przygotowaniu sałatka. Ananasa można dać mniej niż jest go w puszce jeśli ktoś nie lubi bardzo słodkich sałatek. Można dodać także kawałek świeżego ogórka. Składniki: 1 opakowanie tortellini z nadzieniem mięsnym (250 g) 250 g szynki konserwowej plastry ananasa z puszki 1 puszka kukurydzy majonez sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu pilnując, żeby się
Na Ciasteczkowych PapierachBomba witaminowa w środku zimy :D Składniki: kilka liści sałaty 3 jajka 1 pęczek rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki kukurydzy konserwowej pęczek posiekanego szczypiorku 50 g sera żółtego 50 g szynki 1/2 zielonego ogórka sól pieprz oliwa Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Liście sałaty ułożyć na talerzu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić
Malinowo w kuchnipuszka Groszek konserwowy – 1 puszka Oliwki zielone z papryką – 80 g Cebulka marynowana – 80 g Ogórek kiszony – 2-3 szt SOS: Jogurt naturalny – 150 g Majonez – 1 łyżka Czosnek – 2 ząbki Sól Pieprz Normal 0 21 Makaron ugotować, przelać zimną wodą, odsączyć. Przełożyć do miski, dodać odsączone z zalewy groszek i kukurydzę, oliwki i ogórki kiszone pokroić
Camilla w kuchniSkładniki: 250g twarogu tłustego, 1 większy kiszony ogórek, 1/2 świeżej niedużej papryki czerwonej, 1/2 świeżej niedużej papryki żółtej, 4 pieczarki konserwowe (grzybki marynowane), 1/2 cebuli, 2 łyżeczki żelatyny, sól, pieprz. Przygotowanie: Warzywa i grzybki pokroić w drobną kostkę. Twaróg zmielić przez maszynkę. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody. Do ostygnięcia mieszać, by nie zrobiły się grudki. Warzywa
W kuchni u Monikipokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych, 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej, 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę, 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę, 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać, 2-3 ząbki czosnku: wyciśnięte przez
W kuchni u Monikidoprawić sokiem z cytryny, sosem vinegret lub majonezem. Jesli zostanie surówka z poprzedniego dnia wystarczy dotrzeć do niej jedną marchewkę lub kawałek kiszonego ogórka a już mamy cos innego. Jako dodatki mmożemy użyć też szczypiorku, cebulki, konserwowej kukurydzy, pietruszki czy selera. Surówki których bazą jest kapusta to surówka po żydowsku czy colesław. Ważna uwaga przy zakupie kapusty: liście
prawdziwe jedzeniepieczywa jest na niej wszystko to co powinno się znaleźć na kromce chleba. Sałatka Szwajcarska Składniki: około 100 – 120 g szynki konserwowej w plasterkach (u mnie cienko krojonej) około 150 g żółtego sera w plasterkach 4 ogórki kiszone pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka ostrej musztardy pieprz sól Rozpoczynamy od pokrojenia składników
PatiGotujeSkładniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 ogórek zielony 1 marchew 1 duża łyżka jogurtu 2-3 łyżki majonezu łyżeczka chrzanu tartego łyżka posiekanego szczypiorku sól Ewentualnie dodać około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, ale można więcej. Przygotowanie : Kapustę siekamy dość drobno, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut by zmiękła i puściła sok, po około 10-15 min. kapustę odciskamy
Proste Potrawywarzywami w aromatycznym sosie 1 kg wieprzowiny (szynki, łopatki), ważne żeby miała zwarty kształt np. kuli lub prostokąta 2 kiszone ogórki 4-5 średnich cebul pokrojonych w piórka 15 cm dobrej, wędzonej kiełbasy 1 czerwona konserwowa papryka (lub świeża) 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka przyprawy do gulaszu 0,5 łyżeczki cząbru(...)mięso ma nieregularny kształt to odcinamy nadmiar i gotujemy razem z roladą. Na rozbitym kawałku wieprzowiny smarujemy musztardę, układamy garść cebuli, przekrojoną na pół kiełbasę, pokrojoną w paseczki paprykę, ogórki i zwijamy roladę, spinając brzegi wykałaczkami lub związując bawełnianą nicią. W sporym garnku rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoto-brązowy kolor, dodajemy resztę cebuli
Rozpustne gotowanieskładnik, zmienił jej smak diametralnie. Składniki: 4 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki 1 mały seler 4 średnie ziemniaki 3 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka groszku konserwowego 2 jabłka mały kubek jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 liście laurowe sól pieprz Marchewki, pietruszki, seler(...)laurowe. Od czasu do czasu sprawdzajcie poziom ugotowania warzyw, niektóre z nich mogą się ugotować wcześniej niż reszta. Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy jabłek, ogórków, jajek i cebuli. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem. Wielkość
Kardamonovyogórki kiszone · 30 dag sera żółtego · 1 podwójny filet z kurczaka · 3 łyżki przyprawy Gyros · 1 papryka czerwona · 1 puszka kukurydzy konserwowej(...)Ugotowane ziemniaki przekładamy do miski, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. 3. Masę ziemniaczaną łączymy z przesmażoną cebulką, pokrojonymi w kostkę ogórkami i startym na tarce o dużych oczach żółtym serem ( 15 dag). 4. Ziemniaki układamy na dnie naczynia żaroodpornego
Kulinarna Chwilacoś wpadnie nowego na bloga. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę od tego, że gotuję sobie z jarzyn (liści(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki… Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem
Kardamonovycoś wpadnie nowego na bloga. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę od tego, że gotuję sobie z jarzyn (liści(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki... Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem
Kardamonovybezglutenowych. Zapraszam do przygotowania tej bardzo smacznej sałatki :-) * * * Składniki (proporcje na jeden półmisek): 250 g makaronu ryżowego 1 mała puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju 1 papryka czerwona 1 mała cebula 3 ogórki kiszone sól, pieprz i koperek (może być suszony) oliwa Wykonanie: 1. Makaron gotujemy jak zwykle, odcedzamy i studzimy pod zimną wodą
Kawa z mlekiemmiło, jeśli zostawisz komentarz. Jajko – symbol rodzącego się życia i obfitości . Składniki : 4 jajka na twardo, 2 łyżki posiekanych oliwek konserwowych z papryką 1 łyżka majonezu, pieprz świeżo zmielony, do dekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek
Pysznosci Babci Basi