dań z grilla. Możemy ją również zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Robi się ją na bazie sałaty lodowej z dodatkiem marchwi, ogórków kiszonych (można je zastąpić konserwowymi), cebuli oraz szczypiorku. Surówka kopenhaska przygotowana w ten sposób od jakiegoś czasu gości na moim stole i bardzo nam smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki sałaty
Danka Pichcirobiony z wołowiny, ale można go również przygotować z mięsa wieprzowego. Smacznego!!! Składniki: 1kg polędwicy wołowej, 0,5 kg pieczarek, 4 duże cebule, 6 ogórków kiszonych, 1 słoik papryki konserwowej (250ml), 6 łyżek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki mąki Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem, pokroić w paski o grubości ok. 1 cm. Podsmażyć
Passion of CookingZUPEK CHIŃSKICH – PRZEPIS Składniki 1 zupka chińska vifon złoty kurczak 300g szynki wędzonej lub innej wędliny 1 czerwona papryka 1 mały por 5-6 ogórków korniszonów 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie 1. Zupkę chińską zalać wrzątkiem, dodać przyprawy z opakowania. Odstawić na chwilkę
Alle Dobre!kilka godzin po schłodzeniu, ponieważ wszystkie smaki muszą się ze sobą "przegryźć". Składniki na 4 porcje: 6 jajek ugotowanych na twardo 4-5 średniej wielkości ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoik buraczków w zalewie octowej (200 g - waga samych buraczków) sól, pieprz 2 łyżki majonezu do dekoracji posiekana natka pietruszki Buraki odlać z zalewy
Ugotowaćwarzywami i pysznym sosem. Polecam! Składniki: 1 opakowanie kolorowego tortellini z szynką lub z serem 15 dkg szynki 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewek pół pęczka szczypiorku 1 ogórek zielony 1 szklanka kukurydzy konserwowej sól i pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy 1 przeciśnięty ząbek czosnku *** Tortellini gotujemy według przepisu
Blog z Apetytemogórkiem i koperkiem w sosie czosnkowym sprawdzi się na każdą okazję. Jest pyszna i uniwersalna, dlatego powinna zasmakować każdemu. Składniki: opakowanie makaronu tortellini (dałam z nadzieniem szpinakowym) ogórek długi 200 g szynki konserwowej bądź schabu pieczonego puszka kukurydzy mały pęczek kopru 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie
e-PrzepisyKulinarneokoło 60 g liści buraka łącznie z łodygami * 4-5 rzodkiewek * 2 jajka ugotowane na twardo * kiełki rzeżuchy do posypania na wierzch * 7-8 plasterków ogórka świeżego pokrojone dodatkowo w ćwiartki * 3 łyżki kukurydzy konserwowej (użyłam Orzech ) * 2 łyżeczki sosu musztardowego (użyłam sosu musztardowego czosnkowego z ziołami Octim ) Wykonanie: Liście buraka łącznie z łodygami pokroić na mniejsze(...)części, ułożyć na płaskim talerzu. Na wierzchu poukładać jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki, pokrojonego w ćwiartki ogórka i pokrojone w mniejsze kawałki rzodkiewki. Na wierzch posypać kukurydzę konserwową, polać sos musztardowy i całość udekorować kiełkami rzeżuchy
Zrób to smaczniepomysłów Amaro, bo wygląda na to, że restaurator zna się na rzeczy. Kuchnia Amaro to proste i niewymyślne rozwiązania. Doskonały trik, czyli namoczenie rodzynek w soku z kiszonych ogórków, całkowicie odmienia smak tego dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karp w galarecie Wojciecha Amaro 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Wigilia Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje(...)Ryba w tej odsłonie ma zwolenników i przeciwników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 50 g rodzynek 1 średniej wielkości karp 1 cebula 1 szklanka soku z kiszonych ogórków 1 pietruszka 2 łyżki konserwowego groszku 1 kawałek korzenia selera 1 marchewka 5 ziaren ziela angielskiego sok z cytryny 3 łyżki żelatyny natka pietruszki 3 listki laurowe sól pieprz Cytrusy do dekoracji
ProstePesto.pljuż mogą być słone. Sałatkę polecam serdecznie, nie będziecie żałować! [embed]https://youtu.be/pc3lbP879bI[/embed] Składniki na szybką sałatkę z kabanosem i serem żółtym: 6 jajek 4 ogórki kiszone (mogą też być konserwowe) 250 g sera żółtego (dałam goudę) 120 g kabanosów dobrej jakości por 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy (dałam ostrą) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo
e-PrzepisyKulinarnepomysł na smaczną a co najważniejsze, szybką sałatkę śledziową. Składniki; 4 filety śledziowe solone a'la Matjas Seko pół obranego jabłka 1 mały por 3 ogórki kiszone 4 kawałki czerwonej konserwowej papryki sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Przygotowanie; Filety moczymy w wodzie około pół godz. lub dłużej. Odcedzamy i osuszamy. Kroimy na małe
Radość kipiąca uśmiechem.pieczonym kurczakiem, makaronem, szparagami i nie tylko. Składniki: Makaron w kształcie ryżu ok. ½ opakowania Dowolna ilość pieczonego kurczaka ( często wykorzystuję pieczonego kurczaka, który pozostał ) 3 ogórki korniszony 3 kawałki papryki konserwowej Kukurydza z puszki Szparagi ze słoika Kilka plasterków szynki wędzonej na zimno Mały pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Majonez Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzony i hartujemy
Smaki EwySkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać
Prosto i Smacznie z Anetąblogu Składniki: – 100g ryżu brązowego – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 papryka czerwona lub żółta (u mnie czerwona) – 2-3 ogórki kiszone – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżka oleju z awokado (lub innego wg uznania) – garść drobno posiekanej kolendry (lub innej zieleniny wg smaku) – sól
Smaki Arminemałe lub jeden duży ogórek kiszony 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 jajka 1 paczka ryżu brązowego długiego (lub zwykłego) 250 g sera żółtego (opcjonalnie) 6 łyżek majonezu 6 łyżek jogurtu greckiego Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcja na opakowaniu. W drugim rondelku gotujemy na twardo 4 jajka. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone drobno kroimy i odciskamy
Piekielna Kuchnia Patiszybka i łatwa w przygotowaniu potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych imprez czy spotkań z przyjaciółmi. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli przyprawa curry majonez keczup Przygotowanie Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą curry i po około godzinie (można zostawić na więcej czasu
Wasze Przepisy