wędliny drobiowej pół puszki fasoli konserwowej pół puszki kukurydzy 3 korniszony 3 kawałki papryki marynowanej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka musztardy sól, cukier 3 łyżki oleju sok z połowy cytryny Przygotowanie : Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam, studzę.Kukurydzę, fasolę odsączam. Wędlinę, paprykę, ogórek kroję w kosteczkę i dodaję do makaronu i mieszam. Olej
Mechanik w kuchnikoktajlowe 2 zł Główka czosnku 2 zł 2 marchewki 0,5 zł Opakowanie boczniaków 5 zł 2 ogórki 1,5 zł 2 cebule 1 zł Sałata 2,5 zł Natka pietruszki 1,5 zł 0,5 kg ziemniaków 1,7 zł Konserwowe Puszka czerwonej fasolki 2 zł Puszka groszku zielonego 1,65 zł Puszka kukurydzy 2,5 zł Passata
Niedzielny kucharzkoktajlowe 2 zł Główka czosnku 2 zł 2 marchewki 0,5 zł Opakowanie boczniaków 5 zł 2 ogórki 1,5 zł 2 cebule 1 zł Sałata 2,5 zł Natka pietruszki 1,5 zł 0,5 kg ziemniaków 1,7 zł Konserwowe Puszka czerwonej fasolki 2 zł Puszka groszku zielonego 1,65 zł Puszka kukurydzy 2,5 zł Passata
Niedzielny kucharzkoktajlowe 2 zł Główka czosnku 2 zł 2 marchewki 0,5 zł Opakowanie boczniaków 5 zł 2 ogórki 1,5 zł 2 cebule 1 zł Sałata 2,5 zł Natka pietruszki 1,5 zł 0,5 kg ziemniaków 1,7 zł Konserwowe Puszka czerwonej fasolki 2 zł Puszka groszku zielonego 1,65 zł Puszka kukurydzy 2,5 zł Passata
Niedzielny kucharzplasterki np z Party mix garść marchewki pokrojonej w paski np z Party mix garść małych cebulek konserwowych przekrojonych na pół np z Party mix kilka pomidorów koktajlowych przekrojonych na połówki np z Party mix 1/4 papryki czerwonej kilka grubych plastrów ogórka zielonego sok z cytryny oliwa sól, świeżo mielony pieprz ocet balsamiczny do spryskania opcjonalnie Sałatę siekamy, mieszamy
Piekielna Kuchnia Patibrukselki pół szklanki mleka szczypta soli płaska łyżeczka cukru Dodatkowo ; 5 jajek pół papryki czerwonej konserwowej kilka listków pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka listków bazylii ząbek czosnku sól i pieprz do smaku kilka rzodkiewek i plasterków ogórka do ozdoby Przygotowanie: Brukselkę oczyścić z ewentualnie brzydkich wierzchnich liści, umyć i przełożyć do garnka. Dolać wodę, mleko
Gosia gotujesałatSałatka z zupek chińskich, z kurczakiemSałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiemSałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydząSałatka GyrosSałatka z brokułami, kurczakiem i paprykąSałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydząSałatka z arbuzem i serem fetaSałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasemSałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkamiSałatka z papryką, brokułami i żółtym seremSałatka z nuggetsami, rukolą, serem
Kulinarne Przebojektóre pokochają także mięsożercy. Wegański smalec z faso li Smalec z pajdą chleba i kiszonym ogórkiem to jedna z twoich ulubionych przekąsek? Teraz możesz przygotować ją w wersji wege. Wystarczy wykorzystać do tego… białą fasolę. Potrzebne będą: 2 puszki białej fasoli konserwowej, 2 duże cebule, małe jabłko, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, opcjonalnie majeranek, olej. Zacznij od posiekania cebuli
Kuchcik gotujePostanowiłam, że z ogórkowych przetworów na zimie zrobię sztandarowe kiszone, konserwowe i meksykańskie. A dlaczego? Ponieważ żadne inne nie smakowały mi na tyle, aby sobie nimi zawracać głowę czy raczej podniebienie. Dostałam jednak pewnego dnia słoiczek ogórków w zalewie gyros wraz z przepisem, no i stwierdziłam, że warte są zrobienia. Polecam bo sałatce tej daje pięć gwiazdek
Jadło i czytadłogarści-ser żółty cheddar, starty na grubych oczkach-jabłko, słodsze odmiany, starte na grubszych oczkach'-papryka konserwowa obrana i posiekana-groszek zielony -jogurt naturalny lub majonez-sól i pieprzWszystkie składniki łączymy z porem, mieszamy.Ser kozi z orzechami.-ser kozi-szczypiorek-ogórek zielony bez skóry pokrojony w kostkę, bez nasion-orzechy laskowe zgniecione w moździerzu-sólWszystkie składniki łączymy z serem, mieszamy.Pomidory
BaRepasmnie łopatka, może być również drobiowe) - 2-3 cebule - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - puszka groszku konserwowego - puszka fasolki szparagowej - puszka pomidorów w zalewie (dałam 2) - papryka czerwona - 5-6 ząbków czosnku - fix Knorra do potraw meksykańskich (dałam przyprawę meksykańską) - 4-5 ogórków kiszonych - sos tabasco, chili w proszku, pieprz, oregano, Vegeta - do smaku - 1 łyżka oleju kokosowego bezzapachowego
Smaczne Zdrowepopularnej, imprezowej sałatce:). Zdrowo i kolorowo! 2 filety z kurczaka 1 papryka 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 korniszony 1 cebula 150g tartego sera przyprawa kebab-gyros 1. Filety przekrawamy na pół, rozbijamy na kotlety. Dokładnie obsypujemy przyprawą kebab-gyros. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy z tartym serem. 2. W naczyniu żaroodpornym układamy
Szefowa kuchnipiękny kolor, jest lekko słodki a jednocześnie ostry. Do tego ulubione dodatki – kiszone ogórki, rzodkiewka, kiełki, pomidor i pyszna i przede wszystkim zdrowa kanapka gotowa ! Składniki: puszka ciecierzycy 1 duży burak, ugotowany lub upieczony 2 łyżki świeżo startego chrzanu lub chrzanu konserwowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru 2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę oliwa
Życie ze smakiemmozzarella *** Serek camembert z zielonymi oliwkami faszerowanymi papryką *** Koreczki z camemberta i winogrona *** *** Koreczki z ogórka z łososiem PRZEPIS TUTAJ *** *** Koreczki z żółtego sera, zrolowanej szynki i marynowanych pieczarek *** *** Rolowane salami z mini korniszonami i marynowaną cebulką *** *** Koreczki z sera żółtego, mini ogóreczków konserwowych i małych kiełbasek (lub kabanosów) *** *** Jeż z winogrona i szaszłyki z owoców PRZEPIS TUTAJ *** Jeż
Blog z Apetytem