ogórki konserwowe z musztardą - 526 przepisów (strona:3/36)

Śledzie w musztardzie + film 180

wszystkie składniki pokroić, dodać sos i wymieszać, nie ma nic prostszego a smakują pysznie. składniki na 6 porcji 1 kg płatów śledziowych solonych 2 cebule 4-5 ogórków konserwowych 3 łyżki musztardy 1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka białej gorczycy w ziarenkach 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy   szczypta czarnego pieprzu przepis Wymoczone w wodzie płaty śledziowe odsączamy(...)kroimy w większą kostkę lub w dzwonka a następnie przekładamy do miski. Obraną cebulę drobno siekamy a ogórki konserwowe kroimy w kostkę i łączymy ze śledziami. Do miski przekładamy musztardę oraz majonez dodajemy gorczycę, przyprawę curry, kurkumę oraz czarny pieprz i dokładnie mieszamy. Gotowy sos wlewamy do śledzi cebuli i ogórków i wszystko dokładnie ze sobą łączymy

Smakowite Dania
Roladki wieprzowe 155

zamiast boczku – słonina. I co? I nadal jest to doskonałe danie! W Wielkopolsce to potrafią …. Składniki: 1 kg szynki bez kości 20 dag słoniny ogórki konserwowe cebula musztarda sól pieprz Przygotowanie: Najważniejszą rzeczą podczas robienia rolad jest zakup właściwego kawałka mięsa a następnie jego odpowiednie pokrojenie. Najłatwiej zrobić rolady z podłużnego kawałka szynki ponieważ najłatwiej go pokroić(...)kroimy w plastry grubości 1 cm. Rozbijamy je z obu stron starając się nadać im kształt prostokąta. Na nadzienie kroimy cebulę w drobną kostkę, słoninę w słupki a ogórki wzdłuż na pół na następnie również wzdłuż na 3-4 kawałki. Zawijanie. Kładziemy rozbite mięso, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą. Następnie posypujemy cebulą, układamy po kawałku słoniny i ogórka

Kulinarna Patilogia
Sos tatarski - najprostszy 180

Sos tatarski to sos zimny na bazie majonezu z drobno pokrojonymi dodatkami: ziołami i warzywami marynowanymi w occie. Jest wiele odmian sosu tatarskiego. Polecam sos w

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hamburger wołowy 184

Hamburger wołowy z rozpływającym się serem. Szybki obiad lub kolacja. Zdrowy, domowy, pożywny fast-food Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 4

KuchniaWeDwoje.pl
Śledzie pod pierzynką 3761

 Dzisiaj propozycja na najlepszą sałatkę śledziową jaką jadłam w całym swoim życiu (serio: )) Sałatka składa się z samych pysznych warstw takich jak buraki czy jajka

Kolizje Smaków
Jaja po tatarsku 223

Jaja po tatarsku to chyba swego rodzaju klasyk i nie trzeba nic więcej pisać. Podstawowymi składnikami jaj po tatarsku są : jaja pieczarki marynowane ogórki konserwowe majonez musztarda

SPS Catering
Rolmopsy z ogórkiem 208

pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki: 5 filetów śledziowych 5 małych konserwowych ogórków 1 cebula musztarda dijon czarny pieprz  wykałaczki Zalewa 2/3 szklanki wody 1/3 szklanki octu 10% 1/2 łyżeczki białej gorczycy 2 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego Wykonanie: W garnuszku

Kulinarne przygody Gatity
Burger wegetariański z ciecierzycy 172

ząbek czosnku6 łyżek bułki tartej3 łyżki tartego parmezanugarść posiekanej, świeżej mięty1 jajko chili mielone, sól i pieprz do smaku6 bułek hamburgerowych (u mnie własnej roboty)cebula czerwona, ketchup, musztarda, ogórki konserwowe i sałata do podaniaSposób przygotowania:Cebulę posiekać w drobną kostkę, dodać odcedzoną kukurydzę, ciecierzycę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać jajko, bułkę tartą

Obiad za dychę
Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą 246

Post Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. 3351

Post Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Sałatka ratunkowa z quinoą, groszkiem i tuńczykiem 152

przepisów na smaczną sałatkę. W sam raz na wizytę niezapowiedzianych gości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej quinoy puszka groszku puszka tuńczyka w sosie własnym 2 ogórki konserwowe natka pietruszki łyżka musztardy bezglutonowej 4 łyżki majonezu bezglutenowego pieprz sól Wykonanie: Tuńczyka i groszek odsączamy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem

Quinoa Raz!
Sos tatarski 153

łyżeczka musztardy sarepskiej 5 grzybków marynowanych w naturalnej zalewie 10 mini ogórków konserwowych Sól Pieprz W misce dokładnie mieszamy ze sobą majonez, śmietanę, chrzan, musztardę. Koperek, marynowane grzybki i mini ogórki konserwowe siekamy bardzo drobno. Dodajemy do masy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Taki sos idealnie sprawdzi się do jajek  jak i różnego rodzaju mięs np. grillowanych

VioletoweKucharzenie
LEKKA KANAPKA Z TUŃCZYKIEM 221

sklepie :Tesco, Lidl, B&M, Poundland.  SKŁADNIKI:   Kanapka 1 kromka chleba pełnoziarnistego, graham 1 łyżka musztardy np. miodowej Kilka listków świeżego szpinaku Kilka plastrów ogórka świeżego Rybka 100 g tuńczyka stek w oleju 1 szalotka 1 ogórek konserwowy Sól i pieprz do smaku 1 łyżka musztardy np. HEINZ miodowej 1 łyżka jogurt naturalnego PRZYGOTOWANIE:  Tuńczyka odcedzam(...)przekładam do miseczki. Ogórka konserwowego kroję w kostkę. Szalotkę obieram, kroję w kostkę. Dodaję jogurt, musztardą, sól i pieprz. Mieszam. Chleb smaruję musztardą. Kładę szpinak. Smaruję tuńczykiem. Solę i pieprze do smaku. Ogórka obieram i kroję w plastry. Kładę na kanapkę ok 3 plastey. Smacznego

Gotowanie Patki
Sałatka ziemniaczana 175

czerwona cebula 3-4 ogórki konserwowe 1 łyżka koperku 1 łyżka musztardy gruboziarnistej 1 łyżeczka gładkiej ostrej musztardy 200ml kwaśnej śmietany 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Przygotowanie :  Ziemniaki ugotować, uważać aby ich rozgotować, odstawić aby wystygły. W misce dokładnie wymieszać dymkę pokrojoną w plasterki, drobniutko pokrojoną czerwoną cebulę,  ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, koperek

Codzienne Gotowanie
Sos tatarski 230

Składniki: 200g majonezu, 200g jogurtu naturalnego, sól, pieprz cytrynowy, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 5 mniejszych ogórków konserwowych, 1/2 cytryny. Przygotowanie: Ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do nich majonez, jogurt, musztardę, wyciśnięty sok z cytryny, sól, pieprz i wymieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki