napojami alkoholowymi, wiem bo sprawdziłam na sobie 😃 Składniki: por biała cześć 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, ogórki kiszone 5 szt, pomidorki koktajlowe 10 szt, kukurydza konserwowa pół puszki, majonez 6 łyżek, jogurt naturalny 2 łyżki, musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, s ó l i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Pora przekrawamy wzdłuż, myjemy a następnie kroimy w cienkie
kulinarne odsłony patiwieprzowego a w połowie wołowego mięsa, by kotlety nie wyszły zbyt suche)- połowę czerwonej cebuli- ogórek konserwowy- 2 bułeczki hamburgerowe z sezamem- 6 plasterków cienko pokrojonego wędzonego bekonu- 4 plasterki sera (przeznaczonego do zapiekania)- 2 - 3 listki sałaty lodowej- oliwa z oliwek- ocet winny- musztarda- ketchup- majonez- sos worcester- sól morska- pieprz Mięso mielone dzielimy na równe cześci(...)hamburgerowym. Odstawiamy na bok. Ogórka konserwowego kroimy na cieknie plasterki.Rozgrzewamy patelnię grillową. Wyjmujemy mięso z lodówki. Każdą stronę smarujemy oliwą z oliwek, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy mięso kilka minut z jednej strony.Rozgrzewamy jeszcze jedna patelnię na której smażymy bekon. Mięso przewracamy na drugą stronę i smażymy również kilka minut. Upieczoną stronę smarujemy musztardą.Wysmażony bekon odkładamy
W mojej holenderskiej kuchniCzas przygotowania: 25 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI na sałatkę:300 g makaronu muszelki150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym2 jajka na
kulinarnyJaekspresową sałatkę. Zapraszam! Składniki; 1 słoik selera 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy z dodatkiem chili 3 ogórki konserwowe 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebula sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Przygotowanie; Seler i fasolę przelać wodą i odsączyć. Kukurydzę wystarczy tylko odsączyć na sitku. Warzywa wkładamy do miski. Cebulę
Radość kipiąca uśmiechem.Szybka w przygotowaniu, smaczna sałatka z makaronem i serkiem wiejskim SKŁADNIKI 1 zupka chińska 3 ogórki konserwowe 1 cebula ząbek czosnku 2 jajka ugotowane na twardo serek wiejski 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy koperek sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron razem z przyprawą zalać wrzątkiem i odstawić, gdy napęcznieje przełożyć na sitko aby odsączyć z nadmiaru
RAROSSAnajlepiej polędwicy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztatdy szczypta soli szczypta pieprzu 2 duże liście sałaty 2 małe ogórki konserwowe 6 łyżek majonezu 3 plasterki sera tostowego (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso łączymy z miodem, musztardą, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i formujemy 6 równych kotlecików. Z liści sałaty przy pomocy szklanki wycinamy kółka(...)Kotleciki smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. 4. Teraz składamy burgera: Na dolnej części bułki rozprowadzamy pół łyżki majonezu, kładziemy sałatę, dwa kawałki sera, kotlecik, 2 plasterki ogórka konserwowego i górną część bułki, posmarowaną pół łyżki majonezu. Czynność powtarzamy do pozostałych burgerów. Gotowe
My Culinary Artchili. Już pokrojone na ćwiartki, idealne do obiadu czy jako dodatek do deski wędlin lub serów. My zawsze robimy ogórki konserwowe w wielu wariantach. A to tradycyjne, a to czosnkowe, a to właśnie takie pikantne czy w musztardzie. I jak przyjdą do nas goście to zawsze możemy ich poczęstować tym, co lubią. Wybór zawsze jest u nas spory. Warto
Marder&Marder Manufactureszans się zbliżyć. Sałatka jarzynowa 3 średnie ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 2- 3 ogórki konserwowe 1 jabłko puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy 1 cebula sól, pieprz 4 łyżki majonezu (+ do posmarowania) 2 łyżki musztardy Ziemniaki, marchew ugotowałam w całości w osolonej wodzie. Wystudzone, obrałam ze skóry, pokroiłam w kostkę. Jajka ugotowałam na twardo. Także pokroiłam w kostkę
