sera żółtego · 15 dag szynki konserwowej · 3 łyżki majonezu · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Pora kroimy w plasterki, rzodkiewkę oraz ogórki w kostkę 2. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy
Kulinarna ChwilaKiedyś bardzo często robiło się takie ogórki u mnie w domu. Dziś już trochę rzadziej, wolimy kiszone, ale konserwowe czyli korniszony też są obowiązkowym elementem wyposażenia naszej domowej spiżarki. Troszkę czasu zajmuje ich przygotowanie ale naprawdę warto. ok 5 kg ogórków marchewka cebula koper chrzan gorczyca ziele angielskie liść laurowy pieprz czarny cały Zalewa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepietruszki kilka listków świeżej bazylii 2 łyżki soli himalajskiej różowej pieprz do smaku 2-3 liście laurowe kilka sztuk ziela angielskiego zielona sałatka 3 ogórki gruntowe 1 miękkie awokado kilka sztuk cebulki perłowej (konserwowej) szczypiorek sól, pieprz odrobina soku z cytryny ewentualnie rzodkiewka do dekoracji jogurt naturalny do podania Do garnka wlać wodę, dodać umyte gałązki pietruszki, koperku(...)ziele angielskie. Na sam koniec wsypać sól oraz pieprz do smaku. Zalewę zagotować. W międzyczasie łososia umyć i pokroić na mniejsze kawałki (zgrabne kwadraty). W międzyczasie przygotować sałatkę. Ogórki umyć i odciąć końcówki. Przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę umyć, przekroić na dwie części i pokroić w cienkie plasterki. Awokado przekroić na pół, pozbawić pestki, wyjąć
Ugotowaćlekka i sycąca. Wystarczy wszystko ułożyć na talerzu, polać sosem i gotowe :) Składniki: * 2 garście mixu sałat * 1 pomidor * kilka plasterków ogórka ze skórką * 1-2 jajka * 5-6 rzodkiewek * nieduży kawałek czerwonej papryki * 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki sosu czosnkowego * szczypta przyprawy do sałatek Wykonanie: Mix sałat opłukac pod bieżącą wodą, osuszyć ułożyć na talerzu. Pomidora(...)pokroić na 8 części, ogórka w cienkie plasterki (można też każdy plasterek przekroić na pół), rzodkiewki w plasterki, paprykę czerwoną w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na 4 części. Wszystkie warzywa ułożyć na mixie sałat, posypać kukurydzą konserwową, przyprawą do sałatek. Delikatnie polać sosem czosnkowym
Zrób to smacznieNIEzwyczajna sałatka ziemniaczana z zielonym groszkiem, ogórkiem kiszonym i serem kozim w jogurtowo-majonezowym sosie, z dobrym smakiem i charakterem :)Zaserwowana w cykoriowych łódeczkach, przez co sprawdzi się na różnego typu imprezach, gdyż jest wygodna do trzymania, idealna na dwa małe kęsy, no i wygląda apetyczniej niż 'wymemłana' sałatka(...)podana w misie (głównie dotyczy to sałatek majonezowych)!Jeżeli więc zostały Wam ziemniaki z wczorajszego obiadu, to już wiecie co robić! ;)))* ziemniaki- 2 duże* groszek konserwowy- mała puszka* ser kozi twardy- około 90 g* ogórek kiszony- 1 szt.* jogurt naturalny- 2 czubate łyżki* majonez- 1 czubata łyżka* cykoria- 2-3 szt.* sok z cytryny- 1 łyżeczka* pieprz, sól* natka pietruszki/koper-
Kraina Miodem Płynącatwardo 2 szt. Majonez 2 łyżki Papryka słodka mielona 1 łyżeczka Ogórek korniszon 2 szt. Chrzan tarty 2 łyżki(może być ze słoiczka) Jogurt naturalny ½ małego kubka Szynka konserwowa 2 plasterki Ser biały chudy 15 dag Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić
Tradycyjna Kuchniasałatki na szybko i brałam to co miałam w domu. Składniki: 4 jajka 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 kostki fety 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasolki czerwonej 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną
talerz przyjemnościpuszki kukurydzy konserwowej · 4 jajka · ½ kg płatów śledziowych solonych · 3 ogórki kiszone · Sól · Pieprz · 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania
Kulinarna ChwilaSałatka z serkiem wiejskim i groszkiem konserwowym – pyszna i lekka sałatka, idealna na śniadanie, kolację, czy też w pudełeczko do pracy :) Jest szybka i niezwykle
