Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin. Składniki: - 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam marynowanych w musztardzie, ale zwykłe też będą dobre - 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki, ale najlepsze będą leśne grzyby, prawdziwki lub kozaki - 3 pełne łyżki(...)łyżeczka ostrej musztardy, może być rosyjska z chili - 2 lub 3 łyżeczki tartego chrzanu - sól - pieprz - pęczek szczypiorku Przyprawy warto zamówić u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl . 1. Ogórki i grzyby kroimy w kosteczkę lub paski, szczypiorek drobno siekamy. 2. Łączymy ze sobą w naczyniu pozostałe składniki, dodajemy grzyby, ogórki i szczypiorek, mieszamy, doprawiamy do smaku. Sos tatarski najlepiej
Apetyczna babeczkałyżki śmietany 18% 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka przyprawy gyros 1 średni ogórek konserwowy Ogórek konserwowy pokroić w małą kostkę i przełożyć go do miseczki. Następnie dodać majonez, jogurt naturalny, śmietanę, musztardę, curry, cukier i przyprawę gyros. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przelać do słoika i zakręcić. Taki sos można przechowywać kilka dni. Sposób przygotowania(...)wysmażone). Pomidory kroimy w plasterki a cebulę w talarki, oba składniki smażymy na patelni z odrobiną oleju z pestek winogron bądź oliwy, dodajemy do tego pół łyżeczki cukru. Ogórki konserwowe kroimy w plasterki. Bułki przekrajmy na pół i na chwilkę wsadzamy do rozgrzanego piekarnika, tak aby były chrupiące, ale nie spalone. Wewnętrzne strony bułki smarujemy sosem do hamburgerów
ClauditteMissCookingpikantna. Oczywiście jeżeli naprawdę mocno nie lubicie mortadeli, to można z powodzeniem zastąpić ją szynką. 300 g mortadeli 4 jajka 5 średnich ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz Mortadele kroimy w paski, jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, ogórki również w kostkę. Majonez mieszamy z musztardą
Jadło i czytadłomnie tym razem marynowane pieczarki...uwielbiam💚 Zapraszam serdecznie na mój przepis 😊 Życzę mokrego poniedziałku 😃 Składniki: grzybki marynowane 1 mały słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, cebula pół szt, majonez 7 łyżek. jogurt naturalny 7 łyżek, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: jajka, rzeżucha do posypania, Sposób przygotowania: Ogórki konserwowe oraz cebulę ścieramy na tarce
kulinarne odsłony patiwody 10 gram świeżych drożdży 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 1 jajko Dodatkowo: 4 parówki z szynki Ketchup markowy z pieprzem Roleski Musztarda chrzanowa Roleski Cebulka prażona Rafex Ogórki konserwowe Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy obydwie mąki, dodajemy sól, cukier oraz drożdże wymieszane z letnią wodą, wszystko mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy pod przykryciem(...)pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone bułki studzimy na metalowej kratce. Parówki podgrzewamy w wodzie, ogórki kroimy w plasterki, bułki lekko nacinamy wzdłuż. Parówki umieszczamy w bułkach, po bokach układamy plasterki ogórków, polewamy musztardą, ketchupem, posypujemy prażoną cebulką
Bajeczna Kuchniadelikatna w smaku. Polecam wszystkim miłośnikom tuńczyka :) Składniki: * woreczek ryżu * 1 puszka tuńczyka w sosie własnym * 1 puszka groszku * 4-5 ogórków konserwowych * 5 jajek ugotowanych na twardo * 2 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy ostrej * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie (do wody wsypałam 1 łyżeczkę przyprawy do ryżu Skworcu(...)miski. Jajka ugotować na twardo, wystudzone pokroić w kostkę, dodać do ryżu. Groszek i tuńczyka odsączyć z wody, wsypać do miski. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą, dodając majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Odstawić sałatkę do lodówki na około 2-3 godziny. Do sałatki użyłam groszek konserwowy od Jamar oraz
Zrób to smacznieTuńczyk z puszki sam w sobie ma, jak ja to określam - tępy smak :-) i nie ukrywam, że chociaż jest zdrowy i niskokaloryczny - nie mogłabym jeść go
Walijskie PichcenieNaleśniki Na Słono Ze Szpinakiem Składniki: Składniki na Farsz : 300 g szpinaku może być mrożony 1 Cebula 4 płaty papryki czerwonej konserwowej 4 ogórki konserwowe, można dodać te w musztardzie albo chilli 4 ząbki czosnku 1 podwójny filet z kurczaka 20 dag sera żółtego 150 ml jogurtu naturalnego, ja dodaje tego 0% 2 łyżki majonezu(...)przypaliło. • Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy.Można posypać przyprawą do grosa lub kurczaka. • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem. • Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki • Ser kroimy w plastry. • Na koniec do farszu dodajemy pietruszkę według gustu. • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem
Gotowanie Patkimarchwi 460g filetów śledziowych Matias 1 papryka 1 lyżeczka cukru 6 lyżek majonezu 1 jabłko 3 jajka 2 czubate łyżki jogurtu greckiego 3 średnie ogórki konserwowe sok z połowy cytryny 2 czubate łyżki musztardy delikatesowej sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki i marchew ugotować. Obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki(...)pokroić w paseczki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kosteczkę. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę (wg uznania można je wcześniej obrać ze skórki). Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać cukier, majonez, musztardę i jogurt, wymieszać. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem (czasami doprawianie solą
Kulinarne PrzebojeSkładniki: - 5 dużych marchewek - pół puszki groszku - 2 pietruszki (korzeń) - 1 jabłko - 3 ogórki konserwowe - 3 czubate łyżki majonezu - łyżka musztardy sarepskiej - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Marchewkę, pietruszkę obieramy i gotujemy na parze, lekko solimy pod koniec gotowania. 2. Jabłko, ogórki, marchew oraz pietruszkę kroimy w kostkę. Łączymy z groszkiem, majonezem i musztardą. Podaję do kanapek
Od łyżki do widelcatatarsku można spotkać na stole na prawie każdym rodzinnym przyjęciu urodzinowym .Składniki : 10 małych jajek "M" ok 250 gr pieczarek marynowanych (słoiczek) 4-5 dużych ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz kapary do ozdoby Przygotowanie :Jaja gotuję na twardo w osolonej wodzie. Studzę, obieram i przecinam na połówki. Pieczarki i ogórki kroję w drobną
Mechanik w kuchnisałat Farsz 🍕🍕🍕🍕 1 puszka tuńczyka stek w oleju 2 mini papryki lub 1 duża 3 ogórki konserwowe 10 dag sera np. Gouda Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy(...)PRZYGOTOWANIE: 👉Tuńczyka odcedzam,dodaję do miski. Paprykę myję i kroję w kostkę. 👉Ser żółty kroję w kostkę. Ogórki konserwowe kroję w kostkę. 👉Wszystkie składniki łącze ze sobą. Dokładnie mieszam. Dodaję jogurt, majonez i musztardę. 👉Bagietkę przekrajam wzdłuż, nakładam farsz. 👉Piekę na rumiano ok 5 min w 180 stopniach. Podaję z mixem sałat
Gotowanie Patkiłyżki jogurtu naturalnego 6 ogórków konserwowych słoiczek pieczarek marynowanych posiekany pęczek pietruszki 1 por sól, pieprz 2 - 3 łyżeczki musztardy Jajka gotuję na twardo, studzę, po czym obieram ze skorupek. Kroję w kostkę. Ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, szynkę kroję w kostkę, pora w talarki. Wrzucam do miski, wsypuję makaron. Dodaję odcedzony groszek i marchewkę(...)dodawać, aby sałatka była wilgotna. Czyli nie zwiększymy kaloryczności. Pozostawiam na kwadrans. Pietruszkę drobno siekam, dodaję wraz z jajkami do pozostałych składników, mieszam, dodaję majonez, musztardę i jogurt. Doprawiam. Mieszam. Podaję. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiserwowanego w podpieczonej bułce. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie – można smażyć, grillować, piec na żywym ogniu. Serwowany z różnymi dodatkami takimi jak ser, sałata, cebula, boczek, ogórek konserwowy no i oczywiście z musztardą, majonezem i ketchupem. Poniżej przedstawiam przepis, którym już dawno chciałam się podzielić. Moja tajemnica polega na przygotowaniu mięsa. Dodaję (chociaż pewnie niektórym to się nie spodoba
wysmienityjest tyle ile pomysłów w głowie ludzi, którzy zaczną go przyrządzać :) Ja podaję przepis na podstawową wersję. SKŁADNIKI: 300 g polędwicy wołowej 1 średnia cebulka 2 ogórki konserwowe 1 żółtko jajka kapary musztarda Dijon (2-3 łyżki) sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polędwicę przemielić dwukrotnie w maszynce do mięsa na drobnych okach Cebulkę i górka kiszonego drobno pokroić Składniki wraz
smacznieinatematzachwyceni-szczerze polecam SKŁADNIKI: na pierwszą warstwę: 30 dag pieczarek, 70g serka topionego kremowego łyżka oleju sól,pieprz na drugą warstwę: 25-30 dag szynki konserwowej, pół cebuli, 2 ogórki korniszony łyżeczka musztardy, 100 g serka topionego łyżka majonezu i łyżka śmietany 18 % na trzecią warstwę: 6 jajek 5-6 rzodkiewek szczypiorek dwie łyżki majonezu sól,pieprz
Swojskie jedzonkodaniem. Możemy zabrać ją w pojemniczku do pracy ☺ Zapraszam !!!!! SKŁADNIKI 1 opakowanie Mix sałat 3 gałązki selera naciowego 3 cm para Pół czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka Kukurydza konserwowa Mały jogurt naturalny Musztarda miodowa WYKONANIE Warzywa myjemy. Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat, dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy
Zdrowo i kolorowotemperatur.Ale z olejem z pestek winogron, słonecznikowym lub rzepakowym są również bardzo smaczne.Składniki:- 2 wiaderka śledzi a'la matias (800g)- 3 średnie cebule- słoik konserwowych ogórków- 3 łyżki octu- kilka łyżeczek musztardy sarepskiej- świeżo mielony pieprz- odrobina soli- olej z pestek winogron , słonecznikowy lub rzepakowy+ dodatkowo : naczynie do ułożenia śledzi ( u mnie słoik)Śledzie przepłukać w czystej, zimnej
Smaczne Zdrowe