Prosta i pyszna sałatka, która sprawdzi się idealnie podczas każdej imprezy. Składniki 1 ogórek zielony pęczek szczypiorku 1 papryka czerwona 2 cebule czerwone 40 dag szynki konserwowej puszka kukurydzy puszka groszku ser żółty 30 dag makaron drobny (u mnie kokardki pół opakowania) kilka rzodkiewek sól, pieprz majonez Przygotowanie Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić i odstawić
Wasze Przepisyśrednich marchewek 4 ziemniaki 4-5 jajek gotowanych na twardo 0,5 dużego selera lub jeden mały 2 małe pietruszki 4-5 ogórków kiszonych 1 kwaśne jabłko pół małej cebulki duża puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy (opcjonalnie) majonez 1 łyżka musztardy (opcjonalnie) sól pieprz Instrukcje Marchew, pietruszkę, selery i ziemniaki dokładnie myjemy i wkładamy do dużego garnka, zalewamy(...)Ugotowane i zimne warzywa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę ( ja lubię drobno pokrojoną sałatkę). Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę i obrane jabłko również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączmy z zalewy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem z odrobiną musztardy. Dobrze jest
To co lubię - gotuję i polecamSkładniki na cztery porcje. Składniki: 75 g makaronu w kształcie ryżu 1 ogórek szklarniowy mały 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 łyżki koperku świeżego 3 łyżki majonezu Sól, pieprz do smaku Przepis: Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i pozostawiamy
Emcia Pichcituńczykiem, serem i jajkiem Sałatka warstwowa z tuńczykiem i makaronem w kształcie ryżu – Składniki: 120 g makaronu w kształcie ryżu 2 ogórki szklarniowe (ok. 500g) 2 puszki tuńczyka w oleju 1 puszka kukurydzy konserwowej (220g po odsączeniu) 1 pęczek świeżego koperku 3 pełne łyżki pikantnego ketchupu 4 pełne łyżki majonezu Sól, pieprz do smaku Sałatka warstwowa
Kulinarne PrzebojeSmakował całej rodzinie. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, robi się go szybko i naprawdę warto. Spróbujcie. Wianek z dodatkami 1 ciasto francuskie 1 ogórek zielony 1 pomidor 30 dag pieczarek 1 puszka tuńczyka 1 papryka konserwowa 40 dag sera żółtego natka pietruszki 1 laska kiełbasy zwyczajnej lub grube plastry szynki Z ciasta francuskiego wycinać trójkąty o dwóch bokach
Gotuję Testujędoskonale sprawdzi się na każdej imprezie czy przyjęciu SKŁADNIKI: 30 dag pieczarek, 4 jajka, 4 ogórki kiszone, 15 dag polędwicy sopockiej, 10 dag żółtego sera, ½ czerwonej cebuli, ½ puszki groszku konserwowego, 3 łyżki majonezu, pęczek pietruszki, sól i pieprz WYKONANIE: Pieczarki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie 25 min, studzimy, kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy
słodki bratekktóry z ziemniaków to był ten fioletowy;) A Wy? Lubicie jarzynową? Składniki: 4 jajka 4 fioletowe ziemniaki* 3 marchewki 3 kiszone ogórki 3/4 szklanki zielonego groszku (może być mrożony lub z puszki) 4 łyżki konserwowej kukurydzy sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu opcjonalnie: łyżeczka musztardy sok z cytryny, sól, pieprz do smaku Jajka ugotować
Obiad gotowyczas przygotowania Składniki: · 15 dag szynki konserwowej · 3 jajka · 1 papryka czerwona · 1 papryka żółta · 2 ogórki kiszone · 190 g jogurtu naturalnego
Kulinarna Chwilaświątecznym jak i imprezowym stole. Składniki: 1 litr bulionu lub rosołu – mocno doprawionego 10 łyżeczek żelatyny 6-8 plasterków szynki konserwowej kremowy serek chrzanowy (użyłam Almette) 3-4 jajka 1 ogórek gruntowy kilka rzodkiewek pół pęczka szczypiorku Dekoracja: białko jajka, papryka żółta i czerwona, pietruszka *** Bulion (najlepiej przelany przez gazę) podgrzewamy, zdejmujemy z ognia, dodajemy
Blog z Apetytemśledziowa 5-6 średnich płatów śledzi solonych a’la matjas 3-4 średnie ziemniaki 4 jajka 1 duża papryka czerwona 1 puszka groszku konserwowego kawałek pora (około 10 cm jasnej części) 3 średnie ogórki kiszone natka pietruszki 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra 0,5 szkl octu Śledzie wyjąć
Pieguskowa Kuchniadoprawić pod swój smak. Pełna dowolność. Przepis mam od koleżanki z pracy. Polecamy! Składniki : * puszka tuńczyka w sosie własnym * puszka groszku konserwowego * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * 300g ugotowanego makaronu * zielony ogórek * czerwona papryka * czerwona cebula * koperek * sól, pieprz * 3 łyżki majonezu Przygotowanie : Ogórka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę, groszek, fasolę
Magiczne Życie Martypyszny i szybki dodatek do obiadu z kapusty kiszonej i czerwonej papryki. A dla miłośników ogórka kiszonego zapraszam na surówkę z kapusty i ogórka . Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 3 kawałki konserwowej czerwonej papryki 1 mała cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki oliwy cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno pokroić, wrzucić do miski. Marchewkę obrać
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 woreczek ryżu 1 puszka groszku konserwowego pół żółtej papryki pół czerwonej papryki 1 świerzy, duży ogórek pół cebuli cukrowej Sos: 3 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu 4 łyżeczki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta curry sól Sposób wykonania: Ryż gotujemy na sypko. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę. Wszystko
Qchnia po prostuSałatka z wędzonym kurczakiem na każdą okazję Składniki: 200 -300 g wędzonego kurczaka 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy i groszku firmy Jamar 3 duże ogórki kiszone 4 jajka 1 mała pora pieprz, sól 4-5 łyżek majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Kurczaka obieramy z mięsa. Seler oraz kukurydzę z groszkiem odsączamy dokładnie
W Moim Magicznym Domu