Kulinarne PrzebojeSałatek nigdy dość prawda? Kolejna propozycja na sałatkę :) tym razem padło na tortelini 250 g tortellini Szynka konserwowa ok. 200 g Pół puszki kukurydzy 1 ogórek zielony średni pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego mały ząbek czosnku sól,pieprz Do wcześniej ugotowanego tortellini dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka zielonego,odsączoną kukurydzę
Andzia Pichcipierś i rwąc ją w palcach. Mamy już ugotowany al dente makaron i poszarpaną pierś z kurczaka. Do tych składników dodajemy jeszcze pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone, czerwoną cebulę, odsączony z zalewy seler konserwowy oraz kukurydzę, którą wcześniej również odsączamy z zalewy. Produkty do przyrządzenia sałatki doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy makaron i mieszamy. Sałatka smakuje rewelacyjnie, zwłaszcza
MamaOskarkajajka gotuję na twardo i studzę. Odlewam olej lub sos z puszek tuńczyka i mięso ryby rozdrabniam widelcem, odcedzam kukurydzę konserwową i wrzucam do miski. Jajka, paprykę i ogórka kroje w kostkę. Mieszam w misce wszystkie składniki, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję majonez, i mieszam. Sałatka
Gotuj Się Kto Możebakłażanami i papryką. Pastę z tuńczyka przygotowuję jeszcze na kilka sposobów: dodaję do twarogu i tuńczyka świeże pomidory lub passatę, koncentrat dodaję do pasty kiszone ogórki dodaję jajka ugotowane na twardo dodaję warzywa konserwowe, np. fasolę lub groszek dodaję zamiast twarogu serek wiejski lub majonez. Pasta z tuńczyka poleca się na śniadanie, na kanapki, z dodatkiem koperku i warzyw
Zasmakuj Kuchnimoim stole Wielkanocnym. Polecam, bo jest genialnie prosta i przepyszna! Składniki : * makaron z 2 zupek chińskich * puszka tuńczyka * groszek, kukurydza i marchewka konserwowa * 1 cebula czerwona * kilka pieczarek * 1 zielony ogórek * 2 jajka ugotowane na twardo * sól, pieprz do smaku * 3 łyżki majonezu Przygotowanie : Makaron rozkruszyć i zalać wrzątkiem tyle by przykrył makaron
Magiczne Życie Martywszystko z rybki :) Polecam wam prostą sałatkę warzywną z marynowanymi płatami rybki. Składniki: 4 płaty marynowanego śledzia groszek konserwowy 1 puszka kukurydza konserwowa pół puszki marchew ugotowana 3 spore sztuki ogórki kiszone z 8 szt ziemniaki 6 szt majonez tyle aby starczyło nam do wymieszania składników sól i pieprz do smaku koperek do przystrojenia Wykonanie
Różowa kuchniadoskonałym. Przygotowanie sałatki zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Watro w kilka chwil przygotować pyszną przekąskę dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 3 kabanosy wieprzowe, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1/2 słoika selera wiórki, 1 por, 4 ogórki kiszone, 4 jajka , 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem , sól , pieprz . PRZYGOTOWANIE: 1. Kabanosy gotuję kilka minut we wodzie. Wyjmuję
Tradycyjna kuchnia Kasiskładniki: 1 mały słoiczek buraczków konserwowych w całości 3 jajka 2 cebule 1 ogórek kiszony 2 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki majonezu natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie w drobną kostkę kroimy buraki, cebulę, jajka oraz ogórka. Dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec posypujemy posiekaną natkę pietruszki i uprażone
Domowy Smak Jedzeniapodobnie jak nasza Polska , do lekkich nie należy, ale w 100% jest warta wypróbowania. Składniki : 4 podłużne buraki 5 jaj 1 puszka groszku konserwowego 3 matyjasy 1 cebula 3 - 4 kiszone ogórki (w zależności od wielkości) 250 g majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie
Gosia gotujenależy, ale w 100% jest warta wypróbowania :) Sałatka przed wymieszaniem Składniki : 4 podłużne buraki 4 jajka na twardo 1 puszka groszku konserwowego 3 matyjasy 1 cebula 3 - 4 kiszone ogórki (w zależności od wielkości) 250 g majonezu sól i pieprz do smaku Sałatka
Gosia gotuje