Sałatka brokułowa z papryką ** Jajka w sosie czosnkowym Składniki: 100g makaronu w kształcie ryżu 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 1 duża papryka 1 ogórek szklarniowy lub kilka gruntowych 1 puszka kukurydzy konserwowej (200-250g) 4 łyżki majonezu sól i pieprz Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie przełóż do durszlaka i polej zimną wodą. Odstaw
Kulinarne S.O.S.Sałatka brokułowa z papryką ** Jajka w sosie czosnkowym Składniki: 100g makaronu w kształcie ryżu 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 1 duża papryka 1 ogórek szklarniowy lub kilka gruntowych 1 puszka kukurydzy konserwowej (200-250g) 4 łyżki majonezu sól i pieprz Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie przełóż do durszlaka i polej zimną wodą. Odstaw
Kulinarny S.O.S.mniejszej lub większej uciesze mojej rodzinki. Czy tak jak ja są tu jeszcze inni fani tej super smacznej i zdrowej ryby? Składniki: 2 makrele 1/3 ogórka zielonego (można również użyć kiszonego lub konserwowego) 1/3 drobno posiekanej cebuli natka pietruszki 2 czubate łyżeczki majonezu (najlepiej domowego) łyżeczka musztardy sól, pieprz cytryna lub limonka Sposób przygotowania: Makrelę lekko osól i popieprz(...)około 15-20 minut). Ostudź a następnie obierz. Trzeba być bardzo dokładnym ponieważ makrela ma w sobie dużo małych ości. Następnie wymieszaj z drobno posiekaną cebulką, natką pietruszki i ogórkiem. Dodaj pozostałe składniki – majonez, musztardę oraz pieprz. Podawaj na ulubionym pieczywie
wysmienityprzygotowaniu. Składniki : makaron ryżowy łezki - 250 g polędwica drobiowa - 400 g ogórki zielone - 2 szt jajka - 4 szt koperek 1 -pęczek kukurydza konserwowa - 1 puszka sól pieprz majonez Sposób przygotowania: Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu. Ogórki
Kuchnia Danusisportowej... 😄 Składniki: 200g dowolnego makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 1/4 kapusty pekińskiej (jak duża) lub połówka małej puszka kukurydzy konserwowej sól pieprz majonez Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórek, paprykę dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, a kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski, dokładamy majonez
Dieta Rozdzielna i Zdrowieużyciu potrawy nabierają jajecznego smaku, a przygotujemy z nią rewelacyjną tofucznicę, pastę (bez)jajeczną i właśnie (nie)tradycyjną sałatkę jarzynową. Spróbujcie! Składniki: - 4 ziemniaki - 4 ogórki kiszone - 3 marchewki - 1 puszka groszku konserwowego (240g po odsączeniu) - 1 pietruszka - 1 jabłko - 1 cebula - ćwiartka selera - 150-200ml majonezu z nerkowców / majonezu sojowego / a'la majonezu z serka wiejskiego(...)jeśli nie używamy czarnej soli), pieprz Ziemniaki, marchewki, pietruszki oraz seler dokładnie szorujemy i nie obierając gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W międzyczasie jabłko obieramy i wraz z ogórkami kiszonymi kroimy w drobną kosteczkę. (Jeżeli robimy tradycyjną wersję - jajka gotujemy na twardo i drobno kroimy w kosteczkę). Ugotowane warzywa studzimy, obieramy i również kroimy w kosteczkę. Groszek odsączamy
Be Fit Be StrongUWAGA! Powoduje niemożność odciągnięcia od niej ręki :D Spróbujcie, warto, urozmaici Wasze dania i dostarczy dawkę witamin :) Składniki: - połowa kapusty pekińskiej ok. 500g - 3 średnie ogórki gruntowe - 1 średnia cebula - pół puszki kukurydzy konserwowej - pół czerwonej papryki - 5 łyżek jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka musztardy - 1 łyżeczka oleju (u mnie słonecznikowy Zielony Nurt ) - 2 łyżki octu winnego (u mnie winny
Zdrowie na języku :Palbo pyszna sałatka na przyjęcie! Składniki: 200g drobnego makaronu (u mnie makaron orzo – w kształcie ryżu) 3 jajka 10 dkg szynki 1 długi ogórek pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu 2 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz 1-2 ząbki czosnku *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy
Blog z Apetytemsmaczna, serdecznie polecam. Składniki: 4 średnie ziemniaki 2 marchewki 1 średni seler 1 pietruszka 1 długi ogórek ( okolo 20 cm) 2 ogórki kiszone 1 puszka zielonego groszku 1 puszka konserwowej kukurydzy 1 mała czerwona cebula 8 jaj 1 słoik majonezu ( u mnie 400 g) 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 łyżki musztardy francuskiej sól(...)miękkości i odstawić do ostygnięcia. Obierać i pokroić w drobną kosteczkę. Ja używam do krojenia takiego okrągłego sitka. Jajka ugotować na twardo, obrać i również przepuścić przez sitko. Ogórki i cebulę obrać i drobniutko pokroić w kosteczkę. Świeżego ogórka przetrzeć solą i odcisnać sok. Dodać do jarzyn groszek i kukurydzę odsączone z zalewy, majonez, musztardę, śmietanę, sól
Gosia gotujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z 3 składników to jedna z najłatwiejszych i najszybszych sałatek, jaką znam. W jej skład wchodzą trzy podstawowe składniki: szynka, ser żółty i świeży ogórek. Przygotowując tę sałatkę, nie musimy gotować składników, wystarczy je pokroić w kosteczkę, dodać jogurt naturalny z majonezem i sałatka gotowa. Sałatka z 3 składników to idealny pomysł na szybki i smaczny(...)jest smaczna, tania i błyskawiczna w przygotowaniu. Jestem pewna że pokochacie ten przepis tak jak ja! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z 3 SKŁADNIKÓW Składniki 300 g szynki konserwowej 200 g sera żółtego 1 świeży ogórek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Szynkę i ser kroimy w kostkę. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Składniki
Przepiski.plWitajcie :) Dzisiaj tak na szybko mam dla Was przepis na sałatkę resztkową :) z pieczonym schabem, ogórkiem kiszonym, makaronem i cieciorką ROLNIK . Cieciorka konserwowa Rolnik, zwana także włoskim grochem, to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu potraw, zwłaszcza sałatek i dań warzywnych oraz podstawowy składnik oryginalnej, libańskiej pasty hummus. Ciecierzyca jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka, z historią(...)wegetarian i wegan. Zapraszam również na stronę internetową Rolnik - https://rolnik.pl/oferta/rolnik/warzywa-konserwowe/cieciorka/cieciorka-konserwowa-425ml/ Składniki : 1 puszka cieciorki Rolnik 400 g makaronu kolorowe muszelki 1 mała cebula 2 ogórki kiszone 3 plastry pieczonego schabu, np: z obiadu sól, pieprz, szczypta chili do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie : Ugotowany makaron przekładamy do miski,cieciorkę przelewamy
Sama słodycz i szczypta chilicebulki drobno pokrojone Świeżo zmielony pieprz 1 mały ogórek kiszony pokrojony w kostkę 1 mała papryka konserwowa Wykonanie: Ziemniak obrać, pokroić w talarki, rozłożyć ściśle w ausztycherze ( obręczy). Docisnąć łyżką i na ziemniakach rozsmarować majonez. Następnie go góry, warstwami. Śledź pokrojony w paski, cebulkę, cebulkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, ogórki i na wierzch paprykę. Cebulka odbierze oliwę
Kulinarny karnet Christopherakilka propozycji tuńczykowych sałatek, a teraz polecam kolejną, która zrobiła furorę na naszej domowej imprezie :) Składniki: * 1 puszka tuńczyka w sosie własnym * 4 jajka * 3 ogórki kiszone * pół czerwonej papryki * pół puszki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 2 łyżki posiekanego koperku * sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać ze skorupek, pokroić
Zrób to smaczniepofollowuje" ;) Dajcie koniecznie znać w komentarzu, albo zapraszam na mój instaprofil :) Składniki: 150 g tortellini z wędzonym tofu Polsoja 1 duży ogórek gruntowy 1 papryka zielona 5 łyżek kukurydzy konserwowej 3 plastry wędliny sojowej o smaku szynkowym Polsoja 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól, pieprz do smaku Przepis: Tortellini przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu
Emcia PichciWracając z uczelni, skaczę w kałuże. Jak dziecko, nieco zbyt duże. Spływa deszcz po policzkach, miesza się ze słonymi łzami. Listopad. Zbiór poniedziałków z całego roku
W kuchni Karmel-itkiwindow,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -1/2 główki czerwonej kapusty -1 duża cebula -1 ogórek kiszony -1 jabłko -2 łyżki groszku konserwowego -sok z połowy cytryny -1 łyżeczka cukru -1 łyżka oliwy lub oleju np.lnianego -sól, pieprz do smaku Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą i gotować(...)Ugotowaną kapustę cedzimy i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę i zalewamy w misce wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut, po czym odcedzamy i studzimy. Ogórek kiszony i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy cukier, sól i pieprz do smaku. Skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy
Kulinarne przemyslenia