przygotowaniu sałatka, gdzie dominującym smakiem jest ogórek i koperek. Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo syta. 0,5 szklanki makaronu w kształcie ziaren ryżu (pełnoziarnistego) 2 ogórki szklarniowe 30 dag szynki konserwowej 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Ryż (makaron w jego kształcie) gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Hartujemy w zimnej wodzie, odcedzamy. Ogórki
VioletoweKucharzeniecurry, które dodają całego "smaczku" SKŁADNIKI 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka ka kawałek selera 5 jajek 1 małe jabłko 5 ogórków kiszonych 3 ogórki curry 1 cebula groszek konserwowy majonez kielecki sól, pieprz WYKONANIE Ziemniaki, marchew, selera i pietruszkę gotujemy pod przykryciem do miękkości, studzimy, obieramy ze skórki. Jajka gotujemy na twardo. Warzywa, jajka, ogórki
słodki bratekprzygotowaniu sałatka z makaronem. Składniki 400g makaron świderki 2 lub 3 ogórki świeże 700g parówki wieprzowe 1 lub 2 cebula czerwona 0,5 puszki kukurydzy konserwowej koperek majonez Przygotowanie Makaron gotujemy. Ogórki, parówki oraz cebule kroimy na małe kwadraciki. Dodajemy kukurydzę i pokrojony drobno koperek. Wszystko razem mieszamy wraz z makaronem i dodajemy majonezu. Wkładamy do lodówki
Wasze PrzepisySkładniki: 5 ogórków kiszonych, kilka kawałków papryki czerwonej konserwowej ( u mnie to było 155g ), 1 czerwona cebula, pieprz, 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Ogórki pokroić w plasterki, paprykę na mniejsze kawałki, a cebulę w kostkę. Popieprzyć, dodać olej i wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikiprzepis tutaj . Skusiłem się jednak na dodatek do bułki i zrobiłem sałatkę: -ogórek zielony -kukurydza -kilka orzechów laskowych zgniecionych w moździerzu -ser żółty -pieprz ziołowy -papryka konserwowa -liść sałaty -pomidorek koktajlowy -majonez Ogórek, ser i paprykę bez skórki kroimy w małe kostki, dodajemy orzechy, i kukurydzę, pieprzymy i dodajemy łyżeczkę majonezu. Mieszamy. Na bułce układamy sałatę, na niej naszą sałatkę
BaRepasSkładniki tortellini, 1 opak (250g) ogórek zielony, 1 szt kukurydza konserwowa, 1 puszka szczypiorek, 1 pęczek majonez, 5-6 łyżek jogurt naturalny, 5 łyżek sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek dokładnie myjemy i kroimy w ćwierć plasterki razem ze skórką. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy do smaku solą
Gotowanie moimi oczamipora. Jest to moja ulubiona surówka do pieczonych ziemniaków. Szybko się ją robi, więc mam nadzieję że wypróbujecie 😊 Składniki: por 1 szt, jabłko średnie 2 szt, ogórek kiszony 3 szt, groszek konserwowy 1 puszka, majonez 4 łyżki, jogurt naturalny 4 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Pora dokładnie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy cieniutko na półplasterki
kulinarne odsłony patiSkładniki: 200 g makaronu ryżowego Czaniecki, 1 ogórek zielony, 150 g szynki konserwowej, 1 puszka kukurydzy, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu hartujemy go zimną wodą. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i suszoną natkę pietruszki. Mieszamy składniki. Dodajemy majonez
Aga w kuchnijego smak zbytnio ginie w całości imprezy. I co ważne, niemal wszystkie składniki odsączamy, zarówno te z puszki jak i przede wszystkim ogórki, które lubią puścić sok, a potem cała sałatka nieapetycznie pływa. Ja dodałam szyknkę konserwową, ale sprawdzi się każda wędlina – kiełbasa czy nawet mortadela. Drukuj Sałatka z pieczarkami, kukurydzą, serem i szynką(...)Szybka do zrobienia sałatka, dzięki której sprzątniemy resztki z lodówki. Kuchnia Polish Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 200 g sera żółtego 5 ogórków kiszonych 0,5 pęczka szczypiorku 200 g szynki konserwowej 1 średnia cebula 5 pieczarek szczypta kwasku cytrynowego sól, pieprz do smaku majonez Wykonanie Zagotowujemy wodę z solą i odrobiną kwasku cytrynowego, wrzucamy na wrzątek
Mieszam w GarnkuSmaczna i dość pożywna sałatka z dodatkiem ziemniaków i jajek. wędzony filet piersi kurczaka 200 g świeży ogórek 2-3 sztuki kukurydza konserwowa ok.220 g ugotowane ziemniaki 4 -5 sztuk 2 ugotowane jajka Sos : 2 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Filet, ziemniaki, jajko i ananasa pokroić w kostkę , ogórki w plasterki. Wszystko
Smaczne mojepiękny kolor. Rodzina na pewno będzie zachwycona taki śledzikami. Nie tylko fajnie wyglądają ale też są bardzo dobre. 5 płatów śledzi matias 2 ogórki korniszony 2 plastry papryki konserwowej 1 szklanka zakwasu buraczanego 2 łyżki octu winnego 120 g serka śmietankowego puszystego 2 łyżeczki chrzanu 1 jajko sól, pieprz czerwony ziarna natka pietruszki kawałek marchewki
wesoła kuchniałagodny smak kalafiora, zielonego groszku i kukurydzy zaostrzony jest dodatkiem czosnku i kiszonymi ogórkami. Smaczna, oryginalna i szybka sałatka. Polecam :) Składniki: 1 średni kalafior 5 ogórków kiszonych 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 6 jajek na twardo 2 ząbki czosnku majonez, jogurt naturalny sól, pieprz Kalafior umyć, pokroić na drobne różyczki i ugotować na półtwardo w lekko
Trzeci talerzgęstej śmietany 18% 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Kroimy w drobną kosteczkę. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Mieszankę konserwową odsączamy na sicie. Kiszone ogórki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem
VioletoweKucharzeniestół Wielkanocny. Składniki: Jajka na twardo 4 szt. Majonez 4 łyżki Ogórek kiszony 2 szt. Szynka konserwowa 4 plasterki Chrzan tarty(może być ze słoiczka) 2 łyżki Natka pietruszki 1 pęczek Jogurt naturalny 1 mały kubek Serek śmietankowy 1 kubek Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jaka i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać serek śmietankowy, posiekana natkę pietruszki
Tradycyjna Kuchniaśredni seler korzeniowy gotowany, 2 sztuki pietruszka gotowana, 5 sztuk ogórek kiszony, 1 puszka groszek konserwowy, - do smaku sól, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 250 gram majonezziemniaki gotowane w mundurkach obrać z łupinek i drobno pokroić w kostkę ugotowane pietruszki, marchewki, seler tez pokroić w kostkę ogórki kiszone obrać ze skórki i drobno pokroić w kostkę groszek
W Mojej Kuchni Lubię