ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:272/331)

Pasta z makreli i białej fasoli 185

Dziś smaczna i zdrowa pasta na kanapki. Głównymi składnikami są makrela i biała fasola konserwowa Jamar , jajko, kilka przypraw. Wiele nie trzeba, by przygotować smaczne śniadanie czy kolację. Pastę podaję najczęściej z plastrem pomidora lub ogórka, kromką chleba i koperkiem. Możecie do pasty dodać także suszone pomidory lub ogórek kiszony - z pewnością wzbogacą smak domowej zdrowej pasty na kanapki

Zasmakuj Kuchni
sałatka w szynce z chilli... 164

ugotowane 6 ziemniaków, 3 marchwie, mały seler, 2 pietruszki, 4 jajka pokroić na kostkę - dodać pokrojone 3 większe ogórki kiszone, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem - schować do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły na plaster szynki konserwowej nałożyć czubatą łyżkę sałatki i przykryć mniejszą połową szynki - na wierzch położyć marynowane na słodko-kwaśno ostre papryczki chilli

W Mojej Kuchni Lubię
Kolorowa sałatka z wędzonym kurczakiem 185

kurczakiem Pyszna, szybka i łatwa w wykonaniu sałatka z wędzonym kurczakiem i warzywami. Polecam! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 1 ogórek gruntowy 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 10 dkg żółtego sera 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól

Blog z Apetytem
Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką 70

Zaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt smaczny wg konsumentów.  Składniki:     200 g szynki konserwowej   1 słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto )   1 mała puszka kukurydzy   200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta

R'n'G Kitchen
Obiad inspirowany “Sztuką Gotowania” Niki Segnit 110

naczyniu 3 łodygi selera naciowego – oczyszczone z włókien ok. kilo arbuza – pokrojonego w kostkę z wyjętymi pestkami ogórek – umyty i pokrojony w półplasterki 200 g sera korycińskiego – u mnie z czarnuszką puszka kukurydzy konserwowej – odsączonej z zalewy po łyżce sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy dymka razem ze szczypiorem – drobno posiekana garść płatków migdałów

Ugotowane pozamiatane
Obiad inspirowany “Sztuką Gotowania” Niki Segnit 116

naczyniu 3 łodygi selera naciowego – oczyszczone z włókien ok. kilo arbuza – pokrojonego w kostkę z wyjętymi pestkami ogórek – umyty i pokrojony w półplasterki 200 g sera korycińskiego – u mnie z czarnuszką puszka kukurydzy konserwowej – odsączonej z zalewy po łyżce sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy dymka razem ze szczypiorem – drobno posiekana garść płatków migdałów

Ugotowane pozamiatane
sałatka z razowego makaronu z warzywami i sosem majonezowo-maślankowym... 142

Składniki: makaron rurki razowy 1 opakowanie, marchewka ugotowana 4 średnie, fasolka szparagowa mamut 15 dag, ogórek gruntowy 2 średnie, jaja na twardo 5 sztuk, kukurydza w puszce 1 puszka, groszek konserwowy 1 puszka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, sos sałatkowy włoski 1 opakowanie, majonez 4 łyżki, maślanka 1 szklanka, pieprz czarny grubo mielony

W Mojej Kuchni Lubię
Sałaka z bobem i indykiem 96

świetnym drugim śniadaniem, które można zabrać do pracy. 500 g bobu 300 g fileta z indyka 1 duży pomidor malinowy 2 małe ogórki gruntowe 1/2 czerwonej papryki 1 garść dowolnej mieszanki sałat 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 gałązka świeżego tymianku 1 łyżka siekanej natki pietruszki Na marynatę do indyka 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka ketchupu 1 łyżka sosu(...)wystygnie pokroić na mniejsze kawałki. Bób ugotować w posolonej wodzie, po wyjęciu z wrzątku zahartować w zimnej wodzie, a następnie go obrać. Do bobu dodać pokrojone i obrane ogórki, pokrojony pomidor i paprykę, kukurydzę i listki tymianku, natki oraz sałaty. Składniki na sos wymieszać razem. Do sałaty dodać pokrojonego indyka oraz sos, wszystko razem wymieszać. Podawać od razu. Jeżeli

