spotkanie ze znajomymi. Jest pyszna i kolorowa. Nikt się jej nie oprze. SAŁATKA CODZIENNA – PRZEPIS Składniki 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 papryka 3 jajka 4 ogórki kiszone 1 cebula 2 marchewki 1 słoik pieczarek marynowanych 3 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka ugotować
Alle Dobre!Prosta i smaczna sałatka z brokułem i szynką idealna na każdą okazję. Składniki 1 mały brokuł 4 ogórki korniszony 1 mała puszka kukurydzy 5 łyżek groszku konserwowego 2 pomidory 150 gr szynki 150 gr mozzarelli ketchup majonez 3 łyżki jogurtu naturalnego ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego koperku sol, pieprz odrobina soku z cytryny Przygotowanie Brokuła gotujemy przez chwile
Wasze Przepisypieszą lub rowerową. Do zrobienia takich kanapek polecam również m argarynę Optima Omega 3 . PASTA KANAPKOWA PIKNIKOWA Składniki: 1 gruby plaster szynki konserwowej 1 gruby plaster sera żółtego 1/4 pora 1 świeży ogórek polny lub 1/2 szklarniowego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka masła lub margaryny np. Optima Omega3 sól, pieprz do smaku dodatkowo: pieczywo tostowe
Bon appetit mon amiemajonezem i zieloną pietruszką. Majonez oczywiście był swojej roboty :) Miło tak powspominać :) Składniki: 2 ziemniaki 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 średniego selera 3-4 ogórki kiszone 1 por (tylko biała część) 1 puszka groszku konserwowego 8 jajek 1 łyżka musztardy 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler ugotować w mundurkach. Jajka ugotować osobno
Agusiowe smakołykiwedle uznania pokrojoną wędlinę np.piersi wędzone z kurczaka. Ananasa i selera odsączyłam z zalew, żeby nie puściły w sałatce zbyt dużo soku. Dodałam kukurydzę konserwową. Odsączonego ananasa pokroiłam. Jajka powędrowały do reszty składników. Obranego ogórka przekroiłam wzdłuż, odkroiłam środki z pestkami a resztę pokroiłam w kostkę. Ser starłam na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszałam. Posoliłam,doprawiłam pieprzem
potrawyregionalnesera żółtego · 15 dag szynki konserwowej · 3 łyżki majonezu · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Pora kroimy w plasterki, rzodkiewkę oraz ogórki w kostkę 2. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy
Kulinarna ChwilaKiedyś bardzo często robiło się takie ogórki u mnie w domu. Dziś już trochę rzadziej, wolimy kiszone, ale konserwowe czyli korniszony też są obowiązkowym elementem wyposażenia naszej domowej spiżarki. Troszkę czasu zajmuje ich przygotowanie ale naprawdę warto. ok 5 kg ogórków marchewka cebula koper chrzan gorczyca ziele angielskie liść laurowy pieprz czarny cały Zalewa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepietruszki kilka listków świeżej bazylii 2 łyżki soli himalajskiej różowej pieprz do smaku 2-3 liście laurowe kilka sztuk ziela angielskiego zielona sałatka 3 ogórki gruntowe 1 miękkie awokado kilka sztuk cebulki perłowej (konserwowej) szczypiorek sól, pieprz odrobina soku z cytryny ewentualnie rzodkiewka do dekoracji jogurt naturalny do podania Do garnka wlać wodę, dodać umyte gałązki pietruszki, koperku(...)ziele angielskie. Na sam koniec wsypać sól oraz pieprz do smaku. Zalewę zagotować. W międzyczasie łososia umyć i pokroić na mniejsze kawałki (zgrabne kwadraty). W międzyczasie przygotować sałatkę. Ogórki umyć i odciąć końcówki. Przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę umyć, przekroić na dwie części i pokroić w cienkie plasterki. Awokado przekroić na pół, pozbawić pestki, wyjąć
Ugotowaćlekka i sycąca. Wystarczy wszystko ułożyć na talerzu, polać sosem i gotowe :) Składniki: * 2 garście mixu sałat * 1 pomidor * kilka plasterków ogórka ze skórką * 1-2 jajka * 5-6 rzodkiewek * nieduży kawałek czerwonej papryki * 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki sosu czosnkowego * szczypta przyprawy do sałatek Wykonanie: Mix sałat opłukac pod bieżącą wodą, osuszyć ułożyć na talerzu. Pomidora(...)pokroić na 8 części, ogórka w cienkie plasterki (można też każdy plasterek przekroić na pół), rzodkiewki w plasterki, paprykę czerwoną w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na 4 części. Wszystkie warzywa ułożyć na mixie sałat, posypać kukurydzą konserwową, przyprawą do sałatek. Delikatnie polać sosem czosnkowym
Zrób to smacznieNIEzwyczajna sałatka ziemniaczana z zielonym groszkiem, ogórkiem kiszonym i serem kozim w jogurtowo-majonezowym sosie, z dobrym smakiem i charakterem :)Zaserwowana w cykoriowych łódeczkach, przez co sprawdzi się na różnego typu imprezach, gdyż jest wygodna do trzymania, idealna na dwa małe kęsy, no i wygląda apetyczniej niż 'wymemłana' sałatka(...)podana w misie (głównie dotyczy to sałatek majonezowych)!Jeżeli więc zostały Wam ziemniaki z wczorajszego obiadu, to już wiecie co robić! ;)))* ziemniaki- 2 duże* groszek konserwowy- mała puszka* ser kozi twardy- około 90 g* ogórek kiszony- 1 szt.* jogurt naturalny- 2 czubate łyżki* majonez- 1 czubata łyżka* cykoria- 2-3 szt.* sok z cytryny- 1 łyżeczka* pieprz, sól* natka pietruszki/koper-
Kraina Miodem Płynącatwardo 2 szt. Majonez 2 łyżki Papryka słodka mielona 1 łyżeczka Ogórek korniszon 2 szt. Chrzan tarty 2 łyżki(może być ze słoiczka) Jogurt naturalny ½ małego kubka Szynka konserwowa 2 plasterki Ser biały chudy 15 dag Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić
Tradycyjna Kuchniasałatki na szybko i brałam to co miałam w domu. Składniki: 4 jajka 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 kostki fety 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasolki czerwonej 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną
talerz przyjemnościpuszki kukurydzy konserwowej · 4 jajka · ½ kg płatów śledziowych solonych · 3 ogórki kiszone · Sól · Pieprz · 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania
Kulinarna ChwilaSałatka z serkiem wiejskim i groszkiem konserwowym – pyszna i lekka sałatka, idealna na śniadanie, kolację, czy też w pudełeczko do pracy :) Jest szybka i niezwykle
Kulinarne PrzebojeSałatek nigdy dość prawda? Kolejna propozycja na sałatkę :) tym razem padło na tortelini 250 g tortellini Szynka konserwowa ok. 200 g Pół puszki kukurydzy 1 ogórek zielony średni pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego mały ząbek czosnku sól,pieprz Do wcześniej ugotowanego tortellini dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka zielonego,odsączoną kukurydzę
Andzia Pichci