dnia ale można usmażyć lub ugotować kurczaka specjalnie do tego dania. Składniki: Kawałki kurczaka ( najlepiej z sosem) ½ opakowania makronu ( świderki ) Mieszanka ze słoika ( marchew, kukurydza, groszek ) 2 ogórki kiszone ½ słoika papryki konserwowej 1 cebula 100 -150 gram startego sera Łyżka oliwy Sól, pieprz Czosnek granulowany Zioła prowansalskie Pieprz cayenne Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki, paprykę
Smaki Ewyogórki kiszone ze spiżarni, papryka też, ser żółty w plastrach, czosnek 3 ząbki, kiełbasa śląska, kukurydza z puszki... ...dorzucamy sól, pieprz, paprykę w proszku... Paprykę konserwową, kiełbasę, ser i ogórki kroimy w kostkę :) Wszystkie produkty wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, na końcu wyciskamy czosnek... Przekładamy do misek i chowamy do lodówki :) Serwujemy na zimno :) Smacznego
chleba naszegomnie w domu zawsze są chętni na taką sałatkę. Szybko się robi i szybko znika. składniki: 250 g makaronu, u mnie rurki Malma 1 duży długi świeży ogórek 1 słoiczek papryki konserwowej ( o pojemności 0,5 l) 300 g chudej wędliny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki majonez Makaron ugotować al'dente. Przelać wodą i dobrze osączyć. Ogórka obrać ze skórki
Monia miesza i gotujeMniam :) Sałatka z wędzonym kurczakiem Składniki: 200g wędzonego kurczaka (piersi lub udek) puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 3 duże ogórki kwaszone słoiczek selera konserwowego przyprawy: sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu pęczek posiekanego szczypiorku Wykonanie: Kukurydzę odsączamy, seler odsączamy i dodatkowo wyciskamy z nadmiaru zalewy, kroimy na długość 1cm. Ogórki
Smak mojej kuchniJeśli macie jeszcze ogórki, to polecam takie konserwowe na sposób grecki. Przepis mam od bardzo dawna, ale dopiero w tym sezonie je przygotowałam. I już wypróbowałam - więc i Wam polecam! Składniki: ok. 2 kg ogórków Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 łyżki soli Do każdego słoika: kawałek liścia pora (lub krążek cebuli
Kuchnia domowa AniWitajcie dzisiaj przychodzę do was z przepisem na przepyszną sałatkę bambusową! Składniki: - 1 puszka kukurydzy - 150g żółtego sera - 3 ogórki kiszone - 150g szynki konserwowej - 1 słoiczek bambusa - 3 łyżki oliwy z oliwek - sół pieprz do smaku Wykonanie: Odsączmy kukurydzę i bambusa na durszlaku. Kroimy w szynkę w paseczki, ser i ogórka w kosteczkę. Do małego naczynka wlewamy oliwę
Tanio szybko zdroworyżu dodają jej lekkości. Niezwykle delikatne zestawienie smaków. Wprost rozpływa się w ustach:) Potrawa wręcz anielska! Dacie się namówić? 250 g makaronu w kształcie ryżu 2 świeże ogórki 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 jajka 30 dag delikatnej wędliny pęczek koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 12% sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po czym odcedzamy i studzimy
Krokusowy Domłyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron z zupki chińskiej drobno rozkruszyć, zasypać proszek i zalać wrzątkiem. jak makaron zmięknie odlać wodę. Ogórki, paprykę i szynkę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie składniki razem z makaronem wymieszać. Dodać łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Odstawić
Zrób to smaczniekapusty pekińskiej, 2 udka kurczaka wędzonego, 1 średnia czerwona cebula, 3-4 średnie ogórki kiszone, puszka kukurydzy konserwowej. Sos: 3-4 łyżki majonezu, 2 płaskie łyżeczki keczupu. Dodatkowo: sól i pieprz. Dzisiaj kolejna pyszna sałatka z dodatkiem wędzonego kurczaka na moim blogu. Dodatkowo wzbogacona jest o ogórka kiszonego, czerwoną cebulkę, kukurydzę oraz sos keczupowo-majonezowy. Ale akurat(...)nazwy dodałam imię jej autora :) Kapustę pekińską posiekać dosyć drobno. Udka z kurczaka dokładnie oddzielić od kości i zdjąć z nich skórę. Mięso pokroić w drobną kosteczkę. Ogórki kiszone opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Do dużej miski przełożyć kapustę, mięso z kurczaka, ogórki, cebulę i odsączoną kukurydzę
Świat Domowej Kuchnisłoik selera konserwowego 200 g szynki (u mnie polędwica wieprzowa) 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 czerwona cebula 1 jabłko 3 kiszone ogórki 3-4 łyżki majonezu (u mnie Kielecki) sól, pieprz Seler konserwowy osączamy na sicie, dokładnie odciskamy nadmiar płynów. Drobno siekamy. Ananasa dokładnie osączamy. Kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy na sicie. Szynkę kroimy w kostkę. Cebulę
Smaki Na Talerzuzielony majonez. Wyszło pysznie ! Sałatka ryżowa z mango i szynką Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu basmati 1/2 dojrzałego mango 1 zielony ogórek 5 plasterków szynki konserwowej 1/2 pęczka natki sok z 1/2 cytryny 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Natkę wrzucamy do blendera, dodajemy sok z cytryny, szczyptę soli i blednujemy. Następnie dodajemy majonez
Kulinarne przygody Gatitytylko na śniadanie ale i na kolację a składniki do niej nie są wymyślne. Składniki: 1 szklanka makaronu typu kokardki 100 gram wędzonego łososia 2 ogórki kiszone ½ słoika papryki konserwowej 1 czerwona cebula 1 puszka białej fasoli 4 jajka 1 ostra mała papryka ( świeża ) Kilka gałązek pietruszki Majonez Sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Cebulę
Smaki Ewyszybka w przygotowaniu a do tego bardzo smaczna Składniki: 1 opakowanie makaronu ryżowego 200g (cieniutkie, przeźroczyste nitki ) 1 opakowanie paluszków krabowych surimi 300g 4 jajka 1 świeży ogórek 1/2 puszki kukurydzy konserwowej gorący bulion lub woda 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta cukru *** Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą
Blog z Apetytemczerwona cebula 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany pieprz 1. Filety zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia. Jaja gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia. Warzywa konserwowe odcedzamy na durszlaku. Ogórki, cebule i wystudzone jajka kroimy w drobną kostkę. Śledzie odcedzamy i drobno kroimy. 2. Łączymy wszystkie składnik, dodajemy pieprz, majonez i śmietanę, dokładnie mieszamy. Sałatki nie przyprawiamy
Apetyczna babeczkaSkładniki: 1/2 szklanki kuskusa 1/3 średniego ogórka szklarniowego 1 papryka konserwowa 150g kukurydzy 2 plastry sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka sosu sojowego Sól, pieprz Przepis: Kaszę kuskus przesypujemy do garnka i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku. Garnek przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Ogórka, ser i paprykę kroimy na drobna kostkę. Po ostygnięciu, kaszę mieszamy i dodajemy
Emcia Pichci