Krylowa Kuchnia
Faszerowane patisony 200

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tradycyjna sałatka jarzynowa 134

konkretnego smaku...uwielbiam💙  Składniki: ziemniaki du ż e 3 szt, marchew 3 szt, pietruszka korzeń 2 szt, ogórki kiszone pół dużego słoika, kukurydza pół puszki, groszek mrożony 1 szklanka lub groszek konserwowy pół puszki, jabłko 1 szt, cebula pół szt, jajka 3 szt, sos: majonez 8 łyżek, jogurt naturalny(...)kroimy w drobn ą  kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i również kroimy w kostkę. Jabłko i cebule obieramy i drobno kroimy wraz z ogórkami kiszonymi. Dodajemy odcedzon ą  kukurydze oraz groszek.  Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, musztard ą  i przyprawami. Dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Przechowujemy

kulinarne odsłony pati
sałatka jarzynowa z surimi 315

każde Święta przygotowuję tradycyjne sałatki jarzynowe z szynką z gotowanych warzyw: ziemniaków, marchwi, selera, pietruszki, oraz gotowanych jajek na twardo, własnoręcznie przygotowanych ogórków kiszonych, niekiedy z groszkiem (Piotrek uwielbia groszek w sałatce, ja nie cierpię konserwowego groszku z puszki), soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, oraz szynki i majonezu. Sałatka jarzynowa jest u nas obowiązkowa również na różnych innych(...)mundurkachwarzywa ugotowane w rosole:3 marchewki1/2 selera1 pietruszka korzeń + natka10 gotowanych paluszków surimi3 szt. ogórek kiszony3 łyżki majonezu delikatnego Winiary1 łyżka ostrej musztardysól i pieprz do smakuPrzygotowanie: Ziemniaki gotujemy w łupinkach, nie możemy ich rozgotować, mają być sprężyste. Ugotowane warzywa z rosołu kroimy w kostkę. Ogórki kiszone również kroimy, ale w drobną kostkę. Paluszki surimi wyjmujemy z folii

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka „prosiaczek” 64

będziesz mogła opędzić się od komplementów za kreatywność. Składniki: 6 ugotowanych ziemniaków 3 małe ugotowane marchewki 5 ugotowanych jajek 4 ogórki kiszone 1 cebula 1 mała puszka zielonego groszku 1 puszka kukurydzy konserwowej pietruszka kilka łyżek majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Wykonanie sałatki jest banalnie proste. Wystarczy składniki pokroić, włożyć do miski, dodać

Wasze Przepisy
Śledź po japońsku 89

Śledź po japońsku – to tradycyjna przekąska imprezowo-świąteczna, bardzo popularna w czasach PRL’u. Robi się go szybko, więc stanowi też super przekąskę na

Kulinarne Przeboje
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 199

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZAPIEKANKA KEBAB - HOLENDERSKI + FILMIK 196

piersi z kurczaka  500 g gotowych frytek 1 łyżka przyprawy do kebaba, gyrosa lub grilla 200 g sera żółtego goudy kilka papryk konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1/2 część sałaty pekińskiej lub lodowej 1 ogórek zielony  2 pomidory 1/2 części pora ketchup do polania

Kulinarne Fantazje Marioli
SAŁATKA Z GOTOWANYM KURCZAKIEM 145

miałam pod ręką i tak powstała pyszna, sycąca sałatka. Polecam :) Składniki: * 6 pałek gotowanych z kurczaka * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszku groszku konserwowego * pół puszki czerwonej fasoli w puszce * pół czerwonej papryki * 5-6 ogórków curry * sól i pieprz do smaku * 1 łyżeczka musztardy sarepskiej * 1 łyżka majonezu Wykonanie: Mięso z kurczaka oddzielić od kości

Zrób to smacznie
Sałatka. Kaszka Kuskus z Tuńczykiem i Papryką 235

przygotowaniu i syta, idealnie nadaje się na kolację lub jako drugie śniadanie do pracy. Będziemy potrzebować: 300 g kaszki kuskus 1 puszka kukurydzy konserwowej (puszka 400 g) 1 puszka fasoli czerwonej (puszka 400 g) 4 ogórki kiszone około 300 g pomidorów 1 puszka tuńczyka w kawałkach około 20 oliwek 1 strąk papryki pęczek szczypiorku na sos: 3 łyżki majonezu

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania