tuńczykiem nie tylko na święta ale również na zwykły dzień. Składniki: Dowolna ilość jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk z puszki w sosie własnym Ogórki konserwowe ( 2 na 8 jajek ) Natka pietruszki ( kilka gałązek ) Musztarda Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Jajka przecinamy na połowę wzdłuż i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy odsączonego tuńczyka z puszki. Ogórki kroimy na drobną
Smaki Ewykonserwowych pęczek pietruszki 2 cebule sos 10 łyżek keczupu 5 łyżek oleju 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku przepis Do miski przekładamy keczup, wlewamy olej, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko starannie mieszamy. Obraną cebulę i opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Odsączone z zalewy ogórki
Smakowite DaniaWyrabiamy mięso na gładką masę. Dodajemy prażoną cebulkę i formujemy 4 burgery. Obsmażamy na patelni z każdej strony. Bułki smarujemy majonezem i musztardą. Na spodzie układamy mięso i kładziemy na nim ser. Na to wykładamy ogórki konserwowe w plasterkach. Następnie wykładamy nasze chili con carne. Przykrywamy drugą połówką bułki posmarowaną majonezem i musztardą. Smacznego
Moje-pitraszeniesól, pieprz świeżo mielony, sok z cytryny, 1/2 cebuli, sardynka w oleju z puszki, 2 korniszony lub ogórek konserwowy, 1 łyżka grzybków w occie, 1 żółtko jajka przepiórczego, Mięso posiekać – nie mielić. Mięso wymieszać z żółtkiem, musztardą, 2 łyżkami oliwy. Cebulę, grzybki, ogórki posiekać. Na talerzu ułożyć mięso, na mięsie ułożyć surowe żółtko jajka przepiórki. Obok ułożyć posiekaną cebulę
królestwo garówumiała tak dobrać składniki, że sos był przepyszny. W końcu i ja nauczyłam się go robić chociaż nie jest to jakoś "skomplikowane". Zakupy: - ogórki konserwowe - pieczarki marynowane - ugotowane na twardo jajko - czerwona cebula - jogurt naturalny - musztarda - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Ja wszystkie składniki tzn. ogórki, pieczarki, jajko i cebulę wrzucam do robota kuchennego do posiekania ponieważ my lubimy
Tanio smacznie i prostogustu; użyłam z serem) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 200-250g szynki 200-250g żółtego sera 4-5 ogórków konserwowych 1 pęczek szczypiorku (z cebulką) Dodatkowo: 1 łyżeczka musztardy (czubata) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Tortellini ugotować wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Szynkę, ser, paprykę i ogórki
Di gotujeoleju. Sałatka z Marynowanymi Pieczarkami - Składniki: słoik marynowanych pieczarek 1 duży por puszka kukurydzy 400 g puszka groszku 300 g 3 średnie ogórki konserwowe 4 jajka 4 łyżki majonezu łyżeczka musztardy łyżeczka chrzanu sól, pieprz Sałatka z Marynowanymi Pieczarkami - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, pora sparzamy wrzącą wodą. Wszystkie składniki na sałatkę kroimy
Słodka StronaSkładniki: (na 8 roladek) 8 plastrów schabu, 400 g pieczarek, 1 świeża papryka (może być również konserwowa), 1 cebula, 3-4 ogórki kiszone, sól, pieprz, musztarda, mąka. Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć lekko posolone i popieprzone. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić. Schab rozbić na dość cienkie plastry. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą
W kuchni u MonikiTakie domowe rolmopsy super sprawdzą się na różne okazje, zwłaszcza dla Panów na zagryzkę. Ale ja lubię takie rolmopsy zjeść bez okazji. Bo ja śledzie w
Ewa w kuchninikt nie powinien mieć z nimi problemu. Sos do Big Mac'a(źródło: Kocham gotować)Składniki: 2 łyżki majonezu łyżeczka drobno posiekanej cebuli łyżeczka słodkiej musztardy szczypta suszonego czosnku łyżeczka octu winnego ogórek konserwowy pokrojony w kostkę pół łyżeczki cukru Wykonanie:Wszystkie składniki połączyć i zmiksować za pomocą blendera. Ostry sos 1000 wysp:Składniki: 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu
Pasja Smakugroszku konserwowanego 1 puszka konserwowa 3 większe ziemniaki 4-5 sztuk marchwi 5-7 jajek w zależności od wielkości 4-5 ogórków kiszonych nie konserwowych 1 duża cebula 3 łyżeczki musztardy chrzanowej 4 łyżki majonezu (W swoich okolicach spotkałam się z dodaniem jabłka zamiast cebuli ,ja wole jednak same warzywa) Sposób(...)oddzielnym garnku ziemniaki w obierkach i marchew. Pozostawiamy do wystygnięcia. Obieramy ziemniaki,jajka ,cebule,marchew. Następnie kroimy wszytko w drobną kostkę. (Ziemniaki,marchew,cebulę i ogórki kiszone) Ogórki musimy wycisnąć ponieważ mają bardzo dużo soku . Musimy odcedzić i przepłukać groszek i kukurydzę. Wszytko wkładamy do miski dodajemy sól,pieprz i musztardę. Wszytko ładnie
Viola cooks with passionbyć jeszcze groszek konserwowy ale za późno zobaczyłam jego brak.. SKŁADNIKI 2-3 ugotowane ugotowane ziemniaki 2 kabanosy 1-2 ogórki konserwowe papryka konserwowa 1/3 czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka ostrej musztardy 1. Ziemniaki, ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę, kabanosy w plasterki, cebulę posiekać. 2. Dodać majonez, jogurt i musztardę. Dokładnie
Kto ugości moich gości?grilla. U mnie jako dodatek do białej kiełbaski w cieście, duet doskonały. 1 kg ziemniaków sałatkowych KLIK 70 dag kiszonych ogórków 3 czerwone cebule puszka groszku konserwowego, ( 400 g ) majonez KLIK musztarda KLIK sól i pieprz Ziemniaki myję i gotuję w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu studzę, obieram i kroję w dużą kostkę
Takie tam pichcenieskładniki: 100 g zielonej soczewicy 3 jaja 1 puszka groszku konserwowego 200 g ogórków konserwowych 400 g marchewki 400 g ziemniaków 200 g selera 100 g pietruszki 100 g pora 1 pęczek szczypiorku 1 słoik majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz wykonanie: Soczewicę płuczemy, zalewamy zimnej wody i odstawiamy na 2 godz. do namoczenia, po czym wsypujemy szczyptę soli(...)łyżki soli i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Odcedzamy, studzimy obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy, kroimy w półplasterki. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy na drobno. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia dodajemy musztardę, majonez, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Domowy Smak JedzeniaSkładniki 1/2 kg schabu bez kości 1/2 litra bulionu drobiowego 4 plastry szynki gotowanej 3 średnie cebulki 2 ząbki czosnku 2-3 ogórki konserwowe 100 g serka topionego śmietankowego 4 łyżeczki musztardy francuskiej jarzynka do smaku sól pieprz do smaku olej do obsmażenia mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu Dodatek: kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana(...)plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy kotlet łyżeczką musztardy. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie układamy po plasterku szynki,i kawałku pokrojonego na równe plastry serka topionego oraz ogórka zawijamy w rulony .Możemy spiąć wykałaczkami aby mięso nie rozpadło się w trakcie duszenia. Obtaczamy w mące pszennej
Wanilia i Kardamon