bastalenamnie płaty marynowane ale można też zrobić z matiasów. Składniki: 2 płaty marynowane 180 g śmietany 18% gęstej 1 ogórek konserwowy 1 mała cebula ćwiartka jabłka kwaśnego 1-2 łyżki wody z ogórków 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wodą i gotować aż będzie al dente. Przelać na sitko do odsączenia
Ala piecze i gotujeChyba najbardziej znana przez wszystkich i najbardziej uwielbiana przez moich domowników. Klasyka gatunku:) A oto moja wersja tejże sałatki. Składniki: jajka ogórki kiszone marchew ziemniaki cebula groszek konserwowy kukurydza konserwowa jabłka Sos do sałatki: majonez śmietana musztarda sól pieprz Wykonanie: Jajka gotuje na twardo, studzę i obieram ze skorupek. Ziemniaki i marchew gotuje do miękkości, studzę i obieram.Jabłka
Bea(u)ty kitchenSkładniki: 1/2 główki małej kapusty włoskiej 2 ogórki konserwowe 1 marchewka 1 mały por koperek 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w drobne paski, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut. Odciskamy sok. Obraną marchewkę ścieramy na tarce razem z ogórkami
Qchnia po prostumożemy użyć filetów śledziowych matias lub filetów śledziowych marynowanych. Będziemy potrzebować : 500 g filetów śledziowych matias 500 g pomidorów 200 g ogórków konserwowych 2 średnie cebule 1 strąk papryki czerwonej na sos : 7 łyżek oleju 6 łyżeczek musztardy francuskiej do smaku : sól ,pieprz Link do filmu z przygotowania : Sałatka śledziowa z pomidorami https://www.youtube.com/watch?v=67RNcx-UelM Przygotowanie : Przed przygotowaniem(...)razy . Przygotowanie pozostałych składników na sałatkę śledziową : Cebulę przekrawam na pół i kroję w cienkie pół plasterki . Pokrojoną cebulę przelewam wrzącą wodą na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Ogórki kroję w drobną kostkę . Umyte pomidory przekrawam wzdłuż na pół , wycinam zgrubienie od łodyżki i kroję w nie za dużą kostkę razem ze skórką . Umytą paprykę przekrawam na pół , usuwam
Uwaga Babcia Gotujezima jeszcze trwa, ale chociaż na talerzu możemy poczuć wiosnę 😉 Składniki: por 1 szt, ogórki kiszone duze 5 szt, kukurydza konserwowa 1/4 puszki, papryka czerwona pół szt, jabłko 1 szt, majonez 3 łyżki, musztarda stołowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny 2 łyżki, pieprz i s ó l do smaku, Sposób przygotowania
kulinarne odsłony patimarchew 3 szt, pietruszka korzeń 2 szt, ogórki kiszone pół dużego słoika, kukurydza pół puszki, groszek mrożony 1 szklanka lub groszek konserwowy pół puszki, jabłko 1 szt, cebula pół szt, jajka 3 szt, sos: majonez 8 łyżek, jogurt naturalny 5 łyżek, musztarda 1 łyżka, sol i pieprz do smaku, Sposób(...)kroimy w drobn ą kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i również kroimy w kostkę. Jabłko i cebule obieramy i drobno kroimy wraz z ogórkami kiszonymi. Dodajemy odcedzon ą kukurydze oraz groszek. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, musztard ą i przyprawami. Dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Przechowujemy
kulinarne odsłony patikonserwowymi ogórkami człowiek żyje ! U mnie w domu wszelkie inne formy przetworów ogórkowych są spożywane z wielką chęcią. Pikle to wyrób o wielu zastosowaniach. Dobre do kanapki, dobre jako samodzielna przekąska, np na imprezkę ;)Wielką zaletą pikli jest to, ze do ich przygotowania możemy wykorzystać ogórki, których nigdzie indziej już nie zużyjemy, tj. ogórki przerośnięte(...)osobiście robiłam na razie z zielonych, młodych, nie za dużych ogórków.Przepis ten dostałam od Agnieszki z Talerza Pokus.Składniki:* 4 kg ogórków* 5 szklanek wody * 1 szklanka octu 10%* 1 szklanka cukru* 4 łyżki miodu ( dowolnie: lipowy, wielkokwiatowy, spadziowy )* 4 łyżki musztardy ( sarepska lub rosyjska )* 2 łyżki soli* gorczycaWykonanie:Ogórki umyć i obrać
kolorowotorcikowo