polskich stołach od lat. Prosta w przygotowaniu, tania i zdrowa – same zalety Polecam! Składniki: 1 kg marchwi 0.5 kg pietruszki 1 mały seler 3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego majonez sól, pieprz Przygotowanie: Marchew , pietruszkę i selera dokładnie umyć i ugotować. Ugotowane warzywa odcedzić i wystudzić. Kiedy będą już chłodne, obrać i pokroić w plasterki o grubości
Za drzwiami kuchnipolskich stołach od lat. Prosta w przygotowaniu, tania i zdrowa – same zalety Polecam! Składniki: 1 kg marchwi 0.5 kg pietruszki 1 mały seler 3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego majonez sól, pieprz Przygotowanie: Marchew , pietruszkę i selera dokładnie umyć i ugotować. Ugotowane warzywa odcedzić i wystudzić. Kiedy będą już chłodne, obrać i pokroić w plasterki o grubości
Za drzwiami kuchniteż było w tym przypadku. Sałatka wypadła bardzo dobrze i tak szybko zniknęła jak się pojawiła. Składniki: Tuńczyk z puszki w oleju 5 jajek 5 ogórków korniszonów 1 cebula ½ słoika konserwowej papryki Biała fasola z puszki Makaron błyskawiczny Sól Pieprz Majonez Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Makaron błyskawiczny rozdrabniamy, zalewamy gorącą, osoloną wodą ( można użyć makaronu z zupki „chińskiej
Smaki Ewyjaką lubicie najbardziej? Składniki: 3 marchewki 3 ziemniaki 1 jabłko 4 jajka mała puszka kukurydzy (140 g masy netto) 1 mała cebula 3-4 ogórki z zalewy musztardowej lub konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka musztardy (dodałam miodową) sól i pieprz Wykonanie: Ugotowałam jajka na twardo, ziemniaki
Kuchnia u KrysiZwijasy z placków tortilii: na piknik, na girlla, na przekaskę ;) Składniki : 2 placki tortilii, serek śmietankowy kanapkowy - opakowanie 100g, kawałek papryki, ogórka kiszonego, 2 plasterki szynki konserwowej, 2 plasterki sera żółtego, natka pietruszki - pół pęczka i więcej pomidorki koktajlowe, pieprz ziołowa - pół łyżeczki, słodka papryka - pół łyżeczki. Przygotowanie : Placki podgrzewamy przez 30 sekund na rozgrzanej patelni z każdej strony. Smarujemy
Lena Gotujeposiłek. Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki czarnych oliwek 3 plastry suszonych pomidorów 1 sztuka ogórka szklarniowego kilka gałązek natki pietruszki 1 dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki kukurydzy konserwowej ok 100 gram papryki konserwowej ( 3-4 kawałki) ok 100 gram ogórków w occie tzw.pikli sól, pieprz 2 łyżki oleju w którym były suszone pomidory 1,5 łyżki
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: Marchew 5 średnich Ziemniaki 5 średnich Jajka 6 Ogórki kiszone 4 sztuki Groszek konserwowy mała puszka Pietruszka korzeń mała Seler ćwiartka Jabłko ćwiartka Por 3 cm Musztarda łyżeczka pełna Majonez 4 łyżki Pieprz 1/2 łyżeczki Sól łyżeczka Przygotowanie: Ziemniaki, seler, pietruszkę oraz marchew ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane warzywa oraz jajka
Kulinarne przygodypuszka kukurydzy konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym) kilka łyżek majonezu sól i pieprz do smaku mały pęczek szczypiorku mały pęczek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem – Wykonanie: Brokuła opłukać, podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Świeżego ogórka szklarniowego umyć, obrać, pokroić(...)gniazd nasiennych, a następnie pokroić w kostkę. Na dno przezroczystej miski wysypać poszatkowaną kapustę pekińską, posmarować cienką warstwą majonezu. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Następnie wyłożyć pokrojone w kostkę ogórki i odsączoną kukurydzę, ponownie posmarować majonezem. Posypać delikatnie solą i pieprzem. Kolejno położyć warstwę z brokułu i tuńczyka. Ponownie posmarować majonezem. Na koniec wysypać pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę
Kulinarne Przebojeteż zaszaleć z dodatkami, czyli ogóreczki kiszone, konserwowe, grzybki marynowane, kapary... co kto lubi. Tym razem powstała w naszej kuchni wariacja na temat tatara, zamiast tradycyjnych ogórków kiszonych (tak, wiem, niektórzy dają konserwowe...) u nas było awokado z chili i kapary. Coś innego... Tatar wołowy z awokado Składniki: 1) 250 g mięsa wołowego (polędwica
Na kulinarnym poligonielubią lżejsze sałatki, polecam TĄ sałatkę. Składniki: 1 puszka ananasa 1 słoiczek selera konserwowego 200 g sera żółtego 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy 100 g makaronu 1/2 pęczka koperku 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente,przelewamy wodą i odcedzamy. Ananas, seler i kukurydzę odcedzamy
magiczna kuchnia Kasilunch. Nie pożałujecie. 4 tacos 20 dkg krewetek 100 g łososia wędzonego papryczka chili 1/2 mango 4 pomidorki śliwkowe sałata strzępiasta 1 cebula czerwona 1 kawałek ogórka zielonego 4 łyżki kukurydzy konserwowej sól, pieprz masło klarowane 1 limonka Tacos wkładam na rozgrzaną patelnię i podgrzewam. Robię tak z każdą sztuką. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję krewetki, i smażę około minuty
wesoła kuchniakostki Ogórek kiszony 2 szt. Kukurydza konserwowa lub groszek ½ szklanki Oliwki czarne z zalewy ½ szklanki Papryka czerwona 1 szt. Kiełbasa sucha 1 pętko Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ser żółty przełożyć do torebki foliowej do pieczenia, zawiązać sznurkiem , włożyć do rondla, zalać ciepłą wodą i gotować do miękkości sera przez około 15 minut. W między czasie posiekać, ogórki
Tradycyjna Kuchnianiej zakochacie! 1 duży słoik marynowanych pieczarek pęczek szczypiorku 1 podwójna pierś z kurczaka 2 duże marchewki 2 duże ziemniaki 3 jajka puszka kukurydzy 3 ogórki kiszone 3 płaty papryki konserwowej majonez sól pieprz przyprawa gyros (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki i kukurydzę odcedzić. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą gyros, odstawić na godzinę do lodówki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieogórek kiszony, ricotta, pieprz marynowany wszystko razem zmieszałam smaczną pastę w 5 min. przygotowałam. Jeśli z podpłomykami ją podamy to ciekawą przekąskę mamy. Ale pastę z ulubionym pieczywem można też serwować i jej smakiem się delektować. Składniki: pasta z tuńczyka: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym - 185 g, 1 puszka cieciorki konserwowej 400 g, 3 duże ogórki
Moniki Smakołykijeszcze bardziej niż zwykle i nigdy nie mam dość 😉 Dziś mam dla Was fajny przepis na jedną z moich ulubionych letnich sałatek: oczywiście z młodych ziemniaków, z dodatkiem ogórka małosolnego, czerwonej cebuli, rzodkiewki oraz kukurydzy. Wymieszana z jogurtowo - majonezowym sosem z dodatkiem czosnku, odrobiny chrzanu i musztardy oraz świeżego koperku. Bardzo prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna, idealna do letniego(...)truflowymi, boczkiem, serem pleśniowym i pomidorkami koktajlowymi (LINK TUTAJ) . Obie rewelacyjne! Miłego dnia! SKŁADNIKI: 800 - 900 g malutkich młodych ziemniaków 2 czerwone cebule 8 rzodkiewek 3 ogórki małosolne 3/4 puszki kukurydzy konserwowej 2 pełne łyżki majonezu 3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku 4 - 5 łyżek siekanego świeżego koperku sól
Słodko-Słony Świat Ilony