletą panzanelli jest
ladykitchenwody, pryszniców trzy razy dziennie oraz żarcia pomidorów i ogórków małosolnych, nie robi mi się wcięcie w talii i z osy mam tylko wściekły charakter. Jednak zostawmy siódme poty i umieranie co godzinę z gorąca i zajmijmy się czymś dobrym. Panzanella to sałatka z chleba i pomidorów. Czyli taka kanapka, tylko bez masła, więc zdrowsza. Niewątpliwą zaletą panzanelli jest
ladykitchenKlops można podawać na ciepło z sosem lub na zimno do kanapki. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Mięso na obiad nr 54 (11/2013). Polecam!Składniki:1 kg mielonego mięsa (łopatka/karkówka)3 jajka2 cebule3 czerstwe kajzerkiwoda lub mleko do namoczenia bułek1/2 czerwonej papryki1-2 ogórki konserwowesól, pieprzsuszony lub świeży koperekmajeranek olejświeży rozmarynSposób przygotowania:1. Bułki namoczyć
Kuchnia domowa Animarchewką i marynowaną cebulą, ogórek konserwowy, oraz czerwoną cebulkę drobno siekamy i przekładamy do miseczki. Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem i 1 łyżeczką majonezu, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. Każdy mini pumpernikiel smarujemy sosem składającym się z mieszaniny majonezu i musztardy. Na posmarowanym sosem okrągłym pumperniklu nakładamy tatara ze śledzia np. łyżką do lodów, wtedy kanapki będą mieć równe kształty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękanapki, ważne że smaczne i nieco podobne w smaku do oryginału. Z suszonymi śliwkami czy kaszą mówią, że pycha, wierzę, bo lubię takie pasty-smarowidła, ale jeszcze przede mną.. Nie skupiając się na nazwach powiem tak: fajna pasta z dodatkiem jabłka i cebuli, smacznie doprawiona, po kilku godzinach chłodzenia i przegryzienia składników naprawdę smaczna, do tego ogórek kiszony, krążki(...)czasie dodaję te składniki do zmiksowanej fasoli, miksuję krótko tak aby jakieś nieduże grudki jeszcze zostały. Wkładam pastę do słoika i do lodówki. Najlepsza jest następnego dnia, na kanapki, szczególnie z dodatkiem kiszonek
Zasmakuj KuchniUwielbiam je zimą na kanapki,właśnie wtedy kiedy pomidory nie mają już smaku i coś by się przydała na tą wędlinkę położyć,w mojej wersji lekko pikantne bo dodałam pół ostrej papryki ,ale oczywiście można ją zastąpić kawałkiem papryki słodkiej-polecam Składniki: 2 kg ogórków gruntowych (fajnie jest dopasować je wielkością do wysokości słoików) 4-5 ostrych papryczek
Swojskie jedzonkolata gdy spiżarnia zaczęła świecić pustkami. Próbowałam tych ogórków z lekkim niepokojem czy aby nie będą za ostre. Okazały się jednak jak dla mnie w sam raz. Lubię takie słodkie, pikantne sałatki. Idealnie sprawdzają się do potraw z grilla lub dań z ryżem. Ja zamierzam je zajadać także do kanapek więc w tym roku zrobiłam ich ponad trzydzieści słoików
Wiem co jem