Składniki: 1/2 cebuli, łyżka masła, 4 średniej wielkości ogórki kiszone, 2-4 garście posiekanej natki pietruszki ( świeża lub mrożona ), 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 2 łyżeczki ostrej musztardy, sól, pieprz, majeranek, 2 łyżki bułki tartej, ok. 100ml mleka, 155g papryki konserwowej ( 4 kawałki ), 300g boczku wędzonego w plastrach. Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła(...)zarumienienia. Odstawić do ostygnięcia. Ogórki kiszone pokroić w kostkę ( odcisnąć z nich wodę ) i wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Do mięsa mielonego dodać musztardę, jajko, bułkę tartą, ostygniętą przesmażoną cebulę, mleko, majeranek, posolić, popieprzyć i wymieszać razem. Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą ( łatwiej się zwija roladę ). Na folię poukładać paski boczku, można poukładać w taką kratę
W kuchni u Monikibędzie smaczna. Składniki: Szklanka ugotowanego makaronu w kształcie ryżu Mieszanka warzywna z marchewką i groszkiem Biała fasola z puszki 2 ogórki konserwowe Papryka konserwowa grillowana Pieczarki marynowane ( mały słoik ) 3 jajka ugotowane na twardo Posiekana natka pietruszki Majonez Musztarda francuska ( ok. 2 łyżki ) Sól Pieprz Wykonanie: Mieszankę warzywną razem z białą fasolą wykładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą
Smaki Ewygrzybami 1 kostka rosołowa 300 g sera żółtego w kostce 300 g szynki drobiowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 4 ogórki konserwowe zielona cebulka 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej wg czasu podanego na opakowaniu. Ser żółty i szynkę kroimy w słupki a ogórki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKolejny zaległy przepis...we wcześniejszym poście jest przepis na samą pierś..a ta jest w zalewie octowej..pycha..polecam..Pamiętacie o konkursie ? zapraszam.. 1
Moje domowe kucharzenieprzyjemny lekko słodkawy posmak.Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Ugotowane jajka, ananasa i ogórki pokroić w dość drobną kostkę. Seler wyjąć ze słoika, przełożyć na sitko, odcisnąć z zalewy i lekko pokroić. Por wymyć i pokroić w cienkie talarki. Następnie dodać dobrze odcedzony groszek konserwowy, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem wg uznania i całość delikatnie wymieszać. Odstawić
Świat Domowej KuchniSKŁADNIKI: Mięso 500 g fileta z kurczaka Przyprawy:wegeta, papryka czerwona, czosnek, pieprz Sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu Sałatka 40 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowego 1 por PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję i przyprawiam. Piekę w piekarniku przez 45 min w 180 stopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno
Gotowanie Patkikuchni. Składniki: 300 g karczku lub szynki z sarny ewentualnie jelenia ok 10 g słoniny ( kilka cienkich paseczków) 3 łyżki musztardy Dijon czerstwa bułka 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 cebula 3 ogórki konserwowe mąka do panierowania smalec do smażenia 250 g pieczarek 1 papryka 1 seler 1 szklanka białego wina 1 łyżka(...)miodem, dodaj ją do miseczki z bułką i oliwą, dodaj musztardę i wszystko rozmiażdż widelcem na gładka masę. Karczek pokrój w cienkie plastry i rozklep je. Rozklepane mięso posmaruj farszem wcześniej przygotowanym, i ułóż po jednym plastrze słoniny oraz cienki plaster ogórka, zwiń boki do środka, a potem jak naleśnik, możesz przebić wykałaczką dla bezpieczeństwa
Niezły MłynekSzybko się ją przygotowuje i równie szybko znika :-))Składniki: 4 jajka pieczarki marynowane 400g groszek konserwowy 1\2 puszki cebula ogórek kiszony majonez sól, pieprz musztarda zielona pietruszka, bądź kiełki Wykonanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić, dodać groszek, sól, pieprz. Na końcu dodać majonez zmieszany z musztardą
Anioły w kuchnicebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek 600 g mielonego mięsa, najlepiej wołowego 600 ml rosołku 1 łyżka mąki 80 g ogórków konserwowych pół pęczka pietruszki 200 g kwaśnej śmietany 60 g musztardy 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Mięso podsmażamy jak na spagetti, my lubimy dość mocno podsmażyć, i odkładamy na bok. Grzyby czyścimy, kroimy na dość spore(...)smażymy i dodajemy rosołek. Oczywiście my użyliśmy rosołku z kostki, ale można przygotować go samego. Dodajemy usmażone mięso, czekamy aż się zagotuje i całość dusimy około 5 minut. Odsączamy ogórki i kroimy w malutką kostkę, dodajemy drobno pokrojoną czerwoną cebulkę i posiekaną pietruszkę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy. Śmietanę mieszamy z musztardą, dwoma łyżkami octu z ogórków, cukrem, solą
KasiaiKrzysiu.plFARSZ : 1 duża cebula 2 kiełbasy śląskie 4 ogórki konserwowe 20 dkg boczku wędzonego sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 jajko PRZYGOTOWANIE(...)wzdłuż, zdjęcia poniżej ) aby powstał jeden duży płat mięsa. Nacieramy ją przyprawami i rozgniecionym czosnkiem. Pozostawiamy na około 3 godziny aby przeszła przyprawami. Kiełbasę, cebulę, boczek i ogórki mielimy rozdrabniaczem lub maszynką do mięsa o największych oczkach. Farsz przekładamy do miski, dodajemy musztardę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą, mieszamy aż masa się połączy. Mięso umieszczamy na desce, farsz
Kulinarne Fantazje Marioliżółtego sera o ostrzejszym smaku 1 duży por 1 średnia czerwona papryka 1 puszka kukurydzy ok. 8-9 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz, pieprz ziołowy Ser pokroić w kostkę. Por umyć, odciąć zieloną część i pokroić w nieduże piórka. Paprykę oczyścić i pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę
Simply Foodosób ) 1 paczka makaronu ryżowego 1 puszka kukurydzy 1 duża pierś podwójna 1 ząbek czosnku 5 ogórków średnich konserwowych 3 łyżeczki kaparów 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy ziołowej Marynata do mięsa 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 4 łyżeczki przyprawy gyros(...)wstawiam osoloną wodę na makaron , kiedy woda się gotuje , odstawiam ją z ognia , wkładam nasz makaron i przykrywam pokrywką , odczekujemy około 10 minut aż makaron zmięknie , między czasie kroję ogórka i dodaję wszystkie pozostałe składniki , kiedy nasz makaron będzie już miękki wyciągam z wody i przelewam zimną wodą , i odsączam wodę , następnie wykładam makaron na deskę i kroję na drobne
Mój SmakSmaczna sałatka z ziemniakami, papryką i ogórkiem, która świetnie sprawdzi się na grilla. Składniki: 500 g młodych ziemniaków 2 papryki czerwone 4 ogórki konserwowe (małosolne też będą dobre) puszka groszku 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, układamy(...)wyłożonej pergaminem, skórką do góry. Zapiekamy ok pół godziny w temp 180 C, aż skórka się lekko przypali. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, zdejmujemy skórę. Ziemniaki, paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Groszek odsączamy na sitku. Wszystkie składniki wsypujemy do jednej miski, dodajemy przyprawy, majonez i musztardę. Mieszamy dokładnie i odstawiamy sałatkę na godzinkę do lodówki
e-PrzepisyKulinarneprzy świątecznym stole. Składniki: torebka ryżu parboiled brokuł (dałam mrożony) czerwona cebula 4 jajka 150 g wędzonego sera puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2 spore ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Brokuła gotujemy w posolonej wodzie, aż będzie miękki, ale nierozpadający się. Jajka(...)twardo. Składniki studzimy. W tym czasie składniki na sos mieszamy ze sobą (czosnek przeciskamy przez praskę) i odstawiamy do lodówki. Ostudzonego brokuła dzielimy na drobne różyczki. Jajka, ser i ogórki kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, polewamy sosem i mieszamy dokładnie
e-PrzepisyKulinarnejajka na twardo 1/2 puszki groszku konserwowego 2-3 ogórki kiszone 1 cały majonez ( tym razem dałam Winiary 250 ml, ale możemy klik --> zrobić swój majonez i go dodać) 1/2 puszki mieszanki meksykańskiej ( dałam bo akurat mi zostało z innego dania) 2 łyżki oliwy 2-3 łyżeczki musztardy ( dałam sarepska ) sól, pieprz do smaku(...)następnie obieram ze skórki i kroje drobno w kosteczkę. Tak samo postępuję z jajkami ugotowanymi na twardo oraz ogórkami kiszonymi. 3. Warzywa konserwowe odsączam z zalewy i dodaje do reszty składników. 4. Dodaje majonez, 2 łyżki oliwy, musztardę oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszam. Podczas mieszania próbuje co jakiś czas i jeszcze ewentualnie doprawiam. 5. Odstawiam
Gotowanie...to proste !