Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 kawałki papryki konserwowej majonez light pół na pół z jogurtem sól, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem
czarrna od kuchniSkładniki: 150 g ryżu 1 ogórek szklarniowy 150 g szynki konserwowej 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu light 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko … Czytaj dalej Fit sałatka ryżowa
czarrna od kuchniKolorowa sałatka z kaszą gryczaną niepaloną. Składniki : - szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej, - 2 ogórki gruntowe, - 4 kawałki papryki konserwowej ( mam domową krojoną w ćwiartki ) - 1/2 świeżego mango, - cebula dymka ze szczypiorem. Sos : - łyżeczka musztardy sarepskiej, - łyżka oleju, - łyżka zalewy z papryki, - sól, pieprz. Wykonanie : Wszystkie dodatki do kaszy pokroić. Całość wymieszać razem z sosem i schłodzić
Przepisy Mikołajaczęsto dla swojej rodziny, moja córka mogłaby ją jeść chyba codziennie :) Składniki: * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszki groszku konserwowego (użyłam Orzech ) * pół słoika marchewki konserwowej * 4 jajka * 3 średnie ogórki kiszone * 3 średnie ziemniaki * 1 kopiata łyżka majonezu * 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Groszek, kukurydzę i marchewkę przełożyć
Zrób to smacznieśredniej czerwonej cebuli – ok. 50 g 1 papryka czerwona – ok. 190 g 2 średnie pomidory, najlepiej dobrze dojrzałe – ok. 240 g 7 łyżek kukurydzy konserwowej odsączonej z zalewy 1 ogórek zielony – ok. 200 g Sos czosnkowy – Składniki: 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2-3 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich(...)Ogórka pokroić w półplasterki. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Przygotować sos czosnkowy: Do miseczki wrzucić 3 czubate łyżki majonezu i wymieszać z 3 czubatymi łyżkami jogurtu naturalnego gęstego, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny, wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dużym talerzu poukładać poszarpaną sałatę, ogórki
Kulinarne Przebojekolacje lub ciekawe drugie śniadanie do pracy. Polecam! Składniki: 250g tortellini z serem 20 dkg szynki – użyłam polędwicy sopockiej 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 10 dkg żółtego sera 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól oraz pieprz – do smaku 1 pęczek szczypiorku *** Czerwoną
Blog z Apetytemszynki że musiałam stworzyć jej drugą wersję, tylko bardziej sytą. Wyszła pyszna, ale ze względu na majonez ma dużą ilość kalorii ;( Składniki: 300 gram szynki konserwowej w kawałku 500 gram ogórków kiszonych 100-150 gram makaronu pęczek szczypiorku mały słoik majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Szynkę i ogórka kroimy w kostkę około 0,5 x 0,5 cm. Makaron
Życie zaczyna się w kuchnimoże stanowić pożywną kolacje lub ciekawe drugie śniadanie w pracy. Polecam! 250g tortellini z serem 20 dkg szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 10 dkg żółtego sera 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól oraz pieprz – do smaku
Blog z Apetytemwędzonej rybki. U mnie do pasty trafiło akurat to, co było w lodówce. A, że dużo nie było, to jest prosta do zrobienia Możecie dodać śmiało rzodkiewkę, ogórek kiszony, paprykę świeżą i konserwową czy ugotowane na twardo jajko. Co kto lubi i każdemu według jego smaku. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/pasta-z-makreli.jpg","recipeIngredient
Mieszam w GarnkuKrakus. Wyznam Wam, że jeszcze nigdy nie jadłam tak smacznych korniszonów. Polecam Składniki: 2 szkl ugotowanego dużego makaronu 3 jajka ugotowane na twardo 1 słoik ogórków korniszonych Krakus 6 łyżek kukurydzy konserwowej pół pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron kroimy na małe kawałki i przekładamy do miski. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarneKapusta pekińska w połączeniu z marchwią, kukurydzą i przepysznym sosem Tzatziki. Pyszny dodatek do dania głównego! Zapraszam 😊 Składniki: kapusta pekińska pół szt, marchew 2 szt, kukurydza konserwowa pół opakowania, sos Tzatziki: ogórek wężowy pół szt, jogurt naturalny lub grecki 7 łyżek, majonez 2 łyżki, czosnek 2 ząbki, posiekany koperek 1-2 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania
kulinarne odsłony patiSkładniki: 3 średnie ziemniaki 3 jajka 2-3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona cebula 20 dkg wędzonego fileta z kurczaka majonez sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana
czarrna od kuchniwypróbowania. Składniki: 3/4 szklanki makaronu typu ryżyk (odmierzyłam przed ugotowaniem) 2 puszki tuńczyka 4 jajka 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1 duża cebula 2-3 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy konserwowej 10-15 sztuk oliwek marynowanych 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Makaron i jajka ugotować.Wszystkie warzywa i jajka pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć
Agusiowe smakołykiDuże kawałki sera, szynki a do tego seler konserwowy. Dodatkowo jest bardzo szybka do zrobienia. 250g sera w kawałku 300g szynki w kawałku 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy lub 2-3 gruntowe 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Ser i szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę i seler naciowy odsączamy z zalewy. Ogórka kroimy
Szefowa kuchnismaczniejsze. Tym razem zamiast majonezu, dodałam sos czosnkowy Kielecki. Składniki 3 szt marchewki 1 szt pietruszka jedno duże jabłko 1 szt mały seler 2 szt ogórki kiszone 1 szkl groszek konserwowy 1 szt mały
Kulinarne pyszności Molki