ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYMSkładniki:- 6 filetów matiasa- 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej)- 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej)- 4 łyżki majonezu- 2 łyżki oleju- 2 łyżki cukru- 2 łyżki wody- 4 ogórki konserwowe- 3 cebule- pieprz czarny mielonySposób przygotowania:Pokroić filety na 2cm paski i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. W misce mieszamy cukier z musztardami, dodajemy majonez, dolewamy olej i wodę (ciągle mieszając). Szatkujemy cebulę, ogórki i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu i zal... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...