już mogą być słone. Sałatkę polecam serdecznie, nie będziecie żałować! [embed]https://youtu.be/pc3lbP879bI[/embed] Składniki na szybką sałatkę z kabanosem i serem żółtym: 6 jajek 4 ogórki kiszone (mogą też być konserwowe) 250 g sera żółtego (dałam goudę) 120 g kabanosów dobrej jakości por 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy (dałam ostrą) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo
e-PrzepisyKulinarnepomysł na smaczną a co najważniejsze, szybką sałatkę śledziową. Składniki; 4 filety śledziowe solone a'la Matjas Seko pół obranego jabłka 1 mały por 3 ogórki kiszone 4 kawałki czerwonej konserwowej papryki sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Przygotowanie; Filety moczymy w wodzie około pół godz. lub dłużej. Odcedzamy i osuszamy. Kroimy na małe
Radość kipiąca uśmiechem.pieczonym kurczakiem, makaronem, szparagami i nie tylko. Składniki: Makaron w kształcie ryżu ok. ½ opakowania Dowolna ilość pieczonego kurczaka ( często wykorzystuję pieczonego kurczaka, który pozostał ) 3 ogórki korniszony 3 kawałki papryki konserwowej Kukurydza z puszki Szparagi ze słoika Kilka plasterków szynki wędzonej na zimno Mały pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Majonez Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzony i hartujemy
Smaki EwySkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać
Prosto i Smacznie z Anetąblogu Składniki: – 100g ryżu brązowego – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 papryka czerwona lub żółta (u mnie czerwona) – 2-3 ogórki kiszone – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżka oleju z awokado (lub innego wg uznania) – garść drobno posiekanej kolendry (lub innej zieleniny wg smaku) – sól
Smaki Arminemałe lub jeden duży ogórek kiszony 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 jajka 1 paczka ryżu brązowego długiego (lub zwykłego) 250 g sera żółtego (opcjonalnie) 6 łyżek majonezu 6 łyżek jogurtu greckiego Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcja na opakowaniu. W drugim rondelku gotujemy na twardo 4 jajka. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone drobno kroimy i odciskamy
Piekielna Kuchnia Patiszybka i łatwa w przygotowaniu potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych imprez czy spotkań z przyjaciółmi. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli przyprawa curry majonez keczup Przygotowanie Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą curry i po około godzinie (można zostawić na więcej czasu
Wasze PrzepisyŚwięta…..śledzie…..sałatka….. :)Składniki:4 filety śledziowe np. korzenne,4 jajka,2 ogórki kiszone,2 łyżki groszku konserwowego,1 łyżka majonezu,2 łyżki śmietany jogurtowej,1 łyżeczka musztardy francuskiej,sól do smaku,pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku,kiełki rzodkiewki do dekoracji,świeża rukola,ziarna kapary.Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na gruba kostkę. Jedno(...)zostawiamy niepokrojone. Ogórek i śledzie kroimy w kostkę. Dwa filety zostawiamy w całości. Majonez mieszamy ze śmietaną i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy ze sobą jajka, ogórki, śledzie, groszek, dodajemy sos śmietanowo - majonezowy i całość ze sobą mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., aby smaki
Moniki Smakołykipolskich stołach od lat. Prosta w przygotowaniu, tania i zdrowa – same zalety Polecam! Składniki: 1 kg marchwi 0.5 kg pietruszki 1 mały seler 3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego majonez sól, pieprz Przygotowanie: Marchew , pietruszkę i selera dokładnie umyć i ugotować. Ugotowane warzywa odcedzić i wystudzić. Kiedy będą już chłodne, obrać i pokroić w plasterki o grubości
Za drzwiami kuchnipolskich stołach od lat. Prosta w przygotowaniu, tania i zdrowa – same zalety Polecam! Składniki: 1 kg marchwi 0.5 kg pietruszki 1 mały seler 3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego majonez sól, pieprz Przygotowanie: Marchew , pietruszkę i selera dokładnie umyć i ugotować. Ugotowane warzywa odcedzić i wystudzić. Kiedy będą już chłodne, obrać i pokroić w plasterki o grubości
Za drzwiami kuchniteż było w tym przypadku. Sałatka wypadła bardzo dobrze i tak szybko zniknęła jak się pojawiła. Składniki: Tuńczyk z puszki w oleju 5 jajek 5 ogórków korniszonów 1 cebula ½ słoika konserwowej papryki Biała fasola z puszki Makaron błyskawiczny Sól Pieprz Majonez Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Makaron błyskawiczny rozdrabniamy, zalewamy gorącą, osoloną wodą ( można użyć makaronu z zupki „chińskiej
Smaki Ewyjaką lubicie najbardziej? Składniki: 3 marchewki 3 ziemniaki 1 jabłko 4 jajka mała puszka kukurydzy (140 g masy netto) 1 mała cebula 3-4 ogórki z zalewy musztardowej lub konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka musztardy (dodałam miodową) sól i pieprz Wykonanie: Ugotowałam jajka na twardo, ziemniaki
Kuchnia u KrysiZwijasy z placków tortilii: na piknik, na girlla, na przekaskę ;) Składniki : 2 placki tortilii, serek śmietankowy kanapkowy - opakowanie 100g, kawałek papryki, ogórka kiszonego, 2 plasterki szynki konserwowej, 2 plasterki sera żółtego, natka pietruszki - pół pęczka i więcej pomidorki koktajlowe, pieprz ziołowa - pół łyżeczki, słodka papryka - pół łyżeczki. Przygotowanie : Placki podgrzewamy przez 30 sekund na rozgrzanej patelni z każdej strony. Smarujemy
Lena Gotujeposiłek. Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki czarnych oliwek 3 plastry suszonych pomidorów 1 sztuka ogórka szklarniowego kilka gałązek natki pietruszki 1 dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki kukurydzy konserwowej ok 100 gram papryki konserwowej ( 3-4 kawałki) ok 100 gram ogórków w occie tzw.pikli sól, pieprz 2 łyżki oleju w którym były suszone pomidory 1,5 łyżki
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: Marchew 5 średnich Ziemniaki 5 średnich Jajka 6 Ogórki kiszone 4 sztuki Groszek konserwowy mała puszka Pietruszka korzeń mała Seler ćwiartka Jabłko ćwiartka Por 3 cm Musztarda łyżeczka pełna Majonez 4 łyżki Pieprz 1/2 łyżeczki Sól łyżeczka Przygotowanie: Ziemniaki, seler, pietruszkę oraz marchew ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane warzywa oraz jajka
Kulinarne przygodypuszka kukurydzy konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym) kilka łyżek majonezu sól i pieprz do smaku mały pęczek szczypiorku mały pęczek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem – Wykonanie: Brokuła opłukać, podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Świeżego ogórka szklarniowego umyć, obrać, pokroić(...)gniazd nasiennych, a następnie pokroić w kostkę. Na dno przezroczystej miski wysypać poszatkowaną kapustę pekińską, posmarować cienką warstwą majonezu. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Następnie wyłożyć pokrojone w kostkę ogórki i odsączoną kukurydzę, ponownie posmarować majonezem. Posypać delikatnie solą i pieprzem. Kolejno położyć warstwę z brokułu i tuńczyka. Ponownie posmarować majonezem. Na koniec wysypać pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę
Kulinarne Przeboje