Wiosenna surówka obiadowa Pyszny, szybki i zdrowy dodatek do obiadu. Polecam! Składniki: 1/2 małej białej kapusty 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 1 pęczek rzodkiewek 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy garść suszonych pestek dyni 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz *** Kapustę drobno
Blog z Apetytempęczek koperku puszka 400 g kukurydzy konserwowej na sos: około 5 łyżek oliwy lub oleju do sałatek 2 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego szczypta cukru (ksylitolu, miodu) sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Surówka z kapusty i ogórka Przygotowanie: Kapustę obieram z wierzchnich liści i szatkuję. Ogórki dokładnie myję i kroję razem
Uwaga Babcia Gotujesałatkę z tortellini lub sałatkę makaronową z kukurydzą, pomidorami i groszkiem . Składniki: 1 niepełna szklanka (surowego) makaronu w kształcie ryżu 1 puszka kukurydzy konserwowej 200 g szynki drobiowej 1 duży ogórek sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu ewentualnie sałata do podania sałatki Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelać zimną wodą i ostudzić. Kukurydzę odcedzić
Ugotowaćboczku 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka mielonej papryki 1 łyżka mielonej ostrej papryki 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 3 puszki fasoli konserwowej (piękny jaś) sól, pieprz Przygotowanie: Cebule i ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w talarki. Kiełbasy kroimy w talarki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, ogórki, pieczarki, smażymy przez
R'n'G Kitchenimprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie. Przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, ogórka, ryżu, świeżego koperku i ugotowanych na twardo jajek. Składniki: 250g paluszków krabowych 100g ryżu 1 puszka konserwowej kukurydzy z chilli 1 pęczek koperku 4 jajka 2 zielone ogórki 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Paluszki krabowe pokroić w kostkę. 2. Ryż
Szalona Kuchnia Ewelinysmaku TEJ sałatki :) Koniecznie musicie spróbować. Polecam! Składniki: 500 g serka wiejskiego 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka ok. 80-100 g szynki np. konserwowej ok. 20 g kiełków rzodkiewki 1 średni ogórek kiszony pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Wykonanie: Serek wiejski odsączamy i umieszczamy w misce. Groszek dokładnie odcedzamy
MyCookBook.plsmaku TEJ sałatki :) Koniecznie musicie spróbować. Polecam! Składniki: 500 g serka wiejskiego 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka ok. 80-100 g szynki np. konserwowej ok. 20 g kiełków rzodkiewki 1 średni ogórek kiszony pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Wykonanie: Serek wiejski umieszczamy w misce. Groszek dokładnie odcedzamy z zalewy
MyCookBook.plchrupiące tosty:) Zawsze zabieramy ją ze sobą na piknik, dlatego nazywamy ją sałatką piknikową:) Składniki: 1/2 główki sałaty, 2 pomidory, 1/3 czerwonej papryki, 1/2 ogórka, 50 g żółtego sera, 50 g szynki konserwowej, 5 rzodkiewek, 8 kawałków chleba tostowego, ząbek czosnku, łyżka szczypiorku, po 1/2 łyżeczki: słodkiej papryki, kurkumy, oregano, soli, pieprzu, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, ostra papryka
Z miłości do słodkościszkoły. Polecam! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka (lub filet) 150 g drobnego makaronu– u mnie w kształcie ryżu 4 jajka 1 ogórek zielony 1 czerwona papryka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku sól i pieprz *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy
Blog z ApetytemNa śniadanie albo na kolację polecam smaczną sałatkę z tuńczykiem. Tak nie wiele potrzeba do jej stworzenia a efekt końcowy zachwyci każdego :) Składniki 3-4
Różne smaki w kuchniSałatka wiosenna z makaronem Orzo Składniki – 4 porcje: Makaron Orzo pełnoziarnisty – 200g Szynka drobiowa – 100g Ogórek zielony – 1 duża sztuka Rzodkiewka – 5 sztuk Kukurydza konserwowa – 100g Koperek – 1 pęczek Czosnek – 2 ząbki Oliwa z oliwek – 3 łyżki Sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente i studzimy. Makaron wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką, ogórkiem, rzodkiewką i kukurydzą. Do sałatki dodać
Kuchnia Bon Appetitmnie to ten z biedronki z szynką lub grzybami) 1 papryka czerwona ogórek gruntowy - 5 szt. lub jeden duży. 3 jajka kukurydza konserwowa majonez 2 łyżki szczypior - 1 pęczek sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować wg, przepisu na opakowaniu. - odcedzić. W między czasie gotujemy jajka. Ogórki obrać i razem z papryką i jajkami pokroić w kostkę. Szczypiorek również drobno pokroić
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...szynką i pysznym sosem. Polecam! Składniki: 200g makaronu – użyłam makaronu świderki 10dkg salami 10dkd chudej szynki 15 dkg żółtego sera 2 -3 ogórki gruntowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy pół łyżeczki miodu 2 ząbki czosnku sól
Blog z ApetytemSKŁADNIKI: 1/2 małej lub 1/3 dużej główki sałaty lodowej 120 g sera żółtego w kostce (np. gouda, edamski) 4 jajka ugotowane na twardo mały świeży ogórek (okolo 150 g) 0,5 puszki groszku konserwowego 6 rzodkiewek pół opakowania kiełków brokuła (25 g) pół pęczka szczypiorku SKŁADNIKI NA SOS: 180-200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu (w wersji light
Słodko-Słony Świat Ilonykolanka 3 ogórki gruntowe 1 średnia papryka czerwona 150 g szynki konserwowej mała puszka kukurydzy konserwowej 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Wykonanie 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku. 2. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę i szynkę również kroimy
Alle Dobre!przyjemny lekko słodkawy posmak.Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Ugotowane jajka, ananasa i ogórki pokroić w dość drobną kostkę. Seler wyjąć ze słoika, przełożyć na sitko, odcisnąć z zalewy i lekko pokroić. Por wymyć i pokroić w cienkie talarki. Następnie dodać dobrze odcedzony groszek konserwowy, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem wg uznania i całość delikatnie wymieszać. Odstawić
Świat Domowej Kuchni