ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:270/331)

Sałatka " Gram w zielone" z kus kusem 100

porcję na minimum 4 osoby. Składniki : - kasza kus- kus - u mnie pół szklanki - 3 małe, okrągłe cukinie ( mogą być dwie średnie , zwykłe) - puszka groszku konserwowego - gotowany bób - niewiele go użyłam ok 50-100g - duży ogórek szklarniowy - łyżka suszonej pietruszki - sól, pieprz do smaku - łyżka oleju lnianego. Jeśli nie macie może być oliwa z oliwek albo po prostu olej rzepakowy

Kuchnia Pełna Emocji
Szybka sałatka z selera i brokuła z sosem czosnkowo-ziołowym 336

selera ma niejedną twarz, wszystkim właściwie smakuje i na prawdę szybko się robi. Składniki seler sałatkowy w łagodnej zalewie  Develey kukurydza konserwowa  Develey sos czosnkowo-ziołowy wyrafinowanie kremowy  Develey 5 jaj ogórki korniszony lub kanapkowe duży brokuł jabłko sól i pieprz do smaku Najpierw gotujemy jaja na twardo, odkładamy i międzyczasie gotujemy brokuły podzielone na różyczki

Z Kuchni Do Kuchni
Prosta zapiekanka z ziemniakami 197

przepis na pozbycie się wszystkich resztek z lodówki. Często po przygotowaniu innego ulubionego dania, zostaje nam to jakaś marchewka, to otwarty słoik z ogórkami, czy jeszcze inne kawałki warzyw, zarówno tych świeżych jak i konserwowych. To wszystko możemy wykorzystać i nic nam się nie zmarnuje, a tylko doda smaku naszemu daniu. Jednak nawet taka najprostsza forma jest pyszna

KasiaiKrzysiu.pl
Sałatka ziemniaczana z szynką konserwową 170

ziemniaki dorzucamy kilka dodatkowych. I za jednym gotowaniem mamy je również  do sałatki. Składniki: Kilka ziemniaków ugotowanych w mundurkach 150 gram szynki konserwowej 5 jajek ugotowanych na twardo 1 duża cebula 3-4 ogórki kiszone 1 słoik marchewki z groszkiem Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Ziemniaki, jajka, cebulę kroimy w kostkę. Natomiast szynkę kroimy w cienkie paseczki. Dodajemy odsączoną

Smaki Ewy
Sałatka jarzynowa 133

wspaniale całości. Polecam! Składniki: 4 ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 1 małe jabłko 1 mała cebula 4 ogórki kiszone 1 szklanka fasolki czerwonej 1 szklanka kukurydzy z puszki 1 szklanka groszku konserwowego 1-2 łyżki ulubionej musztardy majonez domowy (przepis tutaj ) szczypta czarnej soli (dla “jajecznego” posmaku) pieprz czarny mielony świeże zioła – koperek

Lamarida.pl
Trochę smaku lata w słoikach 113

Ogórki to chyba jedne z najpopularniejszych przetworów dominujących w polskiej kuchni. Jak wiemy cieszą się powodzeniem w każdej postaci: kiszone, konserwowe, małosolne. To już zależy od nas, które lubimy bardz iej. Moje ulubione to kiszone, ale mam już ich sporo w spiżarce. Dlatego dzisiaj przepis na ogórki małosolne. Robi się je błyskawicznie i można się nimi zajadać już

noteskulinarnyfiga
Pasta z makreli i białej fasoli 217

Dziś smaczna i zdrowa pasta na kanapki. Głównymi składnikami są makrela i biała fasola konserwowa Jamar , jajko, kilka przypraw. Wiele nie trzeba, by przygotować smaczne śniadanie czy kolację. Pastę podaję najczęściej z plastrem pomidora lub ogórka, kromką chleba i koperkiem. Możecie do pasty dodać także suszone pomidory lub ogórek kiszony - z pewnością wzbogacą smak domowej zdrowej pasty na kanapki

Zasmakuj Kuchni
sałatka w szynce z chilli... 192

ugotowane 6 ziemniaków, 3 marchwie, mały seler, 2 pietruszki, 4 jajka pokroić na kostkę - dodać pokrojone 3 większe ogórki kiszone, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem - schować do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły na plaster szynki konserwowej nałożyć czubatą łyżkę sałatki i przykryć mniejszą połową szynki - na wierzch położyć marynowane na słodko-kwaśno ostre papryczki chilli

W Mojej Kuchni Lubię
Kolorowa sałatka z wędzonym kurczakiem 210

kurczakiem Pyszna, szybka i łatwa w wykonaniu sałatka z wędzonym kurczakiem i warzywami. Polecam! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 1 ogórek gruntowy 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 10 dkg żółtego sera 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól

Blog z Apetytem
Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką 89

Zaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt smaczny wg konsumentów.  Składniki:     200 g szynki konserwowej   1 słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto )   1 mała puszka kukurydzy   200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta

R'n'G Kitchen
Obiad inspirowany “Sztuką Gotowania” Niki Segnit 138

naczyniu 3 łodygi selera naciowego – oczyszczone z włókien ok. kilo arbuza – pokrojonego w kostkę z wyjętymi pestkami ogórek – umyty i pokrojony w półplasterki 200 g sera korycińskiego – u mnie z czarnuszką puszka kukurydzy konserwowej – odsączonej z zalewy po łyżce sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy dymka razem ze szczypiorem – drobno posiekana garść płatków migdałów

Ugotowane pozamiatane
Obiad inspirowany “Sztuką Gotowania” Niki Segnit 143

naczyniu 3 łodygi selera naciowego – oczyszczone z włókien ok. kilo arbuza – pokrojonego w kostkę z wyjętymi pestkami ogórek – umyty i pokrojony w półplasterki 200 g sera korycińskiego – u mnie z czarnuszką puszka kukurydzy konserwowej – odsączonej z zalewy po łyżce sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy dymka razem ze szczypiorem – drobno posiekana garść płatków migdałów

Ugotowane pozamiatane
sałatka z razowego makaronu z warzywami i sosem majonezowo-maślankowym... 165

Składniki: makaron rurki razowy 1 opakowanie, marchewka ugotowana 4 średnie, fasolka szparagowa mamut 15 dag, ogórek gruntowy 2 średnie, jaja na twardo 5 sztuk, kukurydza w puszce 1 puszka, groszek konserwowy 1 puszka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, sos sałatkowy włoski 1 opakowanie, majonez 4 łyżki, maślanka 1 szklanka, pieprz czarny grubo mielony

W Mojej Kuchni Lubię
Sałaka z bobem i indykiem 123

świetnym drugim śniadaniem, które można zabrać do pracy. 500 g bobu 300 g fileta z indyka 1 duży pomidor malinowy 2 małe ogórki gruntowe 1/2 czerwonej papryki 1 garść dowolnej mieszanki sałat 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 gałązka świeżego tymianku 1 łyżka siekanej natki pietruszki Na marynatę do indyka 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka ketchupu 1 łyżka sosu(...)wystygnie pokroić na mniejsze kawałki. Bób ugotować w posolonej wodzie, po wyjęciu z wrzątku zahartować w zimnej wodzie, a następnie go obrać. Do bobu dodać pokrojone i obrane ogórki, pokrojony pomidor i paprykę, kukurydzę i listki tymianku, natki oraz sałaty. Składniki na sos wymieszać razem. Do sałaty dodać pokrojonego indyka oraz sos, wszystko razem wymieszać. Podawać od razu. Jeżeli

Krylowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania