ziele angielskie. Wrzucić do garnka. Przyprawić liśćmi laurowymi, papryką oraz (w razie potrzeby) solą i pieprzem. Dodać musztardę. Dusić minimum godzinę (najlepiej jest po godzinie spróbować). Pod koniec zagęścić odrobiną mąki. My jedliśmy go z kaszą kuskus i ogórkami konserwowymi. Pychota
Karola gotujelitra ) - 6 dużych solonych filetów śledziowych a'la matjas - 1 duża cebula - 4-5 malutkich ogórków konserwowych z chili - 1 duży ząbek czosnku - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 1 szklanka oleju - 3/4 szklanki keczupu - 1 łyżka musztardy - 1 płaska łyżeczka cukru - pieprz do smaku ( opcjonalnie ) Wykonanie Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie co najmniej dwie godziny, w trakcie moczenia
Kuchnia z widokiem na ogródsmaczne. Składniki: Placek tortilli sałata Kawałek pieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka majonezu light 1 łyżeczka musztardy Mała cebulka ( drobno pokrojona ) Sól Pieprz Wykonanie: Z podanych składników przygotowujemy sos, doprawiamy go solą i pieprzem. Placek tortilli
Smaki EwyMusztardowej Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łodygi selera naciowego 5 ogórków konserwowych - Ja dodałam z chilli 20 dag sera żółtego w kawałku 3 łyżki jogurty naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy ja dodałam Ostrej Angielskiej sól, pieprz 2 łyżeczki pietruszki 2 łyżeczki koperku Sposób przygotowania
Gotowanie PatkiSkładniki: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek pół ogórka pół żółtej papryki 7 łyżek kukurydzy konserwowej pół pęczka świeżego koperku oliwa z oliwek sok z połowy cytryny 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz Sposób wykonania: Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Koper drobno poszatkować. Wszystko razem wymieszać, dodając kukurydzę, oliwę z oliwek
Qchnia po prostuSKŁADNIKI:pierś z kurczaka -1 sztmakaron penne - 250 gjajka - 3 sztkukurydza konserwowa - 1 puszkapapryka czerwona - 1 sztogórki korniszony - 4 sztcebula - 1 sztsól i pieprzprzyprawa gyrosmajonez - 3 łyżkimusztarda - 1 łyżkatłuszcz PRZYGOTOWANIE:Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.Z papryki usuwamy gniazda nasienne, myjemy i kroimy w kostkę, ogórki też. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę. Piersi(...)gyros, na tłuszczu. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odlać z zalewy, przełożyć do miski. Do kukurydzy dodać składniki sałatki, wymieszać sałatkę z majonezem i musztardą, doprawić do smaku, solą i pieprzem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki
Kuchnia Danusizdrowa. Wystarczy kilka oliwek, pomidorków, jakiś ogóreczek - dziś wyjątkowo konserwowy, duuuużo sałaty, dobry ser, tu różne formy w zależności od upodobań, np. owczy, krowi, żółty, feta, nawet tofu. Ostatnim etapem jest dobry domowy dressing - pierwsze kulinarne skrzypce grają tu: oliwa z oliwek, czosnek, sok z cytryny i musztarda, tzw. winegret musztardowy. Pomysł na nieco inną sałatkę? Proszę bardzo:) Dodajcie(...)dojrzewający ser bułgarski kilka pomidorków cherry przekrojonych na pół kilka ogórków konserwowych pokrojonych w plasterki mała cebulka pokrojona w kostkę kilkanaście czarnych drylowanych oliwek przekrojonych na pół (lub całe, od Was zależy) sól, świeżo zmielony pieprz Składniki na winegret musztardowy: 7 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy sarepskiej z lekką górką łyżka soku z cytryny 2 małe ząbki
Zasmakuj KuchniKolejne sprzątanie lodówki zaowocowało bardzo pyszną sałatką 😊 Składniki: -po pół papryki czerwonej i żółtej -2-3 ogórki konserwowe -1 jabłko -1 cebula -100-150 g szynki gotowanej -natka pietruszki Sos: -1 łyżka śmietana -2 łyżki majonezu -1 łyżeczka musztardy łagodnej -sól, pieprz Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Składniki sosu dokładnie wymieszać, posolić, popieprzyć do smaku. Połączyć
Kulinarne przemysleniazajmuje wiele czasu, przez co nadaje się on doskonale na szybkie i pożywne śniadanie . Tradycyjne polskie dodatki to ogórki kiszone (czasem konserwowe) i szalotka, ale są wersje z papryką, cebulą, grzybami marynowanymi, szczypiorkiem, oliwkami, pomidorami zwykłymi i suszonymi, czy nawet musztardą. Niektórzy także dodają świeżej lub suszonej pietruszki albo trochę oliwy z oliwek. Czy jedzenie surowego mięsa i żółtka
PaleoSMAKokoło 5-7 minut. Odstawiłam do ostygnięcia. Do miseczki wsypałam ugotowany ryż. Dodałam pokrojony w kostkę zielony ogórek. Kolej na posiekane ugotowane jajka. Ostatni składnik to konserwowa kukurydza. Wszystkie składniki sałatki wymieszałam. Dodałam różyczki brokuł. Dodałam majonez, jogurt i musztardę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smacznego
potrawyregionalnemuszkatołowej Szczypta rozmarynu 1 jajko Sól Pieprz Sos: 1 średni ogórek kiszony ½ - ¾ łyżeczki musztardy sarepskiej – do smaku 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli 2 łyżki majonezu - np. light 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól Pieprz Sałatka: Kilka liści sałaty lodowej 2 większe rzodkiewki Pół pomidora 1 większy ogórek konserwowy ¼ małej cebuli – może być czerwona Dodatkowo: 6 plastrów sera żółtego - może być light(...)kulki, które następnie rozpłaszczyć. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Sos: Ogórka kiszonego zblenduj. Dodaj do niego cebulę, majonez, jogurt naturalny, musztardę. Posól i popieprz do smaku. Zblenduj. Wstaw do lodówki w celu przegryzienia się smaków. Sałatka: Liście sałaty porwij na drobniejsze kawałki lub pokrój. Pomidora
Fabryka pomysłówtaki pomysł? Spróbujecie? Ja polecam. SAŁATKA TORTELLINI ITALIANI Składniki: 150 g tortellini z nadzieniem serowym 150 g szynki konserwowej 1 papryka żółta 8-10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 mała czerwona cebula sos: 1 łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy, studzimy. Szynkę i paprykę kroimy w kostkę, cebulę w pióra, ogórka w plasterki
Bon appetit mon amiezawiniętej w żółty ser. PYCHA!!! Składniki: 1/2 kg żółtego sera Farsz: 3 jajka 1 puszka groszku konserwowego 3 marchewki 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 300 gram serka topionego 1/2 kostki masła 1 łyżki śmietany 2 łyżeczki musztardy Wykonanie: Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę. Marchew gotuję do miękkości. Kroję
Bea(u)ty kitchenmajonezu 100 ml śmietany lub jogurtu 4 łyżki posiekanych marynowanych grzybków (np. pieczarek) 4 łyżki posiekanych ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanego szczypiorku (może być z cebulką) 3 łyżki posiekanego koperku 2 jaja na twardo (obrane i posiekane ) 2 łyżeczki musztardy stołowej sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać od razu
Pełny talerzSkładniki:1 mały słoik marchewki konserwowej krojonej w paski1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa4 jajka4 ogórki kiszone20 dag szynki z indyka1 mały pormajonezmusztardapieprzSposób przygotowania:1. Warzywa z puszek i słoików odsączyć, ananasa pokroić w kostkę.2. Szynkę, ogórki kiszone i ugotowane jajka pokroić w kostkę.3. Pora oczyścić, pokroić i nasolić w misce, po 15 minutach odcisnąć z nadmiaru(...)soku.4. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i musztardę i doprawić pieprzem do smaku.Smacznego!!!Sałatkę świąteczną w trochę innej wersji można znaleźć tutaj
Kuchnia domowa